Vijfhart, jouw EPI-partner voor datacenter-opleidingen

Vijfhart, jouw EPI-partner voor datacenter-opleidingen

EPI training partner badgeKlopt! EPI is de wereldstandaard voor datacenter-diensten (o.a. datacenter-audits, certificeringen, consulting). EPI-cursussen zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Vijfhart. Wij zijn EPI-platinum partner en verzorgen geaccrediteerde en gecertificeerde datacenter-cursussen inclusief examens (o.a. CDCP, CDCS, CDFOS, CDFOM en CDMS). Bekijk ze hier.

Met deze cursussen leer je hoe een datacenter optimaal functioneert en word je opgeleid tot vakspecialist in de diverse disciplines binnen een datacenter. Onderwerpen zijn o.a. ontwerpprincipes, efficiëntie, groene principes, beheer, operaties, beveiliging en herstel, migraties, ontwerpen en audits.

Bekijk hier het EPI Data Centre Training Framework.
Meer weten over welke cursussen passen bij jouw functie en ambities? Download de snelgids of Engelstalige quick guide.
Deze EPI-leerpaden zijn samengesteld op basis van de meest gevraagde IT-functies/rollen binnen datacenters

Het datacenter framework bestaat uit drie gedeelten:

Technisch
Certified Data Center Professional (CDCP). Deze 2-daagse cursus geeft een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten en onderdelen in een datacenter.
Certified Data Center Specialist (CDCS). Tijdens deze cursus gaan we dieper in op de techniek van o.a. stroomvoorziening, koeling, bekabeling en (brand)beveiliging.
Certified Data Center Expert (CDCE). Dit is de laatste stap waarbij je jouw kennis  uit de eerste twee cursussen toepast op het uitwerken van een complete business case m.b.t. de ontwikkeling, implementatie en in bedrijfstelling van een datacenter.

Operationeel 
Certified Data Center Facilities Operational Manager
(CDFOM). In deze 3-daagse cursus behandelen we het beheer van datacenter operaties. Voorbeelden: capaciteitsplanning, in- en uit gebruik nemen van equipment, voldoen aan veiligheidsstandaarden en internationale standaarden, omgaan met vendors en incident- en crisismanagement. Ook behandelen we het beheersbaar, effectief en efficiënt maken en houden van alle uitgevoerde acties.
Certified Data Center Migration Specialist (CDMS). In deze cursus leer je alle zaken die van belang zijn bij het migreren van een datacenter.
Certified Data Center Risk Professional (CDRP). In deze 2-daagse cursus richten we ons specifiek op de personen die de risico’s in en rondom een datacenter in beeld moeten brengen. Een belangrijk onderdeel in deze cursus is risicovermindering.

Standaarden
Certified TIA-942 Design Consultant (CTDC). In deze 3-daagse cursus leer je hoe je een ANSI/TIA-942 compliant datacenter ontwerpt.
Certified TIA-942 Internal Auditor (CTIA). Deze 2-daagse cursus bouwt verder op de technische kennis, verworven in de CTDC cursus.

Data Center cursussen (44)

Alle Data Center cursussen
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid