De programmeertaal Go

Wat is Go?

Go is an open source programming language that makes it easy to build simple, reliable, and efficient software. (Golang) Golang

Google: “Go combineert de snelheid van het werken in een dynamische taal als Python met het prestatieniveau en de veiligheid van een gecompileerde taal als C of C++.”

Ruim een decennia geleden heeft Google zijn eigen programmeertaal genaamd Go gelanceerd. Go is volgens Google ontstaan uit frustratie over de traagheid van bestaande programmeertalen- en omgevingen.

De programmeertaal Google Go, ook vaak Golang genoemd, is gebaseerd op de ervaringen die de laatste decennia zijn opgedaan met talen als C en C++ en met geïnterpreteerde talen als Java en Python. Al deze talen zijn krachtig en flexibel maar ontberen het afdwingen van één stijl van ontwikkelen die nodig is om teams samen te laten werken. De programmeertaal Go is een open source project om ontwikkelaars meer productief te maken.

Wat zijn de kenmerken van Go?

Go is een expressive, concise, clean en efficiënte taal. De ingebouwde concurrency mechanismen maken het makkelijk om software te schrijven die het meest uit multicore en netwerk hardware halen. Dit terwijl het nieuw ontwikkelde type system helpt om flexibel en modulair te programmeren. Go compileert snel naar machine code, terwijl ook de gemakken van garbage collection en de run-time reflection aanwezig zijn. Go is een snelle, statically typed, gecompileerde taal die aanvoelt als een geïnterpreteerde taal met die dynamically typed is.

Waar is Go geschikt voor?

Door de features van Go is het een geschikte taal voor services voor gedistribueerde netwerken, cloudontwikkeling en vervangen van bestaande infrastructuur.

Met Go aan de slag gaan?

Bezoek dan de Go website, volg de Go Tour, ga spelen in de Go Playground of schrijf je in voor de Go opleiding!

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid