Nederlander iets vaker op cursus, maar geldt dat ook voor IT’er? – Onderzoek AG Connect

Heeft IT’er wel genoeg tijd om bij te blijven? AG Connect onderzoekt het.

Vorige week werd bekend dat bijna een op de vijf volwassenen in Nederland een opleiding, cursus of workshop volgt. Dat is iets meer dan tien jaar geleden, toen het nog om 16 procent ging.

In totaal volgen ruim 1,7 miljoen Nederlanders in de leeftijd van 25 tot 65 jaar enige vorm van scholing. Daarmee hoeven ze alleen de Zweden, Finnen en Denen voor zich te laten gaan in Europa. Dat blijkt uit data van statistiekbureau CBS. “Nederland voldoet hiermee al geruime tijd aan de Europese doelstelling voor leven lang leren van 2020, gesteld op 15 procent”, aldus het CBS. Het gemiddelde in de Europese Unie ligt op bijna 11 procent.

In ons land doet 23 procent van de volwassenen een opleiding of cursus met een duur korter dan een week. Daarnaast volgt bijna een kwart een langere opleiding van drie jaar of langer. Dit zijn vooral jongvolwassenen (25 tot 30 jaar) die nog een mbo-, hbo- of wo-opleiding volgen. Van de jongvolwassenen volgt ruim de helft een dergelijke opleiding van drie jaar of langer. Meestal gaat het om een door de overheid bekostigde opleiding.

Onderzoek AG Connect

Maar hoe zit dat bij ICT-professionals, waarvoor continue bijblijven een must is? AG Connect voert momenteel een onderzoek uit onder ICT-professionals naar hun opleidingsinspanningen en -behoeften. Verder wordt er dieper ingegaan op het belang van certificaten en wordt er gevraagd hoe ICT’ers de kwaliteit van ICT-opleiders in Nederland waarderen. Hierbij wordt zowel gekeken naar de kwaliteit van de docenten, de faciliteiten, het lesmateriaal als de prijs-kwaliteit verhouding.

Het onderzoek loopt nog in ieder geval tot maandag 10 december en deelnemers die dat willen maken kans op een HyperDrive Slim 8in1 voor USB-C.

Doe mee aan het onderzoek!

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid