Cloud computing wordt onmisbaar

Klopt! Cloudtechnieken worden bij steeds meer bedrijven gebruikt. En ondertussen worden traditionele technieken geautomatiseerd. Dus is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en je werk uitdagend te houden. Onze productmanager Marnix Wolf vertelt je graag meer over de cloud.

Alle vakgebieden in de IT zijn constant in beweging. Technologieën worden volwassen en vervolgens geautomatiseerd waardoor je er een stuk minder tijd aan kwijt bent. Tegelijkertijd komen er veel nieuwe technologieën op. Om deze nieuwe technologieën goed in te zetten, is er een grote vraag naar IT’ers die over de juiste kennis beschikken. Deze cyclus blijft zich herhalen. Dit betekent ook dat het voor IT’ers belangrijk is om mee te blijven groeien met de vernieuwingen op de markt. Je wilt voorkomen dat je op een dood spoor terecht komt en zo overbodig wordt.

Verschuiving van rollen
Tegenwoordig moet je als beheerder in een Windows-omgeving ook verstand hebben van o.a. Sharepoint, Office 365 en Exchange Online. Bestanden en mailboxen staan tegenwoordig meestal in de cloud, terwijl deze vroeger op een lokale server werden opgeslagen.

Medewerkers willen hun mobiele apparaten gebruiken om buiten het bedrijf door te kunnen blijven werken. Dit moet vaak wereldwijd en op elk tijdstip mogelijk worden gemaakt. Hierdoor moet jij je als beheerder ook verdiepen in onder andere Mobile Device Management waardoor je onvermijdelijk in aanraking komt met nieuwe technologieën.

Door het opslaan van data buiten het bedrijf veranderen er ook veel rollen. Denk hierbij aan de rol van data protection officer of een database administrator. Dankzij o.a. Internet of Things komen er grote hoeveelheden ruwe data binnen. Hieruit kan een data-analist via business intelligence nuttige informatie halen, waar je bedrijf weer waardevolle dingen mee kan doen. Zo veranderen de rollen van alle IT-functies door het gebruik maken van clouddiensten.

Ook voor ontwikkelaars is het niet anders. Applicaties moeten tegenwoordig in sprint worden opgeleverd en multi-platform zijn, zodat ze op meerdere apparaten kunnen werken. Hierdoor moet je als ontwikkelaar ook meerdere programmeertalen kennen. Vanaf de start moet je als ontwikkelaar bezig zijn met de cloud. Ontwikkelaars van webapplicaties hebben hierbij een voordeel, zij zijn gewend aan de manier van denken en werken.

Verdiepen in cloudtechnologieën
Om welke cloud service het ook gaat, ze zorgen ervoor dat een bedrijf schaalbaar en flexibel wordt als je weet hoe je er gebruik van moet maken. Als IT’er speel je hier een cruciale rol in. Veel cloud services bieden dezelfde functionaliteiten. Het soort cloudomgeving bepaalt in hoeverre je als IT’er de diepte in moet.

Met welke cloudtechnologieën je als IT’er te maken krijgt, hangt af van het soort bedrijf waarin je werkt. Het staat vast dat de cloud jouw rol als IT’er verandert. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste cloudtechnologieën. Jouw kansen liggen bij de nieuwe technologieën. Nagenoeg elk bedrijf is momenteel bezig met de cloud en op zoek naar IT’ers die weten hoe deze technologieën optimaal ingezet kunnen worden voor de business. Door te blijven leren, hou je het werk niet alleen leuk en uitdagend, maar blijf je ook een waardevolle aanwinst voor het bedrijf.

Ga op tijd aan de slag met het opdoen van kennis over cloud computing. Wij zorgen dat het klopt voor jou, bekijk hier onze cursussen.
En als je benieuwd bent hoe je Cloud Engineer kunt worden, bekijk dan dit handige leerpad.

Vijfhart, dat klopt voor jou!

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid