DISC Workshop

Klassikaal + virtueel = hybride

Staat de klassikale cursus tegelijkertijd gepland met de virtuele cursus? Dan kun je ervan uitgaan dat wij deze training hybride geven. Dit betekent dat je tussentijds kunt switchen van klassikaal naar virtueel en andersom.

Lees meer.

Algemeen

DISC Workshop
We kennen allemaal het spreekwoord “Behandel de ander zoals..”. De kans is groot dat de woorden ‘je zelf behandeld wilt worden’ bijna automatisch uit je mond rollen?
Als wij dit allemaal weten, hoe is het dan mogelijk dat er nog zoveel onbegrip en zelfs conflicten bestaan op de werkvloer. Voor de moderne IT professional zijn sterke communicatieve vaardigheden bijna net zo belangrijk als technische kennis.

Waarom de DISC Workshop volgen?
De meeste IT-professionals hebben wel eens gehoord van de bekende DISC Workshop en dat je met behulp van de DISC methodiek en de bijbehorende kleuren (rood, blauw, groen en geel) mensen kunt indelen naar voorkeuren in communicatiestijl. Maar toch zijn er nog veel organisaties die deze waardevolle training nog nooit met de IT-afdeling of het ontwikkel- of DevOpsteam hebben gevolgd. Een gemiste kans. Want door het volgen van een DISC Workshop vergroot je binnen een dag niet alleen je eigen kennis over jouw manier van communiceren en je gedrag, maar je krijgt ook meer begrip en inzicht voor het gedrag van anderen. Hierdoor ben je beter in staat elkaar te begrijpen en conflicten, die door miscommunicatie ontstaan, te vermijden.

Wat leer je tijdens deze Workshop?
Tijdens deze workshop leer je meer over de hoofdoorzaken van miscommunicatie en hoe je dit zoveel mogelijk kunt voorkomen. Je krijgt een DISC-profiel met een uitgebreide toelichting. Hierdoor begrijp je beter hoe je zelf communiceert en hoe dit over kan komen op anderen. Ook leer je te anticiperen op het gedrag van anderen en hoe je iemand met een ander persoonlijkheidstype het beste kunt benaderen.

Aan het einde van de training begrijp je op welke manier jezelf communiceert en hoe anderen communiceren. Je herkent waarom jouw gedrag door anderen anders wordt geïnterpreteerd. En je krijgt concrete en praktische actiepunten om effectiever met je collega’s te communiceren. Zo ontstaat er meer begrip, vertrouwen en acceptatie en wordt er effectiever met elkaar gecommuniceerd. Leer om die ander te behandelen zoals die ander behandeld wil worden.

Wil je alvast een voorproefje krijgen op de cursus en een eerste indicatie krijgen van welke persoonlijkheidstype jij bent? Doe dan hier de gratis DISC-test.

DOEL VAN DE TRAINING

 • Onderzoek en ontdek meer over jezelf
 • Leer de verschillen met anderen te herkennen en te waarderen
 • Leer om je gedrag aan te passen om effectiever met anderen te communiceren
 • Onderneem actie om dat wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen

Doelgroep

Managers, IT Professionals, supervisors, en projectleiders.

Herken jij jezelf in een of meerdere van de volgende zinnen? Dan is deze training een echte eyeopener.

 • Hoe komt het toch dat die ene collega alles wat ik zeg zo persoonlijk oppakt?
 • Die nieuwe collega weet nu al meer van de collega’s op de afdeling dan ik, hoe dan?
 • Waarom worden nieuwe ideeën niet beter uitgewerkt voor we er de markt op gaan?
 • Ik zou willen dat ik wat meer op… leek, hij wordt nooit boos en blijft altijd rustig en vriendelijk.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Persoonlijk advies?

Onderwerpen

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: DISC Workshop

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: DISC Workshop


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: DISC Workshop

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

DISC WorkshopLesmethoden

Jij  bent ons uitgangspunt

Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen groeit op zijn eigen manier. Daarom hebben we drie specifieke lesmethoden ontwikkeld.

Klassikale cursus
Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

Persoonlijk begeleid
Jij kiest je onderdelen en leert in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. Je behandelt de lesstof zelf op één van onze locaties. Zo kies je alleen de stof die je persoonlijk nodig hebt. Je kennis en de gewenste competenties zijn hierbij de uitgangspunten. Tijdens de cursus beantwoord je meerkeuze- en open vragen. Daarna neem je deze één-op-één door met de trainer. Zo zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de cursus echt beheerst.

BLENDED

Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

VIRTUEEL

Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

 • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
 • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
 • Optioneel: een camera en/of microfoon
 • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
 • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC
Meer informatie
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid