DISC Workshop (Cibit cursus)

DISC Workshop
We kennen allemaal het spreekwoord “Behandel de ander zoals..”. De kans is groot dat de woorden ‘je zelf behandeld wilt worden’ bijna automatisch uit je mond rollen?
Als wij dit allemaal weten, hoe is het dan mogelijk dat er nog zoveel onbegrip en zelfs conflicten bestaan op de werkvloer. Voor de moderne IT professional zijn sterke communicatieve vaardigheden bijna net zo belangrijk als technische kennis.

Waarom de DISC Workshop volgen?
De meeste IT-professionals hebben wel eens gehoord van de bekende DISC Workshop en dat je met behulp van de DISC methodiek en de bijbehorende kleuren (rood, blauw, groen en geel) mensen kunt indelen naar voorkeuren in communicatiestijl. Maar toch zijn er nog veel organisaties die deze waardevolle training nog nooit met de IT-afdeling of het ontwikkel- of DevOps team hebben gevolgd. Een gemiste kans. Want door het volgen van een DISC Workshop vergroot je binnen een dag niet alleen je eigen kennis over jouw manier van communiceren en je gedrag, maar je krijgt ook meer begrip en inzicht voor het gedrag van anderen. Hierdoor ben je beter in staat elkaar te begrijpen en conflicten, die door miscommunicatie ontstaan, te vermijden.

Wat leer je tijdens deze Workshop?
Tijdens deze workshop leer je meer over de hoofdoorzaken van miscommunicatie en hoe je dit zoveel mogelijk kunt voorkomen. Je krijgt een DISC-profiel met een uitgebreide toelichting. Hierdoor begrijp je beter hoe je zelf communiceert en hoe dit over kan komen op anderen. Ook leer je te anticiperen op het gedrag van anderen en hoe je iemand met een ander persoonlijkheidstype het beste kunt benaderen.

Aan het einde van de workshop begrijp je op welke manier jezelf communiceert en hoe anderen communiceren. Je herkent waarom jouw gedrag door anderen anders wordt geïnterpreteerd. En je krijgt concrete en praktische actiepunten om effectiever met je collega’s te communiceren. Zo ontstaat er meer begrip, vertrouwen en acceptatie en wordt er effectiever met elkaar gecommuniceerd. Leer om die ander te behandelen zoals die ander behandeld wil worden.

Wil je alvast een voorproefje krijgen op de workshop en een eerste indicatie krijgen van welke persoonlijkheidstype jij bent? Doe dan hier de gratis DISC-test.

DOEL VAN DE WORKSHOP

 • Onderzoek en ontdek meer over jezelf
 • Leer de verschillen met anderen te herkennen en te waarderen
 • Leer om je gedrag aan te passen om effectiever met anderen te communiceren
 • Onderneem actie om dat wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen

Doelgroep

Managers, IT Professionals, supervisors, en projectleiders.

Herken jij jezelf in een of meerdere van de volgende zinnen? Dan is deze training een echte eyeopener.

 • Hoe komt het toch dat die ene collega alles wat ik zeg zo persoonlijk oppakt?
 • Die nieuwe collega weet nu al meer van de collega’s op de afdeling dan ik, hoe dan?
 • Waarom worden nieuwe ideeën niet beter uitgewerkt voor we er de markt op gaan?
 • Ik zou willen dat ik wat meer op… leek, hij wordt nooit boos en blijft altijd rustig en vriendelijk.

Voorkennis

Een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Bijzonderheden

 • Deze cursus wordt verzorgd i.s.m. Cibit.

Onderwerpen

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: DISC Workshop


  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag


  Meer weten

  Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


  Cursus: DISC Workshop

   Wij helpen je graag

   Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

   DISC Workshop    Onderwerpen
    Actieve filters: Wis alle filters
    Pageloader
    PRIVACY VOORWAARDEN

    Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid