7 Microsoft facts als smalltalk op feestjes en etentjes

Altijd al meer over Microsoft willen weten? En dan met name de gekke weetjes? Dat is mooi, hier heb je er 7! Je kan ze direct toepassen als ‘smalltalk’ op feestjes en etentjes.

1. 7 jaar eerder dan Apple had Microsoft al een smartphone

Dacht jij dat Apple eerder smartphones uitbracht dan Microsoft? Nope. Microsoft had in het jaar 2000 al Windows Mobile op telefoons en PDA’s staan. Dit is ruim 7 jaar eerder dan de iPhone uitkwam. Ondanks het tegenvallende resultaat van Windows Mobile, bestaan er nog altijd Windows Phones. Al moeten wij allemaal toegeven dat de iPhone toch wel iets populairder is geworden.

2. Microsoft’s roots liggen in New Mexico

Velen denken dat Microsoft opgericht is in Redmond, Washington. Niet heel gek, gezien ze er al sinds 1986 zitten. Echter is het bedrijf in 1975 in Alburquerque, New Mexico opgericht.

3. De Windows XP foto is ’s werelds meest bekeken foto

Wanneer ik het heb over de standaard Windows XP-achtergrond, dan kan jij hem vast wel voor de geest halen. Zo niet, dan heb ik hem onderstaand voor je bijgevoegd. Deze foto is in 1996 door Charles O’Rear geschoten en in 2001 verkocht aan Microsoft. Wat hij er uiteindelijk voor ontvangen heeft blijft een gok. De reden dat Microsoft juist voor deze foto ging kwam voort uit het streven om klanten vrijheid, mogelijkheden, rust en warmte te bieden..

Bliss, 1996 door O’Rear
4. Bekendheid Windows 95 kostte ruim 300 miljoen

Bij de release van Microsoft 95 in augustus 1995, kwam Microsoft pas echt aan zet. Er werd ruim 300 miljoen geïnvesteerd in onder andere talkshows, de Rolling Stones en diverse festiviteiten om de naamsbekendheid te vergroten. Uiteraard vond iedereen het overdreven, al heeft het in de opvolgende 10 jaar de omzet van Microsoft vervijfvoudigd. (Wie zegt dat marketing niet werkt.)

5. ‘Interface Manager’ beter bekend als Windows

Het had niet veel gescheeld en dan was de naam die wij kennen als Windows, ‘Interface Manager’ geworden. Bill Gates had deze naam bij de lancering van Windows 1.0 in zijn hoofd, maar heeft zich (gelukkig) laten overtuigen door collega’s om het Windows te noemen.

6. Dreamcast van Sega in plaats van Xbox?

De naam Xbox stamt af van ‘DirectX Box en is afgeleid van Microsoft API DirectX (één van de codenamen bij de ontwikkeling van de spelcomputer). Maar kent iemand ook de Dreamcast van Sega? Nope. Het had niet veel gescheeld of Microsoft had Sega overgenomen om de strijd aan te gaan met PlayStation. Hiervoor zou de Dreamcast, ontwikkeld door Sega potentie hebben. Bill Gates zag er niets in en besloot daarom ook niet te investeren. De uitkomst kennen wij, want niemand kent de Dreamcast (geflopt).

7. Microsoft start als eerste met gratis software op Floppy

Wie kent ze niet; floppy’s. Voor iedereen die geen idee heeft wat het is, kan zich even inlezen in de bijzondere wereld van Floppy Disks. Microsoft was het eerste bedrijf dat in 1983 gratis software aanbood door de Windows 1.0 als demo op floppy’s te bundelen met PC World Magazine.

Zo, dat was een kleine dosis Microsoft weetjes. Op zoek naar meer ‘smalltalk’? Om de week schrijf ik een blog met ‘friday facts‘ om de week lekker mee af te sluiten.


Fijn weekend, groetjes Iris.

 


 

Wil je nog meer te weten komen over Microsoft development & beheer?
Neem dan eens een kijkje op onze speciale themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid