#PLURALSIGHTLIVE = strategisch partnership met Microsoft!

Taco is aanwezig bij Pluralsight Live in Salt Lake City. Elke dag vertelt hij over de insights die hij daar opdoet. 

Vandaag is de keynote op Pluralsight live met de aankondigingen van nieuwe features vanuit Pluralsight. Echt op zijn Amerikaans met veel licht, geluid, klappen, joelen en overtreffende trappen. De hoofdpunten wat mij betreft: 

Vorig jaar is SkillIQ aangekondigd waarmee je met een adaptieve test kan meten waar je staat in een bepaalde skill. Daarnaast ontvang je advies om deze skill verder door te ontwikkelen. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om rollen te definiëren die uiteraard bestaan uit verschillende skill. Je kan nu per rol meten waar je staat, door een aantal interactieve tests te doen (net zoveel als er skills in een rol zitten).

Vanuit het perspectief van een student is dit erg prettig, hoef je niet meer te leren wat je al weet en kan je dus heel efficiënt en hopelijk effectief bijscholen.

Vanuit het perspectief van de manager ook erg fijn, je kan bestaande rollen gebruiken en die aanpassen aan jouw situatie en daarna je hele team laten meten om zo te zien waar je staat. Overigens krijgt een manager niet de details te zien, maar alleen het niveau (0, beginner tot en met 3, expert).

De AI achter de IQ producten van pluralsight heet IRIS.

Vernoemd naar de godin en naar het onderdeel van een oog, passend bij de naam van het bedrijf. Ze steken heel veel energie in IRIS om die steeds intelligenter te krijgen. IRIS geeft persoonlijk advies over welke modules te volgen en houdt zelfs rekening met je voorkeuren, passend bij jouw leerstijl dus! Vandaag heb ik hier met één van de productmanagers over gesproken. Je krijgt als cursist niet alleen advies aan de hand van je voorkeuren, maar ook advies over manieren van leren die het meest effectief zijn en dus niet per se bij de leerstijl van je voorkeur horen.

Zijn er dan verschillende leervormen die aangeboden worden?

Ja! Naast de tests en de video’s zijn vandaag ook de interactive courses en projects aangekondigd. Interactive courses waarbij je in een browser code kan kloppen en opdrachten kan doen die dan, door IRIS, gecontroleerd worden. Direct aan de slag, zonder zaken te hoeven installeren etc. De overtreffende trap daarvan zijn de projects waarbij je wél zaken moet installeren, software uploaden, vm’s moet opspinnen etc. Echt hands-on dus. Momenteel nog beperkt tot een aantal trainingen, al zal deze in de toekomst uitbreiden.

Ik viel vandaag ook nog van mijn stoel!

Ik vroeg me al af waarom Microsoft de hoofdsponsor van dit event is, dat werd mij ineens duidelijk. Vanmorgen kondigden ze een strategisch partnership aan met……Microsoft! Alsof Microsoft zelf nog niet voldoende leerplatformen (MVA, OpenEDX, OpenEDX on Azure, Moc on Demand, Linkedin Learning, Lynda.com) heeft, zijn er binnen Pluralsight 6 Microsoft rollen ontwikkeld die middels RoleIQ te meten zijn. Vanuit Microsoft is de motivatie van deze samenwerking dat ze de relatie met ontwikkelaars opnieuw willen uitvinden. Daarnaast is de content op Pluralsight, de authors en presenters heel goed en daarvan profiteren developers en klanten van!

Tja, kan ik van alles van vinden. Het zou mij niets verbazen als deze strategische samenwerking in de toekomst behoorlijke consequenties voor Microsoft Learning gaat krijgen. Vanmiddag sprak ik met een investeerder die op dit event was, om te horen of Pluralsight een goede investering was. Hij dacht dat er maar één partij was die mogelijk Pluralsight zou willen en kunnen kopen. Nu mag jij raden welke….. 

Ps. ik heb net de eerste 3 testen gemaakt voor de rol van Microsoft Server Administrator. Volgens pluralsight SkillIQ ben ik novice op powershell (wist ik al), proficient op group policy (valt me een beetje tegen) en expert op computer maintenance, de andere 5 skills binnen deze rol ga ik later nog wel een keer testen. Tijd voor een feestje met een optreden van de wereldberoemde band Bleachers!

Tot morgen! Taco Hettema. Chief Technology Officer @Vijfhart

 


 

Wil je nog meer te weten komen over Microsoft Office?

Neem dan eens een kijkje op onze speciale Office themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid