Scrum Master II

Wil je de volgende stap zetten in jouw rol als Scrum Master? Deze training is het vervolg op de training Professional Scrum Master (PSM) en bereidt je voor op het Professional Scrum Master II (PSM II) examen.

De Professionele Scrum Master (PSM II) is een tweedaagse training die de principes en (empirische) procestheorie onderbouwt die het Scrum-raamwerk ondersteunen en de rol van de Scrum Master hier in. Deze training is een combinatie van instructie en op team gebaseerde oefeningen en leert wat de kern vormt van de Scrum- en Agile-beweging. Deze training is daarom interactief van opzet waarbij er veel kennis, ervaring en ideeën tussen zowel de trainers als de deelnemers worden uitgewisseld.

Naast een voorbereiding op het examen is er ook veel oog voor toepassing ervan in de eigen praktijk. Tijdens deze training wordt het behandelen van de theorie aan de hand van voorbeelden zoveel mogelijk afgewisseld met diverse praktijkgerichte opdrachten en oefeningen. De training richt zich op alle aspecten van het Scrum framework én specifiek op de rol als Scrum Master. De training is een eerste stap op de voorbereiding voor het officieel erkende examen Professional Scrum Master II (PSM II) dat bij Scrum.org kan worden afgelegd.

Het examen is geen onderdeel van de training zelf, wil je na de training examen doen? Bestel dan hier het Professional Scrum Master II (PSM II) examenvoucher.

Doelgroep

De training is specifiek opgezet voor personen die zich willen certificeren als gevorderd Professional Scrum Master II (PSM II) en/of deze rol binnen een organisatie willen gaan vervullen.

Voorkennis

Voor de training Professional Scrum Master II (PSM II) dien je gecertificeerd Scrum Master (PSM I) te zijn via Scrum.org.

Om het meeste uit deze training te halen is minimaal 1 jaar ervaring met Scrum vereist.

Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:

Scrum Master I of vergelijkbare kennis.

Bijzonderheden

 • Bij de training ontvang je toegang tot onze electronische leeromgeving mijn.vijfhart.nl. Hier vind je al het benodigde cursusmateriaal.
 • Het cursusmateriaal van deze cursus is veelal digitaal. Om optimaal gebruik te kunnen maken van het cursusmateriaal adviseren we je om een eigen device (laptop, tablet) mee te nemen. Dit is echter alleen een advies, geen noodzaak.

'Goed trainingsmateriaal wat je uiteindelijk kan toepassen in de praktijk.''

Onderwerpen

In deze gevorderde training komen vraagstukken zoals als het coachen van het team, de Product Owner én de organisatie aan bod. Na het volgen van de training heb je:

 • de vaardigheden om van Scrum Master naar Agile coach te groeien;
 • practices en handvatten voor effectief backlog management;
 • geleerd hoe om te gaan met weerstand binnen het team en de organisatie;
 • geleerd welke organisatie- en cultuurmodellen bijdragen aan het effectief uitdragen van Agile werken;
 • geleerd hoe je het team, de Product Owner én de organisatie beter kunt coachen;
 • meer body ontwikkeld om nog meer businesswaarde uit de teams te genereren en heb je concrete antwoorden op de zwaarste cases

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Scrum Master II

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


  Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Ervaringen

    ervaringen verzameld via Logo Springtest

    Lucienne Groenendaal

    Secretarieel medewerkster

    "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

    9

    Ariana Scheepers

    "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

    10

    Eric Pos

    Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

    "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

    9
    De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

    Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

    Kunnen wij je helpen?

    Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


    Cursus: Scrum Master II


     E-mailadres

     Telefoonnummer

     Opmerking of vraag


     Meer weten

     Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


     Cursus: Scrum Master II

      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

      Scrum Master II       Onderwerpen
       Actieve filters: Wis alle filters
       Pageloader
       PRIVACY VOORWAARDEN

       Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid