PostgreSQL DBA

Klassikaal + virtueel = hybride

Staat de klassikale cursus tegelijkertijd gepland met de virtuele cursus? Dan kun je ervan uitgaan dat wij deze training hybride geven. Dit betekent dat je tussentijds kunt switchen van klassikaal naar virtueel en andersom.

Lees meer.

Algemeen

In deze PostgreSQL DBA training krijg je als database beheerder een introductie in het object relationeel database management systeem PostgreSQL. Je leert de essentiële componenten van dit ORDMBS kennen en ervaart hoe je de software in een Linux en/of Windows omgeving moet installeren en moet configureren voor gebruik.

>b>Inhoud training PostgreSQL DBA
Deze praktische training start de eerste dag met een overzicht van de functionaliteiten van PostgreSQL en de toepassing van de mogelijkheid om verschillende schema’s en tablespaces te gebruiken voor het opslaan en ontsluiten van data. Een belangrijk trainingsonderdeel is het beveiligen van toegang van het database systeem. Vervolgens leer je de software te installeren en zal je kennis maken met de systeem blauwdruk van dit database management systeem na installatie. Het gebruik en de toepassingen van client toepassingen voor PostgreSQL zoals PHPpgAdmin en pgAdmin-III worden besproken en gepraktiseerd.

Tijdens de tweede dag van de training zal geleerd worden welke objecten in PostgreSQL beheerd worden en worden de object georiënteerde eigenschappen van dit ORDBMS behandeld. Naast configuratie en optimalisatie van de systeem opstartparameter komen best-practices aan bod om een stabiel en goed presterend database systeem te verkrijgen.

De derde dag wordt gebruikt om een MASTER-SLAVE replicatie cluster met behulp van “SLONY” of “pgpool” op te zetten en maak je kennis met de mogelijkheden van High Available (HA) database server oplossingen in een PostgreSQL omgeving. Je leert daarnaast de mogelijkheden van PostgreSQL kennen om een integer online backup/restore scenario op te zetten en welk informatie door het systeem wordt vastgehouden (logging).
Gedurende de training word je als cursist in de gelegenheid gesteld een aantal praktische opdrachten uit te voeren, om zodoende zelf ervaring op te doen met het beheren van een PostgreSQL database installatie.

Doel

  • Leren basisvaardigheden voor het installeren en beheren van een PostgreSQL database (DBA).

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor iedereen die kennis en ervaring heeft met een database management systeem en zich moet bekwamen in het beheren van een PostgreSQL RDBMS omgeving.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Praktijkervaring met het werken met een relationale database als ontwikkelaar, systeembeheerder of DBA.

Persoonlijk advies?

Onderwerpen

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: PostgreSQL DBA

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Gerelateerde cursussen

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: PostgreSQL DBA


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: PostgreSQL DBA

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

PostgreSQL DBAOnderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid