DISC Workshop(Partnercursus)

DISC Workshop
We kennen allemaal het spreekwoord “Behandel de ander zoals..”. De kans is groot dat de woorden ‘je zelf behandeld wilt worden’ bijna automatisch uit je mond rollen?
Als wij dit allemaal weten, hoe is het dan mogelijk dat er nog zoveel onbegrip en zelfs conflicten bestaan op de werkvloer. Voor de moderne IT professional zijn sterke communicatieve vaardigheden bijna net zo belangrijk als technische kennis.

Waarom de DISC Workshop volgen?
De meeste IT-professionals hebben wel eens gehoord van de bekende DISC Workshop en dat je met behulp van de DISC methodiek en de bijbehorende kleuren (rood, blauw, groen en geel) mensen kunt indelen naar voorkeuren in communicatiestijl. Maar toch zijn er nog veel organisaties die deze waardevolle training nog nooit met de IT-afdeling of het ontwikkel- of DevOps team hebben gevolgd. Een gemiste kans. Want door het volgen van een DISC Workshop vergroot je binnen een dag niet alleen je eigen kennis over jouw manier van communiceren en je gedrag, maar je krijgt ook meer begrip en inzicht voor het gedrag van anderen. Hierdoor ben je beter in staat elkaar te begrijpen en conflicten, die door miscommunicatie ontstaan, te vermijden.

Wat leer je tijdens deze Workshop?
Tijdens deze workshop leer je meer over de hoofdoorzaken van miscommunicatie en hoe je dit zoveel mogelijk kunt voorkomen. Je krijgt een DISC-profiel met een uitgebreide toelichting. Hierdoor begrijp je beter hoe je zelf communiceert en hoe dit over kan komen op anderen. Ook leer je te anticiperen op het gedrag van anderen en hoe je iemand met een ander persoonlijkheidstype het beste kunt benaderen.

Aan het einde van de workshop begrijp je op welke manier jezelf communiceert en hoe anderen communiceren. Je herkent waarom jouw gedrag door anderen anders wordt geïnterpreteerd. En je krijgt concrete en praktische actiepunten om effectiever met je collega’s te communiceren. Zo ontstaat er meer begrip, vertrouwen en acceptatie en wordt er effectiever met elkaar gecommuniceerd. Leer om die ander te behandelen zoals die ander behandeld wil worden.

Wil je alvast een voorproefje krijgen op de workshop en een eerste indicatie krijgen van welke persoonlijkheidstype jij bent? Doe dan hier de gratis DISC-test.

DOEL VAN DE WORKSHOP

 • Onderzoek en ontdek meer over jezelf
 • Leer de verschillen met anderen te herkennen en te waarderen
 • Leer om je gedrag aan te passen om effectiever met anderen te communiceren
 • Onderneem actie om dat wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen

Doelgroep

Managers, IT Professionals, supervisors, en projectleiders.

Herken jij jezelf in een of meerdere van de volgende zinnen? Dan is deze training een echte eyeopener.

 • Hoe komt het toch dat die ene collega alles wat ik zeg zo persoonlijk oppakt?
 • Die nieuwe collega weet nu al meer van de collega’s op de afdeling dan ik, hoe dan?
 • Waarom worden nieuwe ideeën niet beter uitgewerkt voor we er de markt op gaan?
 • Ik zou willen dat ik wat meer op… leek, hij wordt nooit boos en blijft altijd rustig en vriendelijk.

Voorkennis

Een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Onderwerpen

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: DISC Workshop

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


  Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Ervaringen

    ervaringen verzameld via Logo Springtest

    Lucienne Groenendaal

    Secretarieel medewerkster

    "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

    9

    Ariana Scheepers

    "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

    10

    Eric Pos

    Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

    "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

    9
    Tags:
    De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

    Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

    Kunnen wij je helpen?

    Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


    Cursus: DISC Workshop


     E-mailadres

     Telefoonnummer

     Opmerking of vraag


     Meer weten

     Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


     Cursus: DISC Workshop

      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

      DISC Workshop       Lesmethoden
       JIJ BENT ONS UITGANGSPUNT

       Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen leert op zijn eigen manier. Daarom hebben we zes specifieke lesmethoden ontwikkeld.

       KLASSIKALE CURSUS

       Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

       VIRTUEEL

       Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

       Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

       • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
       • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
       • Optioneel: een camera en/of microfoon
       • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
       • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC

       Hybride
       Veel van onze trainingen organiseren wij ‘hybride’. Hierbij is een deel van de cursisten fysiek in het klaslokaal aanwezig en een ander deel van de cursisten virtueel.

       PERSOONLIJK BEGELEID

       Alleen de onderdelen leren die jij wilt leren en dat in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. In overleg met jouw opleidingsadviseur plan je de eerste dag persoonlijke begeleiding op één van onze locaties in. Afhankelijk van jouw training krijg je geprint cursusmateriaal of toegang tot mijn.vijfhart.nl waar je theorie leest, video’s bekijkt, oefeningen, meerkeuze- en openvragen maakt die je daarna één-op-één met de trainer behandelt. Hierdoor zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de training echt beheerst.

       VIRTUEEL PERSOONLIJK BEGELEID

       Virtueel Persoonlijk begeleid is de virtuele variant van Persoonlijk begeleid leren.

       E-LEARNING

       Je krijgt toegang tot een persoonlijke online leeromgeving met daarin al het benodigde cursusmateriaal. Een e-learning volg je waar en wanneer jij wilt én in jouw eigen tempo. Bij een deel van ons opleidingsportfolio heb je de mogelijkheid om de training in de lesmethode E-learning te volgen.

       BLENDED

       Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

       Meer informatie
       Onderwerpen
       Actieve filters: Wis alle filters
       Pageloader
       PRIVACY VOORWAARDEN

       Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid