Vue.js waarom zo populair?

In de ontwikkelaars wereld is het front-end vakgebied een hot topic. Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen ervoor hun front-end gescheiden te ontwikkelen van de back-end. Zo kan de back-end zich concentreren op authenticatie, API’s en datavoorziening, terwijl de front-end kan profiteren van compacte en lichtgewicht webapplicaties die op elke device draaien. Veelal kiezen bedrijven voor Angular of React als frontend framework, om niet telkens het wiel opnieuw te hoeven uitvinden. Naast Angular en React is er nu ook Vue.js!

Vue.js als framework

Sinds enige tijd is ook Vue.js een steeds vaker gekozen alternatief. Vue.js is evenals React en Angular een framework dat voorziet in alle eisen waaraan een moderne webapplicatie moet voldoen. Denk aan zaken als webcomponenten, databinding, routing, state management en communicatie met het back-end via http. Het voordeel van Vue is echter dat het een veel eenvoudiger syntaxis en structuur kent dan de andere frameworks. Het is daarom sneller te leren en de Vue-leercurve is een stuk minder steil dan bij Angular of React. Binnen enkele dagen is het raamwerk van een complete, complexe applicaties in elkaar gezet. De Vue-praktijk sluit nauw aan bij wat webdevelopers gewend zijn, maar is eveneens eenvoudig te leren door ervaren Java- of C#-programmeurs.

De voordelen van Vue.js

De eenvoud en het kenmerk dat Vue.js een lichtgewicht framework is, betekent echter niet dat het alleen geschikt is voor eenvoudige websites. Het is niet voor niets dat grote bedrijven als Nintendo, Alibaba en L’Oréal (inclusief alle zustermerken) inmiddels voor Vue hebben gekozen. Vue.js heeft goed gekeken naar de oudere frameworks en daaruit de goede onderdelen overgenomen, waarbij de zwakheden omzeild werden. Vue kent geen ballast uit het verleden en hoeft niet backwards compatibel te zijn. Een van de keuzes die is gemaakt, is bijvoorbeeld om alleen moderne browsers te ondersteunen. Er wordt daarmee geen overhead en inspanning gestoken in het ondersteunen van oude code. Gevolg van deze keuze is bijvoorbeeld dat Vue.js-applicaties daarmee niet draaien op oudere mobiele apparaten, of oudere versies van Internet Explorer.

Sinds het voorjaar van 2019 bieden wij de training Vue Fundamentals aan. Onze ervaren front-endtrainer Peter Kassenaar (die tevens ook JavaScript- en Angular-trainingen geeft) verzorgt deze training. In drie intensieve dagen leer je de belangrijkste ins- en outs van dit belangrijke framework; van de eerste componenten tot het uitrollen van de complete applicatie naar een productieserver.

Peter Kassenaar

Peter Kassenaar, Trainer @Vijfhart, developer en schrijver.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid