Workshop: Modern Endpoint Management in Microsoft 365 mbv Microsoft Intune

Workshop: Modern Endpoint Management in Microsoft 365 mbv Microsoft Intunespecial

Klassikaal + virtueel = hybride

Staat de klassikale cursus tegelijkertijd gepland met de virtuele cursus? Dan kun je ervan uitgaan dat wij deze training hybride geven. Dit betekent dat je tussentijds kunt switchen van klassikaal naar virtueel en andersom.

Lees meer.

Algemeen

Wanneer je met Microsoft 365 werkt heb je ook te maken met allerlei clients, ook wel de Endpoints genoemd. Deze dienen goed en veilig te worden beheerd. Dit begint met een correcte registratie in Windows Intune. Daarna wil je deze Endpoints m.b.v. policies, profiles en scripts goed gaan beheren. Wat te doen wanneer een device zich niet goed laat registreren? Of wanneer een geregistreerd device verloren/gestolen is? Voer je een gehele of een selective wipe uit? Welke applicaties staat je toe en welke niet? En wat te doen wanneer een app zich niet laat installeren?

In deze eendaagse praktische workshop ga je dit allemaal leren van een ervaren consultant/trainer. Je gaat zelf aan de slag met een oefenomgeving. Zo ga jezelf Windows 10 geautomatiseerd uitrollen m.b.v. Windows Autopilot.

De consultant/trainer begeleid vele bedrijven in hen integratie en migratie naar Microsoft 365. Zo is hij o.a. zeer ervaren met Mobile Device Management o.b.v. Microsoft Intune, en alles wat er bij komt kijken. Derhalve is hij op de hoogte van de meest recente technologische ontwikkelingen en kan hij zodoende optimaal een brug slaan tussen theorie en de praktijk.

De door hem gegeven workshop is dermate opgezet dat de opgedane kennis direct inzetbaar is in jouw eigen bedrijfs-/klantsituatie.

Doel

 • Je wilt weten waarom de traditionele werkplek verandert en hoe deze m.b.v. Microsoft Intune beheerd kan worden, ook wel Mobile Device Management (MDM) genoemd.
 • Je wilt de mogelijkheden van Microsoft Intune en de samenwerking met Azure Active Directory beter begrijpen.
 • Je wil weten hoe de moderne werkplek ingericht kan worden met behulp van Microsoft Intune.
 • Je wit applicaties configureren en aanbieden op apparaten die met Microsoft Intune beheerd worden, ook wel Mobile Application Management (MAM) genoemd.

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor personen die, in de rol van engineer/ architect, te maken krijgen met Microsoft Intune voor zowel Mobile Device Management (MDM) en Mobiel Application Management (MAM). Denk hierbij o.a. aan het adviseren van de mogelijkheden en/of het daadwerkelijk inrichten en onderhouden van Microsoft Intune.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Voor deze workshop is het belangrijk dat men basis kennis heeft van Active Directory Domain Services (ADDS), Azure Active Directory (AAD), Windows 10 en Microsoft PowerShell. Basi kennis houdt in dat men weet wat men met deze services/producten kan en wat het doet. Daarnaast helpt het wanneer men enige affiniteit heeft met het Azure Portal en Azure AD Connect in het bijzonder.

Bijzonderheden

BYOD (Bring Your Own Device)! De workshop is zeer praktijkgericht. Dat betekent dat men aan de slag moet op een eigen laptop. De laptop moet de mogelijkheid hebben om via WIFI te connecteren met het internet. Het besturingssysteem op de laptop moet een hypervisor aanbieden op basis waarvan de cursist zelf een Windows 10 gebaseerde VM kan uitrollen. De trainer levert hier de ISO voor aan. De laptop dient minstens over 10 GB aan vrije diskruimte te beschikken en over minimaal 4GB RAM geheugen.
Persoonlijk advies?

Bekijk de video over deze workshop

Onderwerpen

 • Inleiding – deel 1 van 2: Modern Management
  • Verandering van de traditionele werkplek.
  • Wat zet deze verandering in gang?
  • Wat zijn de uitdagingen voor het beheren van de moderne werkplek?
 • Inleiding – deel 2 van 2: Microsoft Intune
  • Wat is Microsoft Intune?
  • Wat zijn de mogelijkheden met Microsoft Intune?
 • Device Management
  • Het registreren van apparaten in Microsoft Intune en de verschillende mogelijkheden.
  • Het beheren van apparaten die zich in Microsoft Intune bevinden met behulp van policies, profielen en scripts.
  • Troubleshooten van registratie en/of beheer problemen van apparaten.
  • Het wissen en herstellen van bedrijfsapparatuur met behulp van Microsoft Intune.
 • Application Deployment
  • De mogelijkheden voor het aanbieden van applicaties op verschillende besturingssystemen.
  • Applicaties configureren en gereed maken voor Microsoft Intune met behulp van specifieke tooling.
  • Het aanbieden van applicaties op verschillende besturingssystemen.
  • Het troubelshooten van problemen met installaties en deinstallaties van applicaties.

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Workshop: Modern Endpoint Management in Microsoft 365 mbv Microsoft Intune

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Workshop: Modern Endpoint Management in Microsoft 365 mbv Microsoft Intune


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: Workshop: Modern Endpoint Management in Microsoft 365 mbv Microsoft Intune

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Workshop: Modern Endpoint Management in Microsoft 365 mbv Microsoft IntuneLesmethoden

Jij  bent ons uitgangspunt

Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen groeit op zijn eigen manier. Daarom hebben we drie specifieke lesmethoden ontwikkeld.

Klassikale cursus
Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

Persoonlijk begeleid
Jij kiest je onderdelen en leert in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. Je behandelt de lesstof zelf op één van onze locaties. Zo kies je alleen de stof die je persoonlijk nodig hebt. Je kennis en de gewenste competenties zijn hierbij de uitgangspunten. Tijdens de cursus beantwoord je meerkeuze- en open vragen. Daarna neem je deze één-op-één door met de trainer. Zo zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de cursus echt beheerst.

BLENDED

Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

VIRTUEEL

Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

 • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
 • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
 • Optioneel: een camera en/of microfoon
 • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
 • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC
Meer informatie
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid