Messaging Administrator Associate (MS-203). Wat jij moet weten.

Wanneer jij het certificaat Microsoft 365 Certified: Messaging Administrator Associate wilt behalen dan had je voorheen de examens MS-200 (Planning and Configuring a Messaging Platform) of de MS-201 (Implementing a Hybrid and Secure Messaging Platform)  moeten behalen.

Maar dat is NU voorbij, wat Microsoft heeft dit traject helemaal omgegooid!

wat is er allemaal veranderd?

Heel veel! Zie onderstaand rijtje en ‘be amazed’:

  1. MS-200 is qua cursus komen te vervallen, idem voor het examen (vervalt per 31-08-2020);
  2. MS-201 is qua cursus komen te vervallen, idem voor het examen (vervalt per 31-08-2020);
  3. BEIDE cursussen EN examens zijn vervangen door één 5-daagse cursus en één examen,
  4. Dit is de MS-203 (Microsoft 365 Messaging).

Kortom, voor het certificaat Microsoft 365 Certified: Messaging Administrator Associate hoef jij nog maar één cursus en bijbehorend examen te doen, dus dat is een enorme verbetering. Scheelt een hoop tijd en gedoe!

WAAROM DOET MICROSOFT DIT?

In het verleden (de niet Role-Based cursussen) liepen de MCSx trainingen en certificeringen teveel achter op de markt, dit met alle nare gevolgen van dien. Nu, met de Role-Based trainingen, beseft Microsoft dat de adoptie en daarmee de consumptie van hen cloud gebaseerde diensten (= omzet!) staat of valt met de relevante opleidingen.

Hierdoor is Microsoft sneller geneigd te luisteren naar feedback uit de markt. En de feedback uit de markt ten aanzien van de MS-200 en MS-201 was helder: Kan het niet korter en krachtiger? En die feedback heeft Microsoft ter harte genomen, super!

Deze blog is geschreven door Marnix Wolf, product manager bij Vijfhart, en eerder gepubliceerd op www.itducatie.nl


Wil je nog meer te weten komen over Microsoft development & beheer?
Neem dan eens een kijkje op onze speciale themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid