TOGAF® 9 training course – Certified – Level 2 (inclusief examen)

TOGAF® 9 training course – Certified – Level 2 (inclusief examen)

Algemeen

Klopt! Deze cursus heeft startgarantie en gaat daarom altijd door.

In deze tweedaagse TOGAF training doorloop je de TOGAF 9 standard in detail en leer je hoe je deze standaard toepast in de praktijk.

De TOGAF standard biedt bedrijven een methode voor het ontwikkelen en beheren van een enterprise-applicatiearchitectuur. ‘The Open Group Architecture Framework’, is een snel groeiend, wereldwijd geaccepteerde open standaard die organisaties helpt bij het invoeren en gebruiken van Enterprise Architectuur (EA). De TOGAF 9 standard bouwt voort op eerdere versies van de TOGAF standard.

Waarom een cursus TOGAF standard?

Onze intensieve tweedaagse opleiding leert jou de TOGAF standard toe te passen in de praktijk. We beschrijven met praktijkvoorbeelden het proces van acceptatie, productie, gebruik en onderhoud van EA. Na deze cursus zal je een goed inzicht hebben in wat er komt kijken bij het ontwerpen van een passende architectuur voor jouw organisatie. De cursus bereidt je optimaal voor op het TOGAF 9 standard Practitioner- Level 2 examen van The Open Group. Na het succesvol afleggen van het examen ben je ‘TOGAF 9 standard Practitioner- Level 2’ gecertificeerd bij The Open Group. Deze cursus wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten, die zelf in de praktijk actief zijn.

Het examen

Het TOGAF 9 standard Practitioner – level 2 – examen kun je op een door jezelf te kiezen moment bij een Pearson Vue Testing Center van jouw keuze afleggen. Hiervoor ontvang je van ons een examenvoucher. De kosten van het examen maken deel uit van de totale prijs. Het examen duurt 90 minuten en wordt afgenomen in het Engels. Wanneer je Engels als tweede taal hebt, krijg je extra tijd voor het maken van het examen. Het examen bestaat uit 8 complexe meerkeuzevragen gebaseerd op een scenario. Je bent geslaagd als je 5 van 8 vragen goed hebt (60% goed). Het is een open boek examen.

Doel

 • In deze TOGAF® standard 9 Certified – Level 2 opleiding doorloop je gedurende twee dagen in detail de TOGAF standard versie 9. De cursus is een prima voorbereiding op het TOGAF 9 standard level 2 examen. Als je dit examen behaalt word je geregistreerd als gecertificeerd architect bij The Open Group. Het examen vereist naast de cursus enige zelfstudie.

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor iedereen die de TOGAF 9 training course – Foundation – Level 1 heeft afgerond. En zich verder wil verdiepen in het gebruik van de TOGAF® standard. Dit t.b.v. het opzetten van een enterprise-applicatiearchitectuur door middel van de TOGAF® standard, bijvoorbeeld in de rol van consultant, business- of enterprise-architect.

Voorkennis

Om deze cursus te kunnen volgen moet je in het bezit te zijn van het TOGAF 9 standard Foundation – level 1 certificaat.

Bijzonderheden

 • Het cursusmateriaal stellen wij digitaal beschikbaar. Wij sturen dit vooraf op.
 • This TOGAF® 9 Training Course is being run by Vijfhart in association with Van Haren Publishing and is accredited by The Open Group. TOGAF® is a Registered Trade Mark of The Open Group.

Onderwerpen

 • Module 1: TOGAF standard Foundation overzicht
  • Deze module geeft een overzicht van de essentiële basis onderwerpen van de TOGAF 9 standard. Het biedt de practitioner een solide TOGAF 9 standard basis. De inhoud van deze module bevat volgende onderwerpen:
   • Introductie tot Enterprise Architectuur
   • ADM Overzicht
   • ADM Guidelines
  • Enterprise Continuüm
  • Inleiding tot Architectuur Modellering
  • Architectuur en Governance
 • Module 2: Praktijk Implementatie
  • De tweede module van deze cursus geeft informatie over het opzetten van een architectuur in de praktijk. Het betreft fundamentele onderwerpen zoals start-vereisten en hulpmiddelen/tools en technieken die nodig zijn voor het uitvoeren van een Enterprise Architectuur. De inhoud bestaat uit volgende onderwerpen:
   • Raamwerk en Principes
   • Architectuur vaardigheden en Maturiteit
   • Aanpassen van de ADM aanpak
   • Toepassen van de ADM aanpak
   • Requirements Beheer
 • Module 3: Architectuur Ontwikkeling
  • De derde module van onze opleiding gaat in op de verschillende Enterprise architectuur taken en geeft de practitioner de nodige informatie die nodig is om architectuur activiteiten binnen alle vereiste domeinen tot een goed einde te brengen. De inhoud van deze module betreft onder andere:
   • Architectuur Assets
   • Bedrijf Architectuur
  • Data Architectuur
  • Applicatie Architectuur
   • Technologie Architectuur
 • Module 4: Architectuur Transformatie
  • De laatste module van deze opleiding legt de nadruk op het transformatie en governance aspect van een Enterprise architectuur. Deze module zorgt ervoor dat de practitioner een inzicht krijgt in de context van een Enterprise architectuur binnen een organisatie en de omringende governance functies. De thema’s van deze module kan je hieronder vinden:
   • Architectuur Visie
   • Opportuniteiten en oplossingen
   • Migratie Planning
   • Implementatie Governance
   • Architectuur Change Management

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: TOGAF® 9 training course - Certified - Level 2 (inclusief examen)

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


  Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Ervaringen

    ervaringen verzameld via Logo Springtest

    Lucienne Groenendaal

    Secretarieel medewerkster

    "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

    9

    Ariana Scheepers

    "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

    10

    Eric Pos

    Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

    "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

    9
    De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

    Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

    Kunnen wij je helpen?

    Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


    Cursus: TOGAF® 9 training course - Certified - Level 2 (inclusief examen)


     E-mailadres

     Telefoonnummer

     Opmerking of vraag


     Meer weten

     Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


     Cursus: TOGAF® 9 training course - Certified - Level 2 (inclusief examen)

      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

      TOGAF® 9 training course - Certified - Level 2 (inclusief examen)       Lesmethoden
       JIJ BENT ONS UITGANGSPUNT

       Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen leert op zijn eigen manier. Daarom hebben we zes specifieke lesmethoden ontwikkeld.

       KLASSIKALE CURSUS

       Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

       VIRTUEEL

       Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

       Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

       • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
       • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
       • Optioneel: een camera en/of microfoon
       • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
       • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC

       Hybride
       Veel van onze trainingen organiseren wij ‘hybride’. Hierbij is een deel van de cursisten fysiek in het klaslokaal aanwezig en een ander deel van de cursisten virtueel.

       PERSOONLIJK BEGELEID

       Alleen de onderdelen leren die jij wilt leren en dat in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. In overleg met jouw opleidingsadviseur plan je de eerste dag persoonlijke begeleiding op één van onze locaties in. Afhankelijk van jouw training krijg je geprint cursusmateriaal of toegang tot mijn.vijfhart.nl waar je theorie leest, video’s bekijkt, oefeningen, meerkeuze- en openvragen maakt die je daarna één-op-één met de trainer behandelt. Hierdoor zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de training echt beheerst.

       VIRTUEEL PERSOONLIJK BEGELEID

       Virtueel Persoonlijk begeleid is de virtuele variant van Persoonlijk begeleid leren.

       E-LEARNING

       Je krijgt toegang tot een persoonlijke online leeromgeving met daarin al het benodigde cursusmateriaal. Een e-learning volg je waar en wanneer jij wilt én in jouw eigen tempo. Bij een deel van ons opleidingsportfolio heb je de mogelijkheid om de training in de lesmethode E-learning te volgen.

       BLENDED

       Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

       Meer informatie
       Onderwerpen
       Actieve filters: Wis alle filters
       Pageloader
       PRIVACY VOORWAARDEN

       Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid