DevOps voor Managers (Cibit cursus)

DevOps maakt af wat Agile begonnen is!

Succesvolle IT-organisaties koppelen hun ontwikkel- en beheeractiviteiten op een agile manier: via het toepassen van DevOps. De afkorting DevOps staat voor Development (Dev) en Operations (Ops). DevOps maakt af wat Agile begonnen is: technologische en procesmatige integratie tussen ontwikkeling en beheer. Waar Agile zich primair focust op klant en IT-vernieuwing, wordt met DevOps definitief de laatste muur geslecht: die voor de beheer en operations afdelingen.

De kracht van DevOps
DevOps maakt deel uit van de reeks aan Agile methodes, die veel toegepast worden binnen succesvolle, wendbare IT-organisaties die in staat zijn zich aan te passen aan de continue veranderende wereld. De kracht van agile zit echter niet in de methode, maar in hoe deze wordt toegepast. Kennis van het agile manifesto en de agile principes en het daadwerkelijk toepassen ervan vormt een belangrijke succesfactor bij het agile werken. Dus ook voor DevOps.

Bij DevOps draait het vooral om het samenbrengen van de ontwikkelteams en de operationele beheer teams in een continu optimaliserende, transparante en gecontroleerde IT-leverings- en beheerproces. Dus vanaf het ontwerp in het ontwikkelingsproces tot en met de ondersteuning van de productieomgevingen. Dit wordt bereikt door het automatiseren van workflows, het automatiseren van de infrastructuur en het voortdurend meten van de prestaties van applicaties en bedrijfskritische infrastructuur.

Cultuurverandering en DevOps CALMS
Om een DevOps manier van werken in te voeren is een cultuur- (of beter gedrags-)wijziging nodig. Ontwikkeling en Beheer staan niet langer tegenover elkaar, maar werken met elkaar samen. Leer de basisprincipes van DevOps CALMS (Culture, Automation, Lean, Measurement & Sharing).

Automatiseer alles wat je kunt automatiseren. Zorg dat je processen in de ‘Value chain’ lean zijn. Dus kijk naar toegevoegde waarde en haal alles wat geen toegevoegde waarde heeft uit het proces. En combineer dit met het toepassen van efficiëntieverbeterslagen op basis van metrieken. Het delen van kennis en vaardigheden is tevens erg cruciaal in het goed laten functioneren van een DevOps manier van werken.

De rol van de DevOps IT manager
Leer hoe je door bewust te sturen op operationele IT-risico’s het rendement van ontwikkel- en beheerafdelingen verder kunt verhogen. Leer hoe je door het toepassen van de principes van DevOps operationele risico’s kunt minimaliseren of helemaal uitsluiten. Leer hoe je IT-operatie efficiënter kunt maken door het op de juiste manier toepassen van geautomatiseerd bouwen en testen. Leer hoe je door Realtime metingen van systemen innovatie kunt bevorderen. Leer gebruik te maken van continue integratie en continue verbeteringstechnieken. Leer hoe je vorm geeft aan een DevOps-transformatie. Maar leer vooral wat er echt anders is en wat cruciaal is voor het succesvol aansturen van DevOps-afdelingen en het ondersteunen van een DevOps-strategie.

Doelgroep

Deze cursus is vooral geschikt voor service managers, architecten, consultants, projectmanagers, lead engineers en service team leads die het principe van “Continue Integratie, Continue verbetering en Continue levering van releases” op een efficiënte manier willen toepassen binnen hun IT-organisatie. Maar ook voor managers en senior professionals die binnen hun organisaties een van de meest hardnekkige IT-problemen willen oplossen, namelijk het leveren van waardevaste innovatie op de meest effectieve en efficiënte manier aan een tevreden klant.

Voorkennis

We gaan ervan uit dat je de essentie van Agile en Scrum al kent, hetzij door praktijkervaring, hetzij doordat je de cursus Agile & Scrum Essentials hebt gevolgd.

Onderwerpen

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: DevOps voor Managers


  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag


  Meer weten

  Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


  Cursus: DevOps voor Managers

   Wij helpen je graag

   Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

   DevOps voor Managers    Onderwerpen
    Actieve filters: Wis alle filters
    Pageloader
    PRIVACY VOORWAARDEN

    Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid