“Deze cursus zou elke Product Owner moeten volgen”

Afgelopen maand heeft Jeroen, Product Owner bij een IT-organisatie, de cursus Requirements Engineering met Use Cases bij Vijfhart gevolgd. Graag deelt hij zijn ervaringen met jou.

“In de afgelopen 30 jaar kwam ik tijdens mijn verschillende functies geregeld in aanraking met gespecialiseerde ontwikkelaars en eigenlijk liep ik elke keer tegen een paar essentiële zaken aan waardoor projecten niet zo liepen als ik graag zou willen.”

Wie is de baas?
“Ik ben in mijn hele carrière nog geen enkel bedrijf tegengekomen waar software precies zo werkt als de medewerkers willen. Veel vaker zie je dat mensen zich aanpassen aan de software. We doen zaken op een bepaalde manier, omdat de software dit van ons vraagt en niet andersom. Dit zou volgens mijn visie anders kunnen en moeten. Daar wil ik mij graag voor inzitten.”

Praten we dezelfde taal?
“Als Product Owner loop ik daarnaast vaak tegen het probleem aan dat ik en mijn collega’s van het ontwikkelingteam niet dezelfde taal spreken. Mijn missie is om deze taalbarrière te overbruggen en daarom ben ik de training Requirements Engineering met Use Cases gaan volgen. Hoe zorg je ervoor dat de wens van de opdrachtgever duidelijk wordt uitgeschreven zodat de Front-ender of Back-ender precies weet wat hij of zij moet doen? Waar moet ik dan rekening mee houden en waar moet ik dan opletten? Op die vragen heb ik tijdens de cursus antwoord gekregen.”

Waar was je naar op zoek?
“Toen ik op zoek ging naar een geschikte cursus en op de website van Vijfhart kwam zag ik dat deze cursus precies aansloot bij de vragen waar ik antwoord op wilde hebben. En ook nu ik de cursus heb gevolgd, kan ik niet anders zeggen dan dat deze cursus mij heeft gegeven wat ik zocht. De inhoud en de opzet van de cursus was goed en duidelijk. Er was ruimte voor theorie, maar ook voor discussie met mijn medecursisten. De twee cursusdagen waren precies genoeg om nu weer verder te kunnen groeien.”

Blijven groeien
“Omdat ik wil blijven groeien in mijn functie ga ik zeker de komende jaren nog andere cursussen volgen. Zo lijkt het mij interessant om een cursus voor Product Owner te volgen en ook zou ik graag iets meer leren over Front-end. Ik word zelf geen Front-ender meer, daar ben ik te oud voor, maar als ik mijn collega’s beter begrijp, wordt de samenwerking nog beter. Daar ben ik van overtuigd.”

Aanrader?
De cursus Requirements Engineering met Use Cases is zeker een aanrader voor elke Product Owner die intensief samenwerkt met het ontwikkelteam. Als je dezelfde taal spreekt wordt het resultaat ook beter.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid