Soft Skills

Soft Skills

Het zal je niet zijn ontgaan; de snelheid waar technologische ontwikkelingen aan onderhevig zijn en de impact hiervan op je werkzaamheden en de organisatie waar je werkt. Er worden steeds andere en/of nieuwe eisen gesteld aan kennis, vaardigheden en attitudes van jou als IT-professional. Om mee te kunnen gaan met deze ontwikkelingen en veranderingen is het noodzaak om je te blijven ontwikkelen. De IT-er van nu is de professional met de juiste combinatie van Hard- en Soft Skills.

Soft Skills, wat is dat nu precies?

Soft Skills worden ook wel ‘people skills’ of ‘sociale vaardigheden’ genoemd. Dit ten opzichte van Hard Skills die de technische-, apparaat gerelateerde vaardigheden omvat. Het zijn dus vaardigheden die je al bezit en in meerdere of mindere mate hanteert tijdens je werk. Wanneer je je vaardigheden wilt verbeteren, moet je eerst jezelf kennen. Hoe meer je over jezelf weet, des te beter begrijp je hoe anderen jou zien en waarom ze op een bepaalde manier op je reageren. Bij Vijfhart gaan we in onze Soft Skills trainingen in op jouw kern; wie ben jij en vanuit welke waarden en drijfveren doe jij wat je doet? We maken gebruik van diverse methodes zoals DISC en Spiral Dynamics om jou inzichten te geven die je helpen om verder te ontwikkelen. Afhankelijk van jouw leerdoel ga je aan de slag met het gewenste aandachtsgebied om de gewenste groei door te maken.

Wij faciliteren jou om een blijvende gedragsverandering door te maken, jij creëert deze verandering. Vijfhart helpt je graag groeien.

Soft Skills, iets voor mij?

Ben je werkzaam in de IT? Dan kun je veranderingen als; van beheer naar regie, agile werken of operational excellence verwachten. Een investering in Soft Skills is een investering in jouw toekomst. Niet alleen op het werkvlak, maar ook in jezelf. Onze Soft Skills trainingen richten zich op de aandachtsgebieden:

Interpersoonlijke vaardigheden
Dit zijn sociale vaardigheden om de interactie aan te gaan en te communiceren met anderen.

(Persoonlijk) Leiderschap
Eerst jezelf leiden, voor je anderen kunt leiden. In deze trainingen maak je beter kennis met jezelf en wat jouw kwaliteiten en drijfveren zijn. Je leert verantwoordelijkheid te nemen en om daar naar te handelen. Ook leer je hoe je medewerkers kunt beïnvloeden om gedrag en prestaties in de gewenste richting kunt sturen.

Persoonlijke effectiviteit
Dingen doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Deze trainingen richten zich op het vergroten van je persoonlijke kracht en kwaliteiten en het vermogen om dit te beoordelen en te veranderen.

Een kijkje in de toekomst

Bekijk in het onderzoek ‘the future of jobs’ de ratio van menselijk-machinale werkuren en je ziet dat op alle vlakken in 2022 de machine steeds meer menselijke uren overneemt. Toch blijft de mens leading op de gebieden van communicatie, interactie en advisering. Laat dit nu precies de gebieden zijn waar onze Soft Skills heersen.

Soft Skills cursussen (4)

Leidinggeven aan een Team

Ooit aan jezelf gedacht als de ultieme team-architect? Dat is leiderschap in 2023! Voor een moderne leider is samenwerken het nieuwe normaal: Harvard-expert Linda Hill noemt het 'gezamenlijke geniali...meer

  • 2 dagen
  • 1490,-
  • Klassikaal
Meer info
Alle Soft Skills cursussen

Reviews

DISC Workshop

‘It was very insightfull, it was interactive, it is a good way to get to know your colleagues and you get to know how they think, see and understand things. And what drives them and what does not work well with them’.

8,3

Gebaseerd
op 450+ ervaringen

Reviews
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid