Workshop: Hybrid Identities in Microsoft 365/Azure mbv Azure Active Directory

Workshop: Hybrid Identities in Microsoft 365/Azure mbv Azure Active Directory

Wanneer je met Microsoft/Office 365 en/of Azure werkt, heb je veelal ook te maken met een on-premise omgeving. Beide omgevingen dienen aan elkaar ‘geknoopt’ te worden om te zorgen dat de gebruikers zowel on-premise als in de Microsoft cloud o.b.v. Azure Active Directory, geauthenticeerd en geautoriseerd worden. Alleen, hoe doe je dat op een veilige manier? Welke keuzes ga je maken? En hoe onderhou je het en wanneer het mis gaat, wat kun je er aan doen?

Belangrijk hierbij is de voorbereiding, de communicatie en de manier van authentiseren. De verschillende mogelijkheden worden nader toegelicht, waarbij de afhankelijkheden van de bestaande infrastructuur een grote rol spelen.

In deze eendaagse praktische workshop ga je dit allemaal leren van een ervaren consultant/trainer. Je gaat zelf aan de slag met een oefenomgeving welke je van on-premise Active Directory uit moet breiden naar Azure Active Directory. Alle te maken keuzes worden uitgebreid toegelicht waarbij jezelf een aantal zaken moet inregelen.

De consultant/trainer begeleid vele bedrijven in hen integratie en migratie naar de Microsoft cloud. Zo is hij o.a. zeer ervaren met de integratie van on-premise Active Directory Domain Services (ADDS) met Azure Active Directory (AAD), en alles wat er bij komt kijken. Derhalve is hij op de hoogte van de meest recente technologische ontwikkelingen en kan hij zodoende optimaal een brug slaan tussen theorie en de praktijk.

De door hem gegeven workshop is dermate opgezet dat de opgedane kennis direct inzetbaar is in jouw eigen bedrijfs-/klantsituatie.

Doel

 • Bekend zijn met de mogelijkheden van de on-premise Active Directory integratie en migratie naar Azure Active Directory.
 • Op basis van reeds bestaande infrastructuur kunnen bepalen welk type van Active Directory integratie het meest geschikt is voor de organisatie.
 • Vaststellen welke authenticatievorm het beste past bij de organisatie, waarbij Single Sign-On mogelijk is.
 • Het beheren en configureren van objecten in Azure Active Directory met behulp van Conditional Acces en MFA (Multi Factor Authentication).

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor personen die, in de rol van engineer/architect, te maken krijgen met het uitbreiden van de on-premises omgeving naar de Microsoft Cloud. Denk hierbij aan het adviseren van de mogelijkheden en/of het daadwerkelijk uitvoeren van directory integratie.

Voorkennis

Voor deze workshop is het belangrijk dat men basiskennis heeft van Active Directory Domain Services (ADDS), Active Directory Federation Services (ADFS) en Microsoft PowerShell. Basiskennis houdt hierbij in dat men weet wat deze producten leveren en hoe ze werken. Daarnaast helpt het wanneer men enige affiniteit heeft met het Azure Portal.

Bijzonderheden

BYOD (Bring Your Own Device)! De workshop is zeer praktijkgericht. Dat betekent dat men aan de slag moet op een eigen laptop. De laptop moet de mogelijkheid hebben om via WIFI te connecteren met het internet. Het besturingssysteem op de laptop moet een hypervisor aanbieden op basis waarvan de cursist zelf een Windows 10 gebaseerde VM kan uitrollen. De trainer levert hier de ISO voor aan. De laptop dient minstens over 10 GB aan vrije diskruimte te beschikken en over minimaal 4GB RAM geheugen.

Bekijk de video over deze workshop

Onderwerpen

 • Inleiding – deel 1 van 2: Cloud-first Mobile-first
  • De wereld van nu
  • Wat zet deze verandering in gang?
  • Wat zijn de uitdagingen?
 • Inleiding – deel 2 van 2: Azure Active Directory
  • Wat is Azure Active Directory?
  • Wat zijn de verschillen tussen Active Directory en Azure Active Directory?
  • Wat zijn de mogelijkheden met Azure Active Directory?
 • Hybride identiteiten
  • Voorbereiding voor directory integratie van on-premises met Azure Active Directory
  • Configuratie van directory integratie met Azure AD Connect
  • Verschillende authenticatievormen van identiteiten tussen on-premises en Azure
 • Managen van identiteiten
  • Verschillende identiteiten in de cloud; gebruikers, groepen en apparaten
  • Managen en beinvloeden van het synchronisatieproces van identiteiten
  • Toegang beperken voor identiteiten op basis van voorwaarden en deze beheren

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Workshop: Hybrid Identities in Microsoft 365/Azure mbv Azure Active Directory

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


  Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Ervaringen

    ervaringen verzameld via Logo Springtest

    Lucienne Groenendaal

    Secretarieel medewerkster

    "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

    9

    Ariana Scheepers

    "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

    10

    Eric Pos

    Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

    "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

    9
    De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

    Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

    Kunnen wij je helpen?

    Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


    Cursus: Workshop: Hybrid Identities in Microsoft 365/Azure mbv Azure Active Directory


     E-mailadres

     Telefoonnummer

     Opmerking of vraag


     Meer weten

     Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


     Cursus: Workshop: Hybrid Identities in Microsoft 365/Azure mbv Azure Active Directory

      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

      Workshop: Hybrid Identities in Microsoft 365/Azure mbv Azure Active Directory       Onderwerpen
       Actieve filters: Wis alle filters
       Pageloader
       PRIVACY VOORWAARDEN

       Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid