Leergang IT voor niet-IT’ers

Leergang IT voor niet-IT’ers

Klassikaal + virtueel = hybride

Staat de klassikale cursus tegelijkertijd gepland met de virtuele cursus? Dan kun je ervan uitgaan dat wij deze training hybride geven. Dit betekent dat je tussentijds kunt switchen van klassikaal naar virtueel en andersom.

Lees meer.

Algemeen

IT is niet meer weg te denken, iedere organisatie heeft er mee te maken. De ontwikkelingen op IT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ben je niet dagelijks met IT bezig, dan is het wel fijn te weten wat begrippen als Blockchain, IoT, sprint, Big Data of de Cloud precies inhouden.

INHOUD TRAINING
In deze 3-daagse training IT voor niet IT’ers maak je kennis met verschillende IT-begrippen, -processen en kijk je vooruit naar de laatste IT-ontwikkelingen. Door praktische workshops is de kennis die je opdoet direct toepasbaar.
Onze trainer Gerard komt uit het vakgebied en vertelt vol enthousiasme over alles dat met IT te maken heeft. Tijdens de training is voldoende ruimte om vragen te stellen en eventuele eigen praktijksituaties te bespreken. Om je zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te geven houden wij de trainingsgroep bewust klein.
Inhoudelijk kan je in grote lijnen deze materie verwachten:

 • Inleiding IT
 • Hoe ziet een database eruit
 • Welke programmeertalen zijn er
 • Met welke methodieken ontwikkel en implementeer je informatiesystemen
 • Hoe zet je BI en Big Data in om gegevens uit de database te halen
 • Kiezen voor een datacenter of toch Cloud Computing
 • Wat brengt de toekomst van IT

Doel

 • Deze training is geschikt voor iedereen die op korte termijn zijn (praktijk)kennis rondom IT-begrippen, processen en de laatste ontwikkelingen wil ontwikkelen.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die op korte termijn zijn (praktijk)kennis rondom IT-begrippen, processen en de laatste ontwikkelingen wil ontwikkelen.

Bijzonderheden

Bij de training ontvang je toegang tot onze electronische leeromgeving mijn.vijfhart.nl. Hier vind je al het benodigde cursusmateriaal.
 • Het cursusmateriaal van deze cursus is veelal digitaal. Om optimaal gebruik te kunnen maken van het cursusmateriaal adviseren we je om een eigen device (laptop, tablet) mee te nemen. Dit is echter alleen een advies, geen noodzaak
 • Na afloop van de training ontvang je het certificaat 'Leergang IT voor niet IT'ers'.
 • Deze training zal in het Nederlands gegeven worden.
 • Zet je Groeikaart in op deze training.
Persoonlijk advies?

Onderwerpen

 • Module 1: Inleiding automatisering
 • Module 2: Database
 • Dit gaat over een van de belangrijkste aspecten van de automatisering: gegevens. In de loop van de tijd zijn gegevens centraal komen te staan, het is de basis voor informatie. Daarnaast is er een evolutie geweest van losse bestanden naar databases. En dan vooral naar relationele databases. De relationele database is er al vele jaren en is in al die tijd alleen maar in belangrijkheid toegenomen.
 • Module 3: Software ontwikkeling
 • Het stuk over Software valt uiteen in twee delen. Enerzijds programmeertalen en anderzijds de methodieken waarmee informatiesystemen worden ontwikkeld en geïmplementeerd.
 • Module 4: BI & Big Data
 • In het onderdeel Databases hebben we gezien dat data de kern vormen van informatiesystemen en daarmee ook de kern vormen van het bedrijf en eigenlijk (heel vaak) het bedrijfskapitaal zijn. Om er uit te halen wat er in zit, worden enerzijds informatiesystemen ontwikkeld om de gegevens te kunnen creëren, wijzigen en/of verwijderen. Anderzijds moeten er systemen, methodes en routines worden ontwikkeld om zodanig te zoeken in gegevens dat van daaruit aggregaties en correlaties gemaakt kunnen worden voor het besturen van de onderneming of het verkrijgen van totaal nieuwe inzichten.
 • Module 5: Datacenter & Cloud Computing
 • In de loop van de tijd is de computer in een bedrijf geëvolueerd naar een of het computercentrum en van daaruit, door de komst van grote hoeveelheden computers in de vorm van servers, is het computercentrum geëvolueerd naar een datacenter. Het datacenter als het kloppend hart van vele grote ondernemingen. Maar ook de opkomst van zelfstandige datacenters heeft geleid tot een hele nieuwe discipline namelijk het ontwerpen, bouwen en beheren van deze datacenters als kern van ontelbare toepassingen.
 • Module 6: Business & IT Management
 • De inhoud van dit module is tweeledig. Enerzijds gericht op de business en het vertalen van hieruit (vanuit de werkprocessen en beslisprocessen) naar toekomstige informatiesystemen. Anderzijds is het gericht op het management van het bouwen van informatiesystemen en het uiteindelijk beheren van de gebouwde systemen. Dit omvat niet alleen het onderhouden maar ook alle werkzaamheden, functies en rollen die noodzakelijk zijn om de systemen jarenlang up-to-date te houden.

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Leergang IT voor niet-IT'ers

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Gerelateerde cursussen

Er zijn geen gerelateerde cursussen.

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Leergang IT voor niet-IT'ers


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: Leergang IT voor niet-IT'ers

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Leergang IT voor niet-IT'ersOnderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid