Nieuw en uitgebreid cyber security aanbod

De vraag naar cyber security-opleidingen in Nederland neemt fors toe.

Vijfhart IT-Opleidingen speelt daar nu op in door samen te gaan werken met EC-Council, wereldwijd marktleider op het gebied van security-certificeringen.

Het is inmiddels niet meer de vraag óf je gehackt wordt, maar wanneer. Niet alleen de grote banken en verzekeraars vrezen dit soort aanvallen, steeds vaker worden juist MKB’ers slachtoffers van cybercriminelen. Die beschikken ook over een interessante klantendatabase en zijn een relatief makkelijke prooi.

Digitale transformatie

Vijfhart ziet die behoefte en bundelt daarom nu de krachten met EC-Council. “Wij zien de vraag naar de trainingen Certified Ethical Hacker (CEH), Certified Secure Computer User (CSCU), Certified Chief Information Security Officer (CCISO) & Computer Hacking Forensic Investigator (CHFI) toenemen door de digitale transformatie van onze samenleving. Echter bevind het probleem zich niet altijd in de soft- of hardware, maar zit veelal tussen stoel en toetsenbord. Hierdoor kiezen wij voor een integrale aanpak door ‘harde skills’ te combineren met ons aanbod op soft skills en methodieken. Door het ‘blenden’ van programma’s en leervormen realiseren wij de best passende leerervaring en het hoogste leerrendement voor onze klanten”, zegt Taco Hettema, Chief Technology Officer bij Vijfhart.

Vraag naar e-learning

Dat verklaart dan ook de samenwerking met EC-Council, wereldwijd marktleider op het gebied van security. “Vanuit 145 landen heeft EC-Council al 200.000 professionals opgeleid met een brede range aan tools die ze bieden. De vraag naar e-learning neemt hierin sterk toe. Hierdoor bieden wij in eerste instantie de ‘zelf leren’ variant van de genoemde cursussen aan. Deze leervorm is geschikt voor de professional die in het vakgebied werkt, maar nog niet is gecertificeerd. Met deze trainingen leer je in je eigen tempo en is het mogelijk binnen een half jaar je certificaat te halen”, aldus Hettema. Naast de online leren variant ‘zelf leren’ breidt Vijfhart het aanbod op CEH uit met de leervorm ‘FusionTeach’. “Dit is onze blended leervorm waarbij ‘zelf leren’ gecombineerd wordt met workshops en klassikale praktijkdagen.”

Cyber security portfolio

Vijfhart biedt al sinds 1984 cursussen aan voor de IT-professional en de IT-eindgebruiker. Door actief te gaan samenwerken met EC-Council heeft de IT-opleider nu een compleet cyber security-portfolio in het pakket. Deze ontwikkeling past volgens Hettema perfect in de #samengroeien strategie. “Door het vertalen van de vraag uit de markt verschuiven wij van klassikale IT-opleider steeds meer toe naar de rol van groeipartner.”

Meer weten? Bekijk ons cyber security aanbod. Of neem contact met ons op via 088 – 542 78 48.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid