LET OP: vanaf 2 juni leveren wij zowel virtuele als klassikale trainingen uit

Meer informatie

IPMA® D Training

Algemeen

De IPMA D training is de ideale voorbereiding op het IPMA D theorie-examen van IPMA Certificering Nederland. De training is gebaseerd op de eindtermen van de ICB-4. Naast gerichte kennisoverdracht, richt de training zich op de praktische toepassing van verkregen inzichten en kennis. Hiermee leg je een goede basis voor het examen.

Competenties
Tijdens deze IPMA D training worden de te examineren eindtermen van alle competenties in compacte vorm uitgelegd. Met meerkeuze- en open vragen toetsen we de verkregen kennis. Met behulp van scenario-opdrachten trainen we praktijk vaardigheden. Er is een proefexamen beschikbaar om jezelf op het examen voor te bereiden. Het uitgangspunt voor de training is de projectmanagement theorie en technieken op basis van de ICB-4 eindtermen versie 1.3.

Contextueel
5 Contextuele competenties gericht op strategische context van :

 • verander initiatieven
 • prestatie en baten management
 • de business case en hiermee samenhangende investeringen

  de realisatie van veranderingen via projecten en programma’s, projectmanagement methoden, de portfolio besturing, inrichten PPP- & permanente PMO organisaties, de structuur en cultuur van de staande organisatie, systeemontwikkeling methoden

  de financiële administratie, duurzaamheid en veiligheid, HRM in projecten, macht en invloed.

Gedrag
10 Gedragsmatige competenties o.a. gericht op : zelfkennis en zelfmotivatie, efficiënt omgaan met je tijd, stress beheersing, ethiek, betrouwbaarheid, communicatie en gespreksvaardigheden, vergaderen, presenteren, openheid, adviseren, motiveren, leidinggeven, teamwerk, conflict & crisis beheersing, onderhandelen, complexe problemen oplossen & creativiteit, resultaat gericht werken.

Techniek
13 Technische ‘hard skills’ van projectmanagement, competenties en practices gericht op projectaanpak, doelen & eisen, scope & resultaat, configuratie beheer, planning & fasering, organisatie, informatie, kwaliteit, kosten, financiering, middelen, procurement, projectmanagement proces ( voorbereiding, inrichting, beheersing & rapportage, wijzigingen, afsluiting), risico management, stakeholder management, change management.

Blended learning
De trainer is een ervaringsdeskundige die de deelnemers op een pragmatische wijze laat kennis maken met de vele modellen, methoden & technieken. De toelichting op de theorie wordt afgewisseld door praktijkgerichte opdrachten. Deze zijn opgezet rondom video’s over praktijkcases en (examen-) oefenscenario’s. Er is ook ruimte voor het delen van kennis en ervaringen uit de eigen praktijksituatie van deelnemers.

Doel

 • Na het volgen van deze training heb je inzicht verkregen in de NCB-4 competenties en hoe je die competenties kunt gebruiken bij het realiseren van projectdoelstellingen.
 • Je kunt meer procesgericht kijken naar projecten. Je bent goed voorbereid op het IPMA D theorie examen.

Doelgroep

Projectleiders

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Er is geen specifieke voorkennis nodig.

Bijzonderheden

Het examen is niet bij de training inbegrepen. Deze kan je na de training via de volgende link boeken https://ipma.nl/competentieontwikkeling/persoonscertificering/
Persoonlijk advies?

Onderwerpen

 • Project succes, succesfactoren, kiezen van een geschikte projectaanpak.
 • Batenmanagement, verandermanagement en relatie naar projecten, programma’s en portfolio.
 • Belangen rondom het project en verkrijgen en behouden van stakeholder betrokkenheid.
 • Leiderschap, motivatie en invloed. Teamwerk en probleem oplossen.
 • Communicatie, onderhandelen, hanteren van conflicten.
 • Practices bij project voorbereiding, inrichting, beheersing en afsluiting.

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: IPMA® D Training


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: IPMA® D Training

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

IPMA® D TrainingOnderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid