Introductie Apache Spark

Algemeen

Apache Spark is een open-source, in-memory data processing engine. Door gebruik te maken van clustering kunnen grote datasets in zeer korte tijd bewerkt worden.
Apache Spark wordt met name gebruikt om grote data sets te bewerken voor verdere analyses met bijv R of machine learning algoritmes. En in deze cursus leggen we ook uit hoe bestanden ingelezen en bewerkt kunnen worden.

Naast theorie bestaat de training ook uit het maken van hands-on opgaven waarbij de cursisten zelf data sets gaan bewerken met Spark. Hier wordt gebruik gemaakt van Visual Studio Code als tool om Python code te schrijven en uit te voeren.

Componenten zoals Spark Streaming, Spark SQL en Spark machine learning libraries vallen NIET binnen de scope van deze introductietraining.

Doel

  • Leren hoe Apache Spark kan worden ingezet om grote data sets in te lezen en te bewerken voor verdere analyses met bijv R of machine learning algoritmes.

Doelgroep

Technisch consultants, software engineers en (big) data specialisten die hands-on ervaring op willen doen met het gebruik van Spark.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Tijdens deze training wordt gebruikt gemaakt van Python. Enige programmeerkennis en basis kennis van Python is daarom vereist.

Persoonlijk advies?

Onderwerpen

  • Wat is Apache Spark?
  • Architectuur en componenten
  • RDD’s
  • Transformaties
  • Acties
  • Groeperen en sorteren
  • Joins
  • Caching

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Introductie Apache Spark


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: Introductie Apache Spark

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Introductie Apache SparkOnderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid