Zes tips om je medewerkers te boeien, binden en behouden

Talentvolle en gemotiveerde medewerkers zijn belangrijk om succesvol te blijven met je organisatie. Elk jaar groeit het aantal vacatures alleen maar meer en meer. Hierdoor wordt het voor organisaties steeds lastiger om medewerkers te werven, maar ook om medewerkers te behouden. Vijfhart geeft je zes tips om je medewerkers te boeien, binden en behouden.

1.Creëer een prettige werksfeer

Het begint allemaal bij een prettige en open werksfeer. Mensen moeten het fijn vinden om bij jouw organisatie te werken. Hierdoor voelen medewerkers zich ook meer betrokken bij de organisatie. De beste tips voor een prettige werksfeer zijn: creëer een gezonde werk-privébalans, zorg voor een veilige werkomgeving en laat mensen deel uitmaken van successen.

2. Stimuleer groei en ontwikkeling

Een van de meest effectieve manieren om medewerkers te binden en te boeien is ze te ondersteunen bij hun groei en ontwikkeling. Niet elke organisatie doet dit, dus het is een pré als je dit kunt communiceren naar (toekomstige) nieuwe medewerkers. Vijfhart heeft meer dan 700 trainingen om te kunnen zorgen dat jouw medewerkers kunnen groeien. Op dit moment hebben we een eindejaarsactie waarmee je  eenvoudig, voordelig en snel trainingen inkoopt voor heel 2020.  

3. Bied originele secundaire arbeidsvoorwaarden aan

Met de secundaire arbeidsvoorwaarden kun je je als organisatie onderscheiden van van andere organisaties. Denk hierbij aan een tafeltennistafel, dartbord of een F1 race simulator. Maar ook een sportabonnement of met een afdeling elke maand bootcampen zijn secundaire arbeidsvoorwaarden waarmee je medewerkers kunt binden en behouden. Je stimuleert er ook nog eens het groepsgevoel en je
creativiteit mee.

4. Werk aan de betrokkenheid

Betrek je medewerkers bij beslissingen en planningen die worden gemaakt. Zo maak je ze meer betrokken bij het beleid en zullen ze zich meer willen inspannen om doelen te behalen. Daarnaast hebben zij zelf misschien ook wel ideeën over bepaalde taken of onderwerpen. Hierdoor ontstaat er meer een wij-gevoel. 

5. Geef complimenten en vier je successen 

Er zijn meerdere onderzoeken waaruit blijkt dat werknemers meer tevreden zijn als ze met enige regelmaat een compliment krijgen over hun werkzaamheden. Dit hoeft niet alleen bij een goed eindresultaat, maar kan ook tijdens een proces om een bepaald doel te bereiken. Complimenten geef je voornamelijk aan een individu. Als je een keer een compliment aan een afdeling wilt geven, kun je dit vieren met een borrel of een presentje. 

6. Onderscheid je als werkgever

Ga met je medewerkers in gesprek en vraag hen wat zij vinden dat jouw organisatie onderscheid van andere organisaties. Waarom werken ze hier? Voordelen hiervan zijn dat je met werknemers in gesprek gaat en zo weet wat er speelt. Daarnaast komen er wellicht punten uit tot verbetering. Maar je weet nu ook wat jullie uniek maakt als bedrijf. Laat medewerkers dit naar buiten communiceren en zo trek je ook weer nieuwe collega’s aan!

Wil jij meer weten over hoe de Groeikaart van Vijfhart jouw organisatie kan helpen om je medewerkers te boeien, binden en behouden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze groeiadviseurs via 088 – 542 78 48. 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid