PowerShell Special – As Real As It Gets

PowerShell Special – As Real As It Gets

Algemeen

PowerShell is er en gaat nooit meer weg. Ongeacht of je nu met Microsoft on-premise technologieën of Microsoft clouddiensten werkt, PowerShell is vaak de enige manier om nieuwe functionaliteit te ontsluiten en te gebruiken. Daarom is degelijke kennis van en ervaring met PowerShell een vereiste. Het maakt deel uit van de standaard toolkit van elke beheerder die met Microsoft werkt.

Uiteraard zijn er de basistrainingen van Microsoft zelf. Hier leer je veel van. Alleen is de directe toepasbaarheid in de praktijk ervan vaak een uitdaging. Iedere omgeving is immers net weer even anders en kent weer andere regels. Kortom, ook na deze – overigens prima – trainingen moet de cursist nog stevig er aan trekken om de opgedane theorie om te zetten in de dagelijkse praktijk.

Speciaal voor deze situatie heeft Vijfhart de samenwerking opgezocht met de de Nederlandse PowerShell guru, Jeff Wouters (MVP!). Eigenaar en werkzaam voor Methos. Hij werkt dagelijks als consultant in de praktijk met PowerShell. Zodoende kent hij als geen ander PowerShell en weet hij er enorm veel van af. Praat een uur met hem, en je hebt een berg PowerShell tips voor een week!

In deze speciale driedaagse cursus ga je van Jeff Wouters (of een van zijn collega’s) PowerShell leren kennen als nooit tevoren! Als uitgangspunt dient het boek Learn Windows PowerShell in a Month of Lunches. Dit boek krijg je voordat deze training begint, uitgereikt en blijft van jou zodat je het na de training als naslagwerk kunt gebruiken. Tijdens de training zal de docent aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien wat de kracht van PowerShell is en hoe jezelf deze toe kunt passen. Tijdens de cursus zelf zal het boek minder aan de orde komen.

Je leert tijdens deze cursus enorm veel omdat de trainer put uit een enorme hoeveelheid praktijkervaring en deze met de cursisten deelt. Hierdoor is deze cursus zeer snel toepasbaar in jouw praktische omgeving en kun je meteen aan de slag.

Let op!!! Deze training is op basis van BYOD. Je dient zelf een laptop mee te nemen met WiFi en de mogelijkheid om Remote Desktop verbindingen op te zetten.

Doel

 • PowerShell snel leren toepassen en inzetten om vele beheerwerkzaamheden welke vaak voorkomen en foutgevoelig zijn, op een snelle, uniforme en foutloze wijze uit te voeren. Tevens leent PowerShell zich ook voor automatisering van taken waardoor je als beheerder tijd vrij maakt voor andere (en vaak meer uitdagende) werkzaamheden.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor elke IT specialist die met Microsoft werkt. Hetzij on-premise, in de (Azure) cloud of een hybride vorm er van.

Voorkennis

Degelijke basiskennis van en ervaring met Powershell of een andere commandline- of programmeertaal is een vereiste. Basiskennis van Windows en/of Azure is een voordeel, geen vereiste. Tevens is beheersing van de Engelse taal nodig, dit om het boek goed te kunnen lezen en begrijpen. Daarbij is PowerShell gebaseerd op de Engelse taal. Voor de praktijkopdrachten is diepte kennis van een willekeurig Microsoft product een pre.

Onderwerpen

Onderstaande onderwerpen vormen de rode draad van deze training, in overleg met onze zeer ervaren trainer is er de mogelijkheid om af te wijken van het programma:

 • Dag 1
  • Help!
  • Powershell in the commandline
  • Into the Pipeline
  • Modules and dll’s
  • Powershell Objects
  • Formatting to the right
  • Filtering to the left
  • Variabeles
  • Strings
  • Functions
 • Dag 2
  • Remote control: one-to-one, and one-to-many
  • Sessions: remote control with less work
  • Using Windows Management Instrumentation and CIM
  • Looping and Conditions
  • Multitasking with background jobs
  • Advanced Variables
  • A practical Interlude
 • Dag 3
  • Working with many objects, one at a time
  • Input and Output
  • You call this scripting?
  • Improving your parameterized script
  • Whats next: Advanced Topics
  • Security Alert!

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: PowerShell Special - As Real As It Gets

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


  Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Ervaringen

    ervaringen verzameld via Logo Springtest

    Lucienne Groenendaal

    Secretarieel medewerkster

    "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

    9

    Ariana Scheepers

    "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

    10

    Eric Pos

    Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

    "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

    9
    De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

    Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

    Kunnen wij je helpen?

    Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


    Cursus: PowerShell Special - As Real As It Gets


     E-mailadres

     Telefoonnummer

     Opmerking of vraag


     Meer weten

     Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


     Cursus: PowerShell Special - As Real As It Gets

      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

      PowerShell Special - As Real As It Gets       Lesmethoden
       JIJ BENT ONS UITGANGSPUNT

       Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen leert op zijn eigen manier. Daarom hebben we zes specifieke lesmethoden ontwikkeld.

       KLASSIKALE CURSUS

       Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

       VIRTUEEL

       Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

       Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

       • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
       • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
       • Optioneel: een camera en/of microfoon
       • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
       • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC

       Hybride
       Veel van onze trainingen organiseren wij ‘hybride’. Hierbij is een deel van de cursisten fysiek in het klaslokaal aanwezig en een ander deel van de cursisten virtueel.

       PERSOONLIJK BEGELEID

       Alleen de onderdelen leren die jij wilt leren en dat in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. In overleg met jouw opleidingsadviseur plan je de eerste dag persoonlijke begeleiding op één van onze locaties in. Afhankelijk van jouw training krijg je geprint cursusmateriaal of toegang tot mijn.vijfhart.nl waar je theorie leest, video’s bekijkt, oefeningen, meerkeuze- en openvragen maakt die je daarna één-op-één met de trainer behandelt. Hierdoor zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de training echt beheerst.

       VIRTUEEL PERSOONLIJK BEGELEID

       Virtueel Persoonlijk begeleid is de virtuele variant van Persoonlijk begeleid leren.

       E-LEARNING

       Je krijgt toegang tot een persoonlijke online leeromgeving met daarin al het benodigde cursusmateriaal. Een e-learning volg je waar en wanneer jij wilt én in jouw eigen tempo. Bij een deel van ons opleidingsportfolio heb je de mogelijkheid om de training in de lesmethode E-learning te volgen.

       BLENDED

       Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

       Meer informatie
       Onderwerpen
       Actieve filters: Wis alle filters
       Pageloader
       PRIVACY VOORWAARDEN

       Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid