Workshop: Hybrid Identities in Microsoft 365/Azure mbv Azure Active Directory

Workshop: Hybrid Identities in Microsoft 365/Azure mbv Azure Active Directory

Klassikaal + virtueel = hybride

Staat de klassikale cursus tegelijkertijd gepland met de virtuele cursus? Dan kun je ervan uitgaan dat wij deze training hybride geven. Dit betekent dat je tussentijds kunt switchen van klassikaal naar virtueel en andersom.

Lees meer.

Algemeen

Wanneer je met Microsoft/Office 365 en/of Azure werkt, heb je veelal ook te maken met een on-premise omgeving. Beide omgevingen dienen aan elkaar ‘geknoopt’ te worden om te zorgen dat de gebruikers zowel on-premise als in de Microsoft cloud o.b.v. Azure Active Directory, geauthenticeerd en geautoriseerd worden. Alleen, hoe doe je dat op een veilige manier? Welke keuzes ga je maken? En hoe onderhou je het en wanneer het mis gaat, wat kun je er aan doen?

Belangrijk hierbij is de voorbereiding, de communicatie en de manier van authentiseren. De verschillende mogelijkheden worden nader toegelicht, waarbij de afhankelijkheden van de bestaande infrastructuur een grote rol spelen.

In deze eendaagse praktische workshop ga je dit allemaal leren van een ervaren consultant/trainer. Je gaat zelf aan de slag met een oefenomgeving welke je van on-premise Active Directory uit moet breiden naar Azure Active Directory. Alle te maken keuzes worden uitgebreid toegelicht waarbij jezelf een aantal zaken moet inregelen.

De consultant/trainer begeleid vele bedrijven in hen integratie en migratie naar de Microsoft cloud. Zo is hij o.a. zeer ervaren met de integratie van on-premise Active Directory Domain Services (ADDS) met Azure Active Directory (AAD), en alles wat er bij komt kijken. Derhalve is hij op de hoogte van de meest recente technologische ontwikkelingen en kan hij zodoende optimaal een brug slaan tussen theorie en de praktijk.

De door hem gegeven workshop is dermate opgezet dat de opgedane kennis direct inzetbaar is in jouw eigen bedrijfs-/klantsituatie.

Doel

  • Bekend zijn met de mogelijkheden van de on-premise Active Directory integratie en migratie naar Azure Active Directory.
  • Op basis van reeds bestaande infrastructuur kunnen bepalen welk type van Active Directory integratie het meest geschikt is voor de organisatie.
  • Vaststellen welke authenticatievorm het beste past bij de organisatie, waarbij Single Sign-On mogelijk is.
  • Het beheren en configureren van objecten in Azure Active Directory met behulp van Conditional Acces en MFA (Multi Factor Authentication).

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor personen die, in de rol van engineer/architect, te maken krijgen met het uitbreiden van de on-premises omgeving naar de Microsoft Cloud. Denk hierbij aan het adviseren van de mogelijkheden en/of het daadwerkelijk uitvoeren van directory integratie.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Voor deze workshop is het belangrijk dat men basiskennis heeft van Active Directory Domain Services (ADDS), Active Directory Federation Services (ADFS) en Microsoft PowerShell. Basiskennis houdt hierbij in dat men weet wat deze producten leveren en hoe ze werken. Daarnaast helpt het wanneer men enige affiniteit heeft met het Azure Portal.

Persoonlijk advies?

Bekijk de video over deze workshop

Onderwerpen

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Workshop: Hybrid Identities in Microsoft 365/Azure mbv Azure Active Directory

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Workshop: Hybrid Identities in Microsoft 365/Azure mbv Azure Active Directory


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: Workshop: Hybrid Identities in Microsoft 365/Azure mbv Azure Active Directory

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Workshop: Hybrid Identities in Microsoft 365/Azure mbv Azure Active DirectoryLesmethoden

Jij  bent ons uitgangspunt

Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen groeit op zijn eigen manier. Daarom hebben we drie specifieke lesmethoden ontwikkeld.

Klassikale cursus
Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

Persoonlijk begeleid
Jij kiest je onderdelen en leert in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. Je behandelt de lesstof zelf op één van onze locaties. Zo kies je alleen de stof die je persoonlijk nodig hebt. Je kennis en de gewenste competenties zijn hierbij de uitgangspunten. Tijdens de cursus beantwoord je meerkeuze- en open vragen. Daarna neem je deze één-op-één door met de trainer. Zo zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de cursus echt beheerst.

BLENDED

Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

VIRTUEEL

Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

  • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
  • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
  • Optioneel: een camera en/of microfoon
  • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
  • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC
Meer informatie
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid