TIA lanceert ANSI/TIA-942 Certificatieschema

De Telecommunications Industry Association (TIA), de vereniging die de fabrikanten en leveranciers van hightech communicatienetwerken vertegenwoordigt, heeft een nieuw industrieprogramma aangekondigd om officiële audits en certificering te verstrekken aan datacenters die voldoen aan de ANSI/TIA 942-norm.

TIA CEO Wes Johnston: “ANSI/TIA-942 is perhaps the most popular true standard in the world for data centers. It is one of TIA’s most popular standards and it is constantly evolving to match today’s data center design requirements, including new technologies and design principles. We are delighted to now have an official scheme to verify conformance to this standard.

Ben jij een echte datacenter hero? Lees dan snel verder.

ANSI/TIA-942

De ANSI/TIA-942 is wereldwijd de meest gevolgde standaard voor het ontwerpen en bouwen van datacenters. Dit komt door de hoge kwaliteit, volledige dekking en transparantie. ANSI/TIA-942 omvat de telecommunicatie infrastructuur en alle andere aspecten van een datacenter zoals de locatie, de architectuur en fysieke structuur van het gebouw. Maar ook de elektrische en mechanische infrastructuur, brandveiligheid en fysieke beveiliging.

Certificatieschema

Het belangrijkste doel van het officiële TIA-942 certificatieschema is het beschermen van de belangen van gebruikers, eigenaren en exploitanten van datacenters, en ons; mensen die 24 uur per dag toegang moeten hebben tot gegevens.

Het nieuwe certificatieschema stelt Conformity Assessment Bodies (CABs) vast. Hiermee wordt de conformiteit van het datacenter met de norm geverifieerd. De evaluatie wordt door een onafhankelijke organisatie gedaan om zo de onpartijdigheid, competentie en consistentie te waarborgen. Het accreditatieprcoes is gebaseerd op een uniforme aanpak die wereldwijd wordt geaccepteerd en geimplementeerd om de competentie van een organisatie te bepalen.

EPI, de internationale opleider van datacenterprofessionals, verreweg de de grootste ANSI/ TIA-942 audit- en certificeringsinstantie wereldwijd, juicht de stap van TIA toe. Edward van Leent, voorzitter en CEO van EPI: “We hebben een aantal bedrijfs- en commerciele datacenters gezien die slachtoffer zijn geworden van onvoldoende en niet-erkende of geregistereerde organisaties. Deze organisaties voeren audits uit waarbij de klant een groot risico loopt. Dit officiële schema zorgt ervoor dat alleen bevoegde organisaties audits kunnen uitvoeren. Hiermee verminderen we het bedrijfsriciso en beschermen we de investering van de klant. De datacenterindustrie heeft grote behoefte aan officiële datacentercertificering. Met de ANSI/TIA-942 accreditatieregeling zal het landschap van de wereldwijde datacenterindustrie fundamenteel veranderen.

Lees hier het persbericht van TIA over de aankondiging van het certificatieschema.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid