Update: Oracle 11g nadert end of life: Tijd voor actie

Update, 13 maart 2017: Oracle heeft de gratis extended support van versie 11.2.0.4 verlengd tot 31 december 2018. Daarmee is de grootste druk van de ketel wat extra kosten voor ondersteuning betreft. Maar dat doet niets af aan de overige hieronder genoemde redenen voor een upgrade.

Per 31 mei 2017 stopt de normale Support voor Oracle database versie 11g. Dat betekent concreet dat je als klant meer gaat betalen voor ondersteuning. Hoeveel meer verschilt per klant en is mede afhankelijk van je licentieprijs. Maar een upgrade naar 12c kan je de nodige kopzorgen en kosten besparen.

Per 1 juni 2017 is dus alleen nog maar de (veel duurdere) extended support beschikbaar voor de terminal release van 11g. Voor de precieze details van Oracle’s mededeling verwijzen we je graag naar MOS Note 742060.1 (let op: je hebt een My Oracle Support-account nodig om deze informatie te bekijken).

Alle Oracle klanten kunnen kosteloos upgraden naar de laatste versie, als ze de normale jaarlijkse support fee betalen. Veel klanten doen dat ook en zijn al langer bezig met een migratie-traject naar Oracle Database 12c.

Waarom nu upgraden?

De redenen voor migratie zijn divers. Veiligheid staat hoog in ieders vaandel en met een upgrade verzekeren bedrijven zich ook van patches en nieuwe bug fixes. Daarnaast zijn er ook zakelijke redenen die een upgrade naar de laatste versie rechtvaardigen, zoals:

– Makkelijkere consolidatie van meerdere databases voor IaaS-, PaaS- en DBaaS-implementaties;
– Verbeterde beheerfuncties waardoor upgrades, backups en herstel van databases minder tijd en moeite kosten;
– Effectiever gebruik van server resources door onder meer data caching, lees: betere prestaties
– Automatische data-optimalisatie door middel van heat maps, slimme compressie en storage tiering, gebaseerd op de activiteit en leeftijd van de data.
– Besparing op kosten van ondersteuning
– Betere ondersteuning, versie 12C is uit sinds juli 2013 dus vrij van kinderziektes en rijk aan support-bronnen.

Onze hulp

Of je actie onderneemt beslis je natuurlijk zelf. Maar als je hier hulp bij kunt gebruiken kunnen we je zeker van dienst zijn. Bijvoorbeeld met de 12c migratie training en de 12c new features training.

Startgarantie op 28 maart

Deze trainingen zijn binnenkort beschikbaar op onze locaties in zowel Nieuwegein als Zwolle. Bovendien is er op 28 maart aanstaande al een training te boeken met startgarantie.

Tags:
DatabaseOracleOracle 11gOracle 11g R2Oracle AdministratorOracle databaseOracle upgrade
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid