Wat is Microsoft PowerApps?

PowerApps is een onderdeel van het Microsoft Power Platform en maakt het mogelijk voor developers en niet-technische gebruikers om mobiele applicaties te bouwen. Het doel van PowerApps is om zakelijke gebruikers in staat te stellen nieuwe oplossingen te bouwen via apps, zonder programmeren.

Meer dan ooit omarmen organisaties de waarde van het gebruik van gegevens om bedrijfsresultaten te meten en stimuleren. Steeds meer bedrijven werken met de cloud om grote hoeveelheden gegevens op te slaan en zijn efficiënter geworden in het benutten van gegevens en signalen van een groot aantal bronnen zoals webverkeer, sociale media en bedrijfssystemen toepassingen.

Hoe kun je die gegevens dan het meest efficiënt voor je organisatie laten werken?

Dat is wat het Power Platform doet. Het platform is een systeem waarmee gebruikers drie belangrijke acties op gegevens kunnen uitvoeren: analyseren, handelen en automatiseren. Werken met het Power Platform maakt het voor iedereen mogelijk om op een vrij eenvoudige manier processen te automatiseren, apps te maken of een dashboard op te zetten.

Het Power Platform

Het Power Platform bestaat uit Power BI, PowerApps en Flow. Deze drie services bieden tools om onze digitale wereld te beheren waar data de koning is en de basis van elk bedrijfsproces. De toepassingen zijn als volgt:

  • Je kunt gegevens weergeven en analyseren met Power BI
  • Gegevens bewerken en wijzigen met PowerApps
  • En gegevens automatiseren met Flow

In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden van PowerApps.

Wat is PowerApps?

Het zit standaard in de meeste Office 365 abonnementen. Met behulp van templates in PowerApps kun je snel aangepaste zakelijke apps bouwen voor Android, iOS Windows en de meeste webbrowsers. Deze maakt een verbinding met je zakelijke gegevens die zijn opgeslagen op of het onderliggende gegevensplatform ‘Common Data Service’ of in verschillende online en on-premises gegevensbronnen (SharePoint, Excel, Office 365, Dynamics 365, SQL Server, enzovoort). PowerApps maakt het mogelijk om handmatige bedrijfsprocessen te transformeren naar digitale, geautomatiseerde processen. En dat zonder code te schrijven.

In PowerApps werk je met hetzelfde ‘drag and drop’ concept zoals je kent van andere Microsoft programma’s. Door de beschikbare templates en sjablonen kun je met enige creativiteit al snel je eigen apps ontwikkelen. Ook voor de ervaren ontwikkelaar biedt PowerApps tal van functionaliteiten en mogelijkheden.

Microsoft heeft een Power-Apps kanaal op Youtube waar je onder andere klant verhalen kunt bekijken. Klik hier voor de klant verhalen en doe inspiratie op!

PowerApps bestaat uit drie onderdelen: 

  • Het maken van apps
  • Het delen van apps
  • Het beheren van apps
Het maken van apps

Ga naar web.powerapps.com om een app te maken. Je kunt 3 soorten apps maken: canvas, model en datagedreven portal. In PowerApps Studio kun je canvas-apps bouwen. Microsoft heeft PowerApps studio zo ontworpen dat het maken van een app lijkt op het maken van een PowerPoint Presentatie. Wil je een modelgestuurde app bouwen? Dit doe je in de app-ontwerper waarin je de sitemap definieert en onderdelen toevoegd om een modelgestuurde app te bouwen.

Het delen van apps

Apps die je hebt gemaakt, of die iemand anders heeft gemaakt en met je heeft gedeeld, kun je uitvoeren in een browser of op mobiele apparaten.

Het beheren van apps

Het PowerApps-beheercentrum is de centrale plaats om PowerApps voor je organisatie te beheren. Denk hierbij aan de omgevingen, gebruikers, rollen en beleid voor de preventie van gegevensverlies. In het Power-platform-beheercentrum kun je omgevingen beheren en ondersteuning vragen voor Dynamics 365 voor Customer Engagement-Apps, PowerApps en Microsoft Flow. Ook kun je in dit beheercentrum Common Data Services-analyses inzien.

Je eigen app maken?

Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het Power Platform en wil je zelf een app bouwen? Schrijf je dan in voor de training Microsoft Power Platform Fundamentals (PL-900).

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid