De kracht van Azure AI Services

Vijfhart-docent Remsey Mailjard is Microsoft Certified Trainer en o.a. specialist in Microsoft Azure. In dit blog vertelt hij wat werken met Microsoft Azure AI Services zo leuk maakt.

Artificial Intelligence (AI) verandert onze wereld drastisch. Intelligente chatbots kunnen inmiddels menselijke conversaties nabootsen, teksten en afbeeldingen genereren. Daarnaast kan AI tegenwoordig zelfs stemmen, video’s en muziek creëren. De kwaliteit verbetert voortdurend. Als je zelf AI-technologie in applicaties wilt integreren, biedt Azure je de Azure AI-services aan: een suite van services en tools waarmee je AI-gestuurde applicaties kunt ontwikkelen. Of je nu een zakelijke gebruiker, ontwikkelaar of beginner bent, deze blog helpt je te ontdekken wat je ermee kunt. Laten we beginnen met de basis:

Wat is kunstmatige intelligentie?
Kunstmatige intelligentie verwijst naar het vermogen van machines om taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen. Dit omvat taken zoals beeldherkenning, natuurlijke taalverwerking, voorspellende analyses en meer. Azure AI Services biedt een scala aan tools om deze mogelijkheden te benutten. Hieronder heb ik een aantal voorbeelden op een rij gezet:  

 • Azure OpenAI Service
  Bedrijven kunnen deze service gebruiken om geavanceerde chatbots te bouwen die bijv. klantvragen kunnen beantwoorden met een hoge mate van begrip en contextualiteit.  Je kunt de chatbots ook trainen op je eigen data, hierdoor begrijpt de chatbot relevante bedrijfsinformatie. Denk bijvoorbeeld aan een HR-bot die algemene HR-vragen beantwoord aan medewerkers intern. Azure Open AI is ook de service waar Copilot voor Microsoft op draait. Een aangepaste versie gebaseerd op het onderliggende GPT model van Open AI.
 • Azure AI Search
  Heb je een webapplicatie en wil je de zoekfunctie naar een nieuw niveau brengen? Azure AI search kan de inhoud van je bestanden lezen en je daardoor snel de meest relevante informatie te vinden​​.
 • Azure Cognitive Services 
  Met Azure Cognitive Services kun je mensachtige functies aan je applicaties toe voegen, zoals het herkennen van gezichten, het omzetten van gesproken woord naar tekst, het analyseren van het sentiment en het omzetten van de tekst naar een andere taal, waardoor je applicaties slimmer en interactiever worden.
 • Azure Machine Learning
  Azure Machine Learning biedt ontwikkelaars een krachtig platform om machine learning-modellen te creëren, trainen en in te zetten. Dit stelt je in staat om geavanceerde voorspellende modellen te ontwikkelen die kunnen worden toegepast in een breed scala aan domeinen, van het voorspellen van klantgedrag tot het optimaliseren van bedrijfsprocessen. 
 • Azure Computer Vision 
  Deze service maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om objecten en teksten in afbeeldingen te herkennen. Perfect voor gezichtsherkenning, beeldclassificatie en OCR (optische tekenherkenning). Met Azure Computer vision kan je bijvoorbeeld inkoopfacturen automatisch laten herkennen en doorsturen naar je financieel pakket. De mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Azure Video Indexer
  Met Azure Video Indexer kun je je videomateriaal analyseren om snel belangrijke momenten of thema’s te vinden.

Dit is slechts een greep uit het uitgebreide aanbod van Azure AI Services. Allemaal services die elk unieke mogelijkheden bieden voor het verrijken van je applicaties en het automatiseren van processen. Wil je aan de slag gaan en de kracht van Azure AI Services zelf ervaren? Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen:

 1. Dompel jezelf onder in de documentatie: begin je avontuur met een duik in de uitgebreide Azure AI-documentatie. Hier vind je alles wat je moet weten over elke service, inclusief hoe je ermee aan de slag kunt gaan.
 2. Ga aan de slag met experimenteren: niets overtreft hands-on ervaring. Maak een gratis Azure-account aan en begin met het uitproberen van verschillende services. Of het nu gaat om het bouwen van een simpele chatbot of het trainen van een model voor beeldclassificatie, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Azure AI Services opent de deuren naar een wereld vol mogelijkheden, voor zowel beginners als ervaren professionals. Ongeacht je interessegebied – of het nu gaat om zakelijke toepassingen, ontwikkeling, of pure nieuwsgierigheid – het is tijd om je reis in AI te beginnen.
Meer weten? Bekijk hier de cursussen. 

Vijfhart, dat klopt voor jou!

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid