5 tips om je voor te bereiden voor jouw Microsoft Role-Based examen

Door het behalen van een Microsoft Role-Based certificering van Microsoft bewijs je niet alleen jouw professionele expertise, maar je creëert ook nieuwe mogelijkheden bij je werkgever en binnen jouw vakgebied. Wat moet je weten voordat je deelneemt aan een van de Microsoft Role-Based examens en hoe bereid je dit extra goed voor? Wij geven je 5 inside tips van onze productmanager Marnix Wolf.

 1. Oefenexamens van het internet
  Op het internet zijn er oefenexamens voor bepaalde Microsoft Role-Based examens te vinden, denk hierbij aan MeasureUp bijvoorbeeld. Hiermee kun je oefenen, maar weet dat het niet voldoende basis biedt om de echte examens tot een goed einde te brengen. Zorg er daarom voor dat je echt alle stof van beide examens kent, zowel theoretisch als praktisch. Per examen heeft Microsoft een webpagina gemaakt waarin precies staat aangegeven over welke kennis en ervaring je moet beschikken om het examen te behalen. Met behulp van Google vind je deze webpagina’s snel, zeker wanneer je zoekt op de examencode, zoals bijvoorbeeld AZ-103, AZ-203 of MS-100.
 2. Examentijd
  De tijd die je krijgt voor het examen heb je ook echt hard nodig. Zorg er daarom voor dat je dus echt goed bekend bent met alle materie. Je moet in staat zijn de kennis snel en doeltreffend toe te passen. Houd de tijd tijdens het examen goed in de gaten en blijf niet te lang hangen bij een vraag waar je het antwoord niet op weet.
 3. Vragen en taken
  De examens zijn opgebouwd rondom vragen en taken. Deze taken voer je in de live omgeving uit. Zorg er daarom voor dat je de weg weet te vinden in het portal van Azure. De vragen zijn er echt op gericht om te bepalen of je weet waar je mee bezig bent. Belangrijk is dan ook dat je weet hoe je bepaalde taken uitvoert.
 4. Opbouw examen
  Per examen worden er twee praktijkvragen gesteld. Per praktijkvraag dien je zeven taken uit te voeren. Theoretici halen de eindstreep niet. Alleen mensen met degelijke praktijk ervaring. Het is dan ook belangrijk dat je genoeg kilometers in de praktijk maakt voordat je examen gaat doen. Dit kun je zowel via jouw werk realiseren (proefomgeving), of door zelf een gratis proefaccount (Azure/Office 365) af te sluiten en daarin aan de slag te gaan.
 5. Keep calm, don’t panic
  En last but not least: houd je hoofd koel! Doe wat je doet goed en ga niet haastig te werk. Het is beter om vijf taken van één praktijkvraag goed te doen en twee niet, dan dat je ze alle zeven half maakt.

Wil jij nog meer lezen over Azure?
Ben jij opzoek naar extra informatie over Azure? Bekijk dan eens een van deze websites:

Neem ook eens een kijkje op het youtube kanaal van Microsoft Azure. Hier vind je de nieuwste producten, het laatste nieuws, demo’s, trainingen en meer.Wil jij je goed voorbereiden op je examen? Vijfhart is officieel Microsoft Learning Partner, waardoor je bij ons terecht kan voor alle technische Microsoft cursussen. Zo ben je optimaal voorbereid voor een geslaagd examen. Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd bij ons terecht!

Bekijk onze Microsoft trainingen

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid