Oktober is cybersecurity maand

Oefenen en kennis delen rondom cybersecurity is van essentieel belang. De cybersecurity oktober campagnemaand richt zich op het creëren van bewustwording rondom online veiligheid, op het vergroten van kennis over online veiligheid en op het stimuleren van cyberveilig gedrag. Tijdens de cybersecuritymaand zetten nationale en internationale partijen zich in om deze doelen na te streven. (bron: Ministerie van Justitie en Veiligheid)

Hoe staat het met de bewustwording & kennis rondom online veiligheid in jouw organisatie?

Wist jij dat de meeste cybersecurity incidenten door medewerkers veroorzaakt worden? En niet door beveiligingen in het netwerk? Medewerkers kunnen onbewust een e-mail met een gevaarlijke link openen of een bestand dat een virus bevat. Met slechts één klik op de knop heb je de deur wagenwijd opengezet voor een cybercrimineel..

Zijn jouw medewerkers bewust van de gevaren met betrekking tot informatiebeveiliging? Met een security awareness programma zorg je voor meer bewustwording in jouw organisatie. Hierdoor begrijpen medewerkers de mogelijke bedreigingen en de impact hiervan op de organisatie. Met een Security Awareness training kun je een start maken met bewustwording. Maar om een gedragsverandering te realiseren, is een structurele aanpak nodig waarbij regelmatig aandacht is voor privacy, security en bijbehorende risico’s.

Alert online

De campagne Alert Online richt zich op het creëren van bewustwording rondom online veiligheid, het vergroten van kennis over online veiligheid en op het stimuleren van cybersecure gedrag. In oktober organiseren zij in samenwerking met diverse partners activiteiten om cybersecurity onder de aandacht te brengen bij medewerkers, klanten en hun directe omgeving. Bekijk hier alle activiteiten >

Breng cybersecurity onder de aandacht

Stimuleer jouw medewerkers om cybersecure gedrag te vertonen. We hebben vier handige tips voor je om cybersecurity bij jouw medewerkers onder de aandacht te brengen:

Infographic 10 security tips >

Hoe maak je een sterk wachtwoord? Met handige tips >

Wachtwoord strategieën >

Of bekijk onze security trainingen >


WIL JE MEER WETEN OVER SECURITY?

Bekijk onze speciale security themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid