Cloud is serious business

Cloud is serious business

Klopt! De Cloud wordt steeds belangrijker. En het is serious business: in 2022 werd wereldwijd meer dan 396 miljard dollar in Cloud geïnvesteerd. Maar wat is Cloud eigenlijk?

Cloud is het vakgebied dat gaat over het gebruik van computers, servers, opslag, software en andere IT-diensten via het internet. Met Cloud zijn bedrijven in staat om geavanceerde technologieën, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning, te gebruiken zonder te hoeven investeren in kostbare hardware en software. Daarnaast zijn er andere voordelen, zoals flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid.

In Nederland maken inmiddels heel veel bedrijven en organisaties gebruik van Cloud. Voor ’s werelds grootste aanbieders van cloud services, Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, is Vijfhart de trotste learning partner en verzorgen wij de meest actuele cloud-cursussen.

Onderwerpen binnen Cloud zijn o.a.:

  • Microsoft Azure
  • Microsoft 365
  • Dynamics 365
  • Amazon Web Services (AWS

Vijf feiten over Cloud:

Er zijn drie soorten cloudimplementaties: public (toegankelijk voor iedereen), private (exclusief voor één organisatie) en hybrid (combineert beide).
Er zijn verschillende cloudservices, zoals Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) en Software-as-a-Service (SaaS).
Het biedt mogelijkheden voor bedrijven om hun IT-uitgaven te optimaliseren, waardoor ze meer kunnen investeren in hun kernactiviteiten.
Maakt gebruik van gevirtualiseerde servers en netwerken.
Uitdagingen bij het implementeren: o.a. beveiligingsrisico’s, integratie met bestaande systemen.

Meer weten? Lees het blog over Cloud

Cloud Computing cursussen (58)

ChatGPT en Generative AI

ChatGPT is een krachtige tool die gebruik maakt van Generative AI om teksten te genereren op basis van jouw input. Je kunt ChatGPT gebruiken om allerlei soorten teksten te maken, zoals e-mails, rappor...meer

  • 1 dag
  • 710,-
  • Vijfhart-Flex of klassikaal
Meer info

ChatGPT and Generative AI (English)

ChatGPT is a powerful tool that uses Generative AI to generate texts based on your input. You can use ChatGPT to create all kinds of texts, such as emails, reports, presentations, blogs, poems, storie...meer

  • 1 dag
  • 710,-
  • klassikaal
Meer info
Alle Cloud Computing cursussen
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid