Microsoft Office FusionTeach trainingen

Performance verbeteren met Microsoft Office FusionTeach. Al jarenlang is Microsoft (MS) Office het meest gebruikte softwarepakket in het bedrijfsleven. Efficiënter en gerichter werken met de verschillende MS Office programma’s  bespaart medewerkers veel werk en tijd. Wil je de medewerkers van jouw organisatie ook beter leren werken met onder andere MS Excel en MS Word? Kies dan voor Microsoft Office FusionTeach.

De juiste mix van online en offline leren

Microsoft FusionTeach Office maakt onderdeel uit van het totale FusionTeach concept van Vijfhart IT-Opleidingen. Deze blended* lesmethode biedt een persoonlijke leerroute die past bij deze tijd. FusionTeach combineert online leren met klassikale praktijkdagen en ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren docent.  Met de juiste mix van online en offline plezierig leren het beste resultaat behalen, daar gaat het om.

Hoe ziet een FusionTeach Office traject eruit?

Een FusionTeach Office opleidingstraject bevat de volgende elementen die samen een optimaal leerrendement garanderen:

 1. Blok 1 Nulmeting (optioneel)
 2. Blok 2 Opleiding
 3. Blok 3 Certificering (optioneel)

 

Opleidingstraject FusionTeach

Meet het huidige kennisniveau

Met een nulmeting brengen wij  het huidige kennisniveau van medewerkers in beeld. Na analyse van deze nulmeting geven wij in een opleidingsplan aan wat de leerbehoefte is per medewerker.  Bij het klassikaal trainen van grote groepen mensen wordt de nulmeting gebruikt om  medewerkers in een groep met hetzelfde kennisniveau in te delen. Er is keuze uit een beperkte nulmeting (15 vragen) of een uitgebreide nulmeting (60 vragen). Een uitgebreide nulmeting geeft een specifieker opleidingsadvies.

Opleiding

Op basis van het doel en de eventuele nulmeting  kiezen we de juiste mix van lesmethoden.
Er zijn drie mogelijkheden:

Klassikaal

Onder begeleiding van een docent volgen medewerkers een training. Dit kan op locatie bij Vijfhart of incompany plaatsvinden. Wanneer er een nulmeting is geweest dan zorgen wij ervoor dat de mensen met een gelijk kennisniveau bij elkaar zitten in een klassikale training. Indien er niet is gekozen voor een nulmeting wordt de indeling van de groepen gemaakt op basis van een intakeformulier. De trainingen worden gegeven aan groepen van 8 tot maximaal 10 medewerkers om het leereffect te optimaliseren.

Show and Tell

In een Show and Tell sessie geeft  een docent een groep ervaren MS Office gebruikers een update over de laatste versie van bijvoorbeeld MS Word, MS Excel of MS PowerPoint. Dit geeft deelnemers een snelle indruk van nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten. Deze sessie inspireert medewerkers om zich verder te verdiepen in deze nieuwe mogelijkheden door bijvoorbeeld de online of klassikale training te gaan volgen. De Show and Tell sessies zijn een goede basis om het verdere leren te stimuleren.

E-learning

Medewerkers krijgen toegang tot een persoonlijke online leeromgeving met daarin al het benodigde cursusmateriaal. Op basis van de nulmeting volgen medewerkers een persoonlijke leerroute met de onderwerpen die ze nog niet beheersen. Natuurlijk is het toegestaan ook de onderwerpen te bestuderen die de medewerker al beheerst. Naar wens kan de online leeromgeving worden aangepast naar de wensen of huisstijl van de opdrachtgever.

Extra mogelijkheid: Quick Reference Card
Een Quick Reference Card is een samenvatting van de mogelijkheden van Microsoft Office. Het is een handig hulpmiddel voor medewerkers die een training hebben gevolgd. Er is een standaard Quick Reference Card, maar het is ook mogelijk een Quick Reference Card in de huisstijl van de organisatie te maken. Het is dan ook mogelijk die functionaliteiten te benadrukken die voor jouw organisatie of afdeling belangrijk zijn.

Certificeren met FusionTeach Office

Met het behalen van een certificaat kunnen medewerkers hun vaardigheden aantonen. Voor veel organisaties is certificering van medewerkers gewenst of verplicht om aan wet- en regelgeving te voldoen. Voor Microsoft Office zijn er drie certificeringsmogelijkheden:

Microsoft Office Specialist (MOS)
De MOS is een specifieke Microsoft Office certificering waarbij vooral kennis wordt getoetst. We zien dat bij steeds meer  instellingen een MOS certificering vereist is. Er zijn MOS certificeringen voor:

 • Microsoft  Office Word
 • Microsoft  Office Excel
 • Microsoft  Office PowerPoint
 • Microsoft  Office Outlook
 • Microsoft  Office Access
ECDL certificering

Het internationale ECDL (Europees Computer Rijbewijs) is een algemeen erkende certificering voor generieke computervaardigheden. Met ECDL bepaal je snel en eenvoudig het digitale vaardigheidsniveau van medewerkers. Het toetst niet enkel de kennis, maar bovenal de vaardigheid van een medewerker. Vijfhart biedt EDCL certificeringen voor:

 • Tekstverwerking
 • Spreadsheets
 • Online Essentials
 • Presentaties
 • Digi-veiligheid
TOSA Desktop certificeringen voor Microsoft Office

TOSA Desktop toetst en certificeert het Microsoft Office vaardigheidsniveau van cursisten, studenten en sollicitanten:

 • Microsoft Excel
 • Microsoft Word
 • Microsoft PowerPoint
 • Microsoft Outlook

TOSA Desktop is erkend als internationale assessment standaard en wordt gebruikt door meer dan 5000 bedrijven, overheden, scholen, universiteiten en opleidingsinstituten in meer dan 30 landen. De toetsen bestaan uit meerkeuzevragen en praktijk opdrachten in de software. De uitslag van de toets wordt bepaald op basis van een wetenschappelijke scoringsmethode. Met duizenden vragen is elke TOSA toets uniek. De toets bestaat uit interactieve meerkeuze vragen en oefeningen in de live Office applicatie. De TOSA toetsen zijn adaptief: de moeilijkheidsgraad past zich aan op het niveau van de kandidaat. De berekening van de score is gebaseerd op de Item Response Theory (IRT) met betrouwbare en accurate resultaten.

Wel toetsen, niet officieel certificeren?

Ook als certificering geen doel op zich is, is het belangrijk om achteraf het resultaat van de Microsoft Office FusionTeach training te meten. Vijfhart heeft hiervoor een aantal toetsen ontwikkeld. Deze toetsen bestaan uit kennis- en vaardigheidsvragen. Indien een officieel erkend certificaat niet van belang is, is dit een goedkopere en kwalitatief goede manier om je mensen toch te toetsen. Naar wens kan deze toets op maat worden gemaakt om zo tegemoet te komen aan specifieke wensen van de opdrachtgever.

Wil je meer weten over Microsoft Office FusionTeach?

De FusionTeach optie voor Office stemmen wij af op aanvraag. Meer informatie? Bel ons op 088 542 78 48 of stuur een mail naar info@vijfhart.nl.

*Blended learning
Blended leren (of blended learning) verwijst naar een mix van verschillende werkvormen binnen een training of het gebruik van verschillende didactische methoden. Bij Vijfhart zien we blended leren als  een training die bestaat uit een mix van online en offline leren.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid