Workshop Exploratory Testing

Deze cursus hebben we niet meer in ons assortiment maar nog wel andere cursussen, bijvoorbeeld:

Exploratory testing (ET) is een controversieel begrip dat in de testwereld zowel op fanatieke voorvechters als felle tegenstander mag rekenen. Is het nu wel of niet mogelijk om zonder testbasis een weloverwogen kwaliteitsoordeel over de software te geven?

Bij Exploratory Testing wordt er een aantal dingen tegelijk gedaan. Terwijl de tester het systeem leert kennen, verzint hij tests en voert deze uit. Dit in tegenstelling tot de meer traditionele methodieken, waar de uit te voeren tests vooraf ontworpen en gespecificeerd worden.
Dat maakt Exploratory Testing uniek. En dat vereist een andere aanpak. Testers leren dat er wel degelijk zonder testbasis een oordeel over de kwaliteit van de software kan worden gegeven.

Tijdens deze workshop doe je hands-on ervaring op met exploratory technieken, zodat je direct ervaart in welke situaties Expoloratory Testing een zinvolle aanvulling op uw standaard testarsenaal kan zijn.

Doel

 • De tegenstellingen tussen ET en het traditionele scripted testing zijn groot, maar er zijn ook veel overeenkomsten. Door zelf aan de slag te gaan met ET ervaar je wat deze verschillen en overeenkomsten zijn, zodat je zelf kunt bepalen of ET voor je werkt. Je ontdekt een nieuwe benadering van testen.

Doelgroep

Testprofessionals die ruime ervaring hebben. Deze workshop is uitstekend te combineren met de training Agile Testen.

Voorkennis

Kennis van het testproces en IT kennis is gewenst.

Bijzonderheden

 • Bij de training ontvang je toegang tot onze electronische leeromgeving mijn.vijfhart.nl. Hier vind je al het benodigde cursusmateriaal.

Onderwerpen

Tijdens de workshop gaan de deelnemers aan de hand van een casus zelf aan de slag met Exploratory Testing. Daarbij komt het volgende aan bod:

 • Geschiedenis van Exploratory Testing
 • Wanneer kan Exploratory Testing worden toegepast
 • Wanneer toch liever kiezen voor scripted testing
 • Structureren van een test
 • Identificeren en benoemen testdoelen
 • Opstellen van een testcharter
 • Zelf met Exploratory Testing aan de slag

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Workshop Exploratory Testing


  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag


  [honeypot verify_email]


  Meer weten

  Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


  Cursus: Workshop Exploratory Testing

   Wij helpen je graag

   Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

   Workshop Exploratory Testing    [honeypot verify_email]

    Onderwerpen
    Actieve filters: Wis alle filters
    Pageloader
    PRIVACY VOORWAARDEN

    Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid