Dag Skillpipe, hallo MS Learn

Vijfhart-productmanager en -docent Marnix Wolf is negenvoudig Microsoft Most Valuable Professional en weet (bijna) alles van Microsoft. Met zijn blogposts deelt hij zijn kennis en ervaring. Dit keer: de verandering van MOC naar MS Learn.

Per 3 oktober 2022 is Microsoft gestopt om de digitale boeken die onderdeel zijn van de Microsoft-cursussen (ook wel MOC, Microsoft Official Courseware genoemd) via Skillpipe aan te bieden. In plaats daarvan staat al het lesmateriaal voortaan op het MS Learn platform. Deze transitie brengt de nodige vragen met zich mee. Deze zal ik zoveel mogelijk benoemen in de vorm van onderstaande FAQ.

FAQ: De transitie van MOC naar MS LEARN

1. Ik heb allerlei digitale boeken op Skillpipe staan. Kan ik er nu niet meer bij?
Geen enkel probleem, je kunt er nog steeds bij. Alleen nieuwe cursussen worden vanaf nu niet meer toegevoegd als digitaal boek in Skillpipe. Voortaanvind je al het lesmateriaal in MS Learn. Je krijgt daarvoor een link toegestuurd van de planningsafdeling van Vijfhart zodra jij jezelf voor een Microsoft-cursus hebt ingeschreven.

2. Worden mijn digitale boeken in Skillpipe nog steeds bijgewerkt?
Nee, dat doet Microsoft niet meer. Deze updates zijn ook per oktober 2022 gestopt. Dus wanneer je de laatste updates wilt weten ten aanzien van een bepaalde Microsoft-cursus moet je naar MS Learn gaan. Dat ‘kanaal’ wordt nl. wel door Microsoft bijgewerkt.

3.In Skillpipe kon ik bepaalde zaken markeren en opmerkingen toevoegen. Kan ik dat ook in MS Learn doen?
Nee, vooralsnog is dat helaas niet mogelijk. Microsoft heeft echter aangegeven te onderzoeken of het mogelijk is deze functionaliteit t.z.t. alsnog toe te voegen. Of en zo ja per wanneer dit dan kan is vooralsnog onduidelijk.

4. Ik heb nog een Skillpipe code die ik moet activeren. Tot wanneer kan dat?
Een Skillpipe code moet je binnen 90 dagen activeren. Daarna kan dat niet meer. Omdat Skillpipe per oktober 2022 niet meer wordt gebruikt door Microsoft is 30 december 2022 sowieso de laatste dag dat jij een Skillpipe code kunt activeren.

5. Mijn Skillpipe code is verlopen. Kan Vijfhart een nieuwe code aanvragen voor mij?
Helaas kan dat niet meer. Niet omdat wij dat niet willen maar omdat wij dat niet meer kunnen. Per oktober 2022 is deze mogelijkheid voor alle Microsoft Learning Partners uitgezet.

6. Tot wanneer kan ik Skillpipe nog benaderen?
Skillpipe blijft benaderbaar tot 30 juni 2023. Daarna gaat Skillpipe offline en kun je er niet meer bij. Let er wel op, dat Microsoft sinds oktober 2022 de boeken op Skillpipe niet meer bijwerkt. Naarmate er meer tijd verloopt, wordt de inhoud van diezelfde boeken steeds ouder. En zeker in relatie tot de cloud, welke telkens veranderd, is dat wel iets om rekening mee te houden.

7. Heb ik een account nodig om MS Learn te gebruiken?
Om het maximale uit MS Learn te halen is het beter om een account te gebruiken. Dit kan zowel op basis van een persoonlijk account als een zakelijk account. Aan jou de keuze. Wanneer je nog geen account hebt kun je er heel snel eentje aanmaken met behulp van een gratis(!) MS Outlook account. Dit account dien je vervolgens aan MS Learn te koppelen. Zie dit pdf bestand waarin alles wordt uitgelegd (aanmaken gratis MS Outlook account en het koppelen ervan aan MS Learn).

8. Wat zijn de voordelen om op MS Learn een account te gebruiken?
Je kunt alles goed bijhouden, zowel qua voortgang van jouw studie, de behaalde badges, geplande en behaalde examens. Zodoende heb jij één centrale plek waar jij alles terug kunt vinden ten aanzien van jouw Microsoft certificeringen, cursussen etc.

9. Wat is de zogenaamde Achievement Badge? Krijg ik dat wanneer ik slaag voor een Microsoft examen?
Een Achievement Badge is een digitale badge waarmee jij aantoont dat jij een bepaalde Microsoft-cursus hebt doorlopen, bijvoorbeeld de AZ-104, MS-900 of de MS-100. Deze badge is volledig digitaal. Wanneer jij bij Vijfhart een Microsoft cursus volgt krijg jij op de laatste cursusdag in de ochtend een mailbericht met daarin een uitnodiging om de online evaluatie via Metrics That Matter (MTM) in te vullen. In datzelfde mailbericht zit er ook een link om jouw Achievement Badge te claimen. Dat doe je in MS Learn en dan moet je al aangelogd zijn met jouw account in MS Learn. Dan heb jij die badge binnen een halve minuut geclaimd.

10. Wanneer MS Learn de centrale plek wordt voor al mijn Microsoft certificeringen en studies, kan ik dan ook vanuit datzelfde portaal mijn Microsoft examens plannen?
Goede vraag! Jazeker, via MS Learn kun jij ook jouw Microsoft examens plannen. Zie deze handleiding om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

Bekijk onze Microsoft-aanbieding en ontvang een gratis examen bij jouw Microsoft-cursus.

(Dit blog verscheen eerder op ITducatie.nl)

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid