Inspanningsverplichting: regel (bij/om)scholing met de Vijfhart Strippenkaart

Ben je werkgever en maak je gebruik van de NOW 2.0 regeling? Dan heb je een inspanningsverplichting om je medewerkers bij- of om te scholen. Hoe pak je dit als werkgever goed aan? Met de Vijfhart Strippenkaart!

Over de Vijfhart Strippenkaart

Met de Vijfhart Strippenkaart koop je eenvoudig en snel cursussen in tegen een vaste lage prijs. Alle medewerkers van jouw team, afdeling of organisatie mag gebruik maken van deze kaart. Ben je in het bezit van onze strippenkaart? Dan toon je als werkgever jouw inspanningsverplichting voor scholing aan.

Naast dat scholing een vereiste is om aan de inspanningsverplichting vanuit NOW 2.0  te voldoen, toont het ook goed werkgeverschap aan. Het is niet fijn om je medewerkers op deze manier te zien vertrekken, maar het is wel fijn dat je ze kan helpen bij het nemen van de volgende stap in hun loopbaan.” aldus Bastiaan Janssen, CEO Vijfhart.

De voordelen van de Strippenkaart

✔ Eén kaart voor alle medewerkers

 Altijd inzicht in je Groeisaldo

✔ In te zetten op 500+ trainingen en examens

✔ Slechts één factuur (dus ook éénmaal budget aanvragen)

Makkelijk en snel een cursus en examen boeken

Klik hier voor meer informatie over de Vijfhart Strippenkaart

Over de NOW 2 inspanningsverplichting

In de NOW 2.0 die per 1 juni 2020 geldt, is voor werkgevers een inspanningsverplichting opgenomen om hun werknemers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk. Op het moment dat het werk sterk is verminderd of dreigt te verdwijnen is er mogelijk ruimte voor oriëntatie op een andere loopbaan of scholing richting ander werk.

Werkgevers die gebruikmaken van NOW zijn verplicht om hun OR te informeren over het feit dat zij deelnemen aan NOW. Mochten werkgevers niet uit zich zelf aandacht geven aan loopbaanontwikkeling en scholing, dan kan de OR of personeelsvertegenwoordiging de vinger aan de pols houden en de werkgever hierop aanspreken. (Bron: Rijksoverheid)

Hoe kunnen we jou helpen?

We helpen je graag om zo goed mogelijk aan de inspanningsverplichting te voldoen. Zo kun je bij ons kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen voor jouw medewerkers. Meer informatie hierover lees je hier >

Kunnen we jou helpen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via 088-5427848, verkoop@vijfhart.nl

Wij denken graag met je mee.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid