Van deze taken weet bijna niemand dat de systeembeheerder ze doet!

Systeembeheerders zijn de stiekeme superhelden die de systemen en software beheren die eraan bijdragen dat jij je werk goed kunt uitvoeren. Ze zorgen dat alles up-to-date en beveiligd is en dat de digitale infrastructuur goed werkt. Om deze harde werkers eens in het zonnetje te zetten is in het jaar 2000 door systeem beheerder, Ted Kekatos de ‘Dag van de Systeembeheerder’ in het leven geroepen. Je hebt immers niet altijd door dat de systeembeheerder er is, tot er iets verandert of gemaakt moet worden. Trakteer de systeembeheerder van jouw organisatie vandaag dan ook eens op een lekker stuk taart en verras hem of haar met een klein feestje! Je weet namelijk nooit wanneer je deze superheld weer nodig hebt. Wij zetten een aantal taken van de systeembeheerder op een rij waarvan je misschien niet eens wist dat de systeembeheerder ze doet!

Vraagbaak voor de nieuwste gadgets en trends
De systeembeheerder is dé persoon bij wie je kan aankloppen voor eigenlijk alles wat met online of digitaal te maken heeft. Hij of zij helpt je graag! Nou is dat misschien niet zo’n verrassing, maar wist je bijvoorbeeld ook dat hij of zij altijd op de hoogte is van de nieuwste gadgets en online platforms? En hij of zij je misschien wel kan vertellen welke spannende tv series je absoluut niet mag missen deze zomer?

Draagt bij aan innovatie
Als dé specialist op het gebied van ICT-apparatuur geeft de systeembeheerder advies over wat er moet gebeuren om bepaalde doelstellingen te behalen. Hij of zij staat oog in oog met veranderende technologieën en nieuwe en dynamische businesscases vanuit het hoger management. De systeembeheerder weet namelijk dat systemen altijd slimmer kunnen en maakt dan ook de weg vrij voor innovatie.

Doet performance metingen
Met performance metingen houdt de systeembeheerder in de gaten of de ICT-apparatuur nog functioneert zoals het hoort. Zo komt de systeembeheerder er snel achter of er zich een probleem zal voordoen en hoe een probleem tot stand is gekomen. Maar belangrijker nog hoe deze verholpen kan worden!

Documenteren, documenteren, documenteren
Door het goed bijhouden van de status van de systemen kan de systeembeheerder deze monitoren. Zo kunnen problemen snel worden opgelost of zelfs voorkomen worden! De systeembeheerder is dus ook veel bezig met het analyseren en documenteren.

Wist jij dat dit allemaal komt kijken bij het werk van een systeembeheerder? We kunnen niet zonder ze! Trakteer deze superheld van jouw organisatie daarom vandaag na het werk op een ijskoud biertje, frisje of een lekker koffietje, want daar houden ze van!

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid