Het volgen van een virtuele training bij Vijfhart

Het volgen van de virtuele training bij Vijfhart lijkt voor 90% op een klassikale training, geeft Roy Hanssen van het CBS aan. Hij heeft enkele dagen geleden de virtuele training Single Page Applications with Angular2+ Advanced gevolgd via Vijfhart.

“Wij zaten met 12 mensen in deze sessie. In eerste instantie had ik de verwachting dat de virtuele omgeving vast een paar keer zou wegvallen of vastlopen gezien de datastroom, echter was dat helemaal niet het geval. Daarnaast dacht ik bij mijzelf, ‘met 12 mensen 8 uur lang virtueel, dat gaat vast chaotisch en druk worden’. De docent gaf hele duidelijke instructies, alles verliep goed georganiseerd en je kan zowel via de chat als via je microfoon vragen stellen. Tussendoor maakten wij opdrachten, zodat je de uitleg direct toepast in de praktijk.

Er is een mogelijkheid om allemaal de camera aan te zetten tijdens de virtuele training. Op deze manier heb je net als tijdens een klassikale training ‘direct’ contact met elkaar. Gezien wij al een paar dagen met elkaar in de klassikale setting hebben doorgebracht én wij allemaal collega’s van elkaar zijn was dat voor ons niet noodzakelijk.

“Net als het thuiswerken, is ook het volgen van een virtuele training een kwestie van wennen.”

Wanneer deze situatie nog even aanhoudt denk ik dat wij in Nederland ook veel flexibeler zullen zijn in het thuiswerken en het volgen van een virtuele training.

Logo CBS

Vanuit Vijfhart begrijpen wij dat het lastig is om alle trainingsvormen uit elkaar te houden, helemaal nu ineens alles virtueel plaatsvindt. Onderstaand geven wij nog graag een korte toelichting op de diverse trainingsvormen die je bij ons kan volgen.

Klassikale training

Deze training volg je op een gepland moment gezamenlijk met andere deelnemers. Hiervoor kom je op één van onze trainingslocaties en behandelt onze trainer de lesstof. Uiteraard is er voldoende ruimte voor interactie, het stellen van vragen en het aanhalen van praktijkvoorbeelden.

Bekijk ons klassikale trainingsaanbod.

Virtuele training

De training volg je net als de klassikale variant op een gepland moment met andere deelnemers. Het enige verschil met de klassikale variant is dat je niet naar één van onze trainingslocaties komt, maar dat je zelf bepaalt vanuit welke plek jij de training volgt. Je logt dan in op onze ‘virtuele trainingsruimte’.

Bekijk ons virtuele trainingsaanbod.

HOE WERKT EEN VIRTUELE TRAINING?

Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal kan bijwonen.

Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

  • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
  • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
  • Optioneel: een camera en/of microfoon
  • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
  • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC

Wil je na de virtuele training alsnog graag onze cursuslocatie komen bekijken? Dat kan! Tot een jaar na het volgen van de virtuele training ben je van harte welkom bij dezelfde klassikale training.

Persoonlijk begeleid

Bij de keuze voor persoonlijk begeleid, start je de training in de e-learning variant (zelfstandig). Daarnaast plan je één dag persoonlijke begeleiding in. Tijdens dit moment is er altijd een trainer aanwezig die je helpt bij de training. Hierbij kan je denken aan het beantwoorden van vragen, het ondersteunen bij het uitvoeren van oefeningen of bij het voorbereiden op het examen.

E-learning

Ook wel ‘learning On Demand’ of ‘online training’ genoemd. Bij de keuze voor e-learning ga je zelf aan de slag in onze online studieruimte. Je hebt 365 dagen toegang tot deze online studieruimte, waarin alle trainingsmaterialen (video’s opdrachten en dossiers) aanwezig zijn. Je kies er zelf voor waar, wanneer en op   je de training volgt. Eventuele vragen kan je via dit portaal stellen, waarop je dan gemiddeld binnen één werkdag antwoord krijgt.

Webinar

Bij het deelnemen aan een Webinar zit je net als bij een virtuele training in één van onze virtuele trainingsruimten. Anders dan bij virtueel is er weinig interactie mogelijk door de deelname van een grote groep geïnteresseerden. Onze trainer zal dan in een korte periode over een specifiek onderwerp kennis overdragen. Uiteraard is er tijdens het Webinar ruimte om via de chat vragen te stellen en ontvang je de video en eventuele documentatie een paar dagen later per mail.

Bekijk ons Webinar aanbod

 


 

Wil je nog meer te weten komen over virtueel trainen?

Neem dan eens een kijkje op onze speciale themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads passend bij het onderwerp virtuele trainingen & thuiswerken.

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid