IT Fundamentals: IT voor niet IT’ers

IT Fundamentals: IT voor niet IT’ers

 • Duur

  3 dagen
 • Prijs

  1995,-
 • 8,9

  Reviews

  1000+ reviews
 • Locatie

  Nieuwegeinvirtueel
 • Planning

  Planning ophalen...
 • Lesvorm

  klassikaal

IT is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen heeft er mee te maken en de ontwikkelingen op IT-gebied volgen elkaar in razendsnel tempo op.

In deze zeer praktische 3-daagse basiscursus maak je op toegankelijke wijze kennis met de verschillende IT-begrippen en IT-processen. We vertellen je o.a. wat Artificial Intelligence is, wat je kunt doen met Scrum en Big Data en wat de Cloud inhoudt. Ook leer je hoe programma’s en systemen worden gemaakt en onderhouden. Je gaat aan de slag met workshops waardoor je de kennis die je opdoet direct in de praktijk kunt toepassen.

Onze docent vertelt vol enthousiasme over alles dat met IT te maken heeft. Tijdens de cursus is er voldoende ruimte om vragen te stellen en eventuele eigen praktijksituaties te bespreken. Om je zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te geven houden wij de cursusgroep bewust klein.

We behandelen de volgende onderwerpen:

 • Inleiding IT (computers in het algemeen)
 • Hoe ziet een database eruit?
 • Welke programmeertalen zijn er en waar gebruik je ze voor?
 • Met welke methodieken ontwikkel en implementeer je informatiesystemen?
 • Hoe wordt de IT in relatie tot de organisatie gestuurd (en omgekeerd)?
 • Hoe zet je Business Intelligence en Big Data in om de strategie van de organisatie te bepalen?
 • Kiezen voor alles in eigen huis of toch Cloud Computing?
 • Beveiliging van de IT, wat kun je hier zelf en als organisatie aan doen (en waarom)?
 • Wat brengt de toekomst van IT (met hierin Blockchain en Artificial Intelligence (AI)?

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis nodig. Je maakt op een laagdrempelige manier kennis met de wereld van IT.

Bijzonderheden

Bij deze cursus ontvang je toegang tot onze elektronische leeromgeving, namelijk mijn.vijfhart.nl. Hier vind je jouw cursusmateriaal. Dit is veelal digitaal. Om optimaal gebruik te kunnen maken van het cursusmateriaal adviseren we je om een eigen laptop of tablet mee te nemen. Na afloop van de cursus ontvang je het certificaat 'Leergang IT voor niet-IT'ers'.

Onderwerpen

 • Module 1: Inleiding automatisering
  • We behandelen het verleden, heden en toekomst van computers en alle ontwikkelingen die daarmee te maken hebben. We starten met de computers die ontwikkeld zijn tijdens de tweede wereldoorlog en we eindigen bij de laatste ontwikkelingen rondom Quantum Computers. Ook behandelen we wat datacenters zijn en hoe die ‘de Cloud’ vormen.
 • Module 2: Databases
  • Dit gaat over een van de belangrijkste aspecten van de automatisering: gegevens. In de loop van de tijd zijn gegevens centraal komen te staan, het is de basis voor informatie. Daarnaast is er een evolutie geweest van losse bestanden naar databases. En dan vooral naar relationele databases. De relationele database is er al vele jaren en is in al die tijd alleen maar in belangrijkheid toegenomen.
 • Module 3 en 4: Software ontwikkeling
  • Het stuk over Software valt uiteen in twee delen. Enerzijds programmeertalen en anderzijds de methodieken waarmee informatiesystemen worden ontwikkeld en geïmplementeerd. Hierbij komt aan de orde het verschil tussen de Waterval methode en Agile ontwikkelen op basis van Scrum.
 • Module 5. Het management van IT Organisaties en IT en het omgekeerde IT en Organisaties.
  • Wat is het een en wat is het ander en hoe grijpen ze op elkaar in. Processen en de automatisering van processen. CI/CD, Continuous Integration en Continuous Delivery. Hele nieuwe termen in combinatie met het begrip DevOps (de integratie van het ontwikkelen van systemen en het (vaak jarenlang) beheren en onderhouden van systemen). Alle termen worden toegelicht en in hun verband geplaatst. Ook worden alle bijbehorende functies verklaard.
 • Module 6: BI & Big Data
  • In het onderdeel Databases hebben we gezien dat data de kern vormen van informatiesystemen en daarmee ook de kern vormen van het bedrijf en eigenlijk (heel vaak) het bedrijfskapitaal zijn. Om er uit te halen wat er in zit, worden enerzijds informatiesystemen ontwikkeld om de gegevens te kunnen creëren, wijzigen en/of verwijderen. Anderzijds moeten er systemen, methodes en routines worden ontwikkeld om zodanig te zoeken in gegevens dat van daaruit informatie kan worden verkregen voor het besturen van de onderneming of het verkrijgen van totaal nieuwe inzichten. BI staat hierbij voor Business Intelligence oftewel het creëren van informatie uit data om zodoende de organisatie slimmer en intelligenter te kunnen besturen.
 • Module 7: Computerbeveiliging wordt ook wel Computer Security of Cyber Security genoemd. ##Vrijwel dagelijks staat er in de krant een stuk over een bedrijf, universiteit of gemeente die gehackt is en waar in het minst schadelijke geval een dDos aanval wordt gepleegd, zodat niemand meer het bedrijf, de universiteit of de gemeente kan bereiken. Maar in het meest schadelijke geval is alles platgelegd en wordt er een afkoopsom geëist (meestal in Bitcoins). Dit is een zogenaamde Ransomware aanval. Centrale vraag: wat hiertegen te doen om dit te voorkomen?
 • Module 8: Blockchain.
  • Met de opkomst van de Bitcoin is ook de Blockchain ontstaan. Dit is het transportmechanisme waarmee door middel van de Bitcoin betaald kan worden. Maar de Blockchain is niet alleen geschikt voor de Bitcoin, maar ook of juist voor transport en opslag van alle vormen van gegevens. En dat opent de deur naar heel veel nieuwe mogelijkheden voor banken, verzekeringsmaatschappijen, de logistieke sector, et cetera. Decentrale, niet door mensen bestuurde, opslag.
 • Module 9. Artificial Intelligence (AI).
  • The new kid on the block. AI is in een razend tempo bezig de wereld te veroveren. Denk hierbij aan Intelligent Agents, Amazon’s Alexa, Google’s Assistent, Robots en beeldherkenning (gezichtsherkenning). Uitgelegd wordt wat de basis van AI en wat de nabije en toekomstige ontwikkelingen zijn. Op basis van heel veel voorbeelden wordt geschetst wat de mogelijke gevolgen zouden kunnen zijn voor de werkgelegenheid en de toekomst van onze maatschappij.

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: IT Fundamentals: IT voor niet IT'ers

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


  Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Ervaringen

    ervaringen verzameld via Logo Springtest

    Lucienne Groenendaal

    Secretarieel medewerkster

    "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

    9

    Ariana Scheepers

    "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

    10

    Eric Pos

    Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

    "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

    9
    De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

    Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

    Kunnen wij je helpen?

    Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


    Cursus: IT Fundamentals: IT voor niet IT'ers


     E-mailadres

     Telefoonnummer

     Opmerking of vraag


     Meer weten

     Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


     Cursus: IT Fundamentals: IT voor niet IT'ers

      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

      IT Fundamentals: IT voor niet IT'ers       Onderwerpen
       Actieve filters: Wis alle filters
       Pageloader
       PRIVACY VOORWAARDEN

       Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid