Oracle APEX Fundamentals deel 2

Apex is al een tijd op de markt en begint volwassen te worden. Oracle neemt dit product zeer serieus, gezien het statement of direction dat regelmatig wordt aangepast. Ook heeft Oracle zich gecommit aan het regelmatig op de markt brengen van nieuwe versies. Dit tezamen met de enorme populariteit van APEX onder ontwikkelaars, heeft er toe bijgedragen dat veel bedrijven momenteel aan het experimenteren zijn met APEX of het reeds serieus gebruiken. APEX wordt als een serieus alternatief overwogen voor Forms en Reports applicaties. Daarnaast kijken bedrijven ook naar de migratie van Oracle/Java projecten.
Met de laatste versie van APEX is het een zeer volwassen product geworden. De hele IDE is sterk verbeterd en er is voor de eindgebruiker een veel betere UI beschikbaar dankzij het nieuwe Universal Theme.

Indien APEX overwogen wordt in een productieomgeving zijn er vele aspecten belangrijk. Denk daarbij aan zaken als veiligheid, onderhoudbaarheid, user interface, integratie met andere tools of omgevingen, etcetera.

Tijdens de cursus worden vele best practices behandeld, zoals de opzet van een applicatie, generieke functionaliteit en de API en dictionary views van APEX. Gedurende de cursus wordt een echte toepassing gebouwd met daarbij vele handige tips en tricks uit de praktijk. Deze toepassing bestaat uit twee applicaties, een Front-office en een Back-office applicatie om een eenvoudig document management systeem op te zetten. De Back-office applicatie fungeert hierbij als een administratie en onderhoudsapplicatie voor autorisatie en authenticatie t.b.v. de Front-ofice applicatie voor de eindgebruikers. Deze eindgebruikers kunnen in de Front-office applicatie documenten uploaden naar de database en indexeren. Ook kunnen de documenten worden gedownload en worden doorzocht op inhoud en metadata. Daarbij wordt de geavanceerde Oracle Text functionaliteit van de database gebruikt. In deze applicaties worden ook plugins en dynamic actions toegepast.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor personen die de stap willen maken van het experimenteren met APEX naar het gebruik van APEX in productie omgevingen.

Voorkennis

Oracle Database: SQL fundamenten deel 1 of vergelijkbare kennis.
Oracle Database: PL/SQL of vergelijkbare kennis.
Oracle Database 12c: PL/SQL, de procedurele extensie of vergelijkbare kennis.
Oracle APEX Fundamentals deel 1 of vergelijkbare kennis.
Een goede beheersing van de Nederlandse taal

Leesvaardigheid Engels ten behoeve van het lezen van de online help.

Na het volgen van Oracle APEX Fundamentals deel 1 raden wij aan 1 a 2 maanden werkervaring op te doen.

Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:

Front-end Development met JavaScript of vergelijkbare kennis.

Onderwerpen

 • APEX algemeen
 • Opzetten van een applicatie
  • Database
  • User Interface
  • (Dynamische) Navigatie tussen schermen
  • Schermopzet (Modals)
  • Navigatie
 • Best practices
 • Security
  • Autorisatie
  • Authenticatie
  • Overig
 • Performance
 • Maken van herbruikbare onderdelen
 • Dictionary views
 • Gebruik van files binnen APEX
 • Integratie met andere toepassingen en technologieën
  • jQuery
  • Oracle Text
  • Google
 • Dynamic Actions / AJAX
 • Plugins
 • Universal Theme / Template Options / Font Awesome
 • Errorhandling
 • Interactive Reports

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Oracle APEX Fundamentals deel 2

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


  Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Ervaringen

    ervaringen verzameld via Logo Springtest

    Lucienne Groenendaal

    Secretarieel medewerkster

    "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

    9

    Ariana Scheepers

    "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

    10

    Eric Pos

    Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

    "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

    9
    De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

    Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

    Kunnen wij je helpen?

    Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


    Cursus: Oracle APEX Fundamentals deel 2


     E-mailadres

     Telefoonnummer

     Opmerking of vraag


     Meer weten

     Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


     Cursus: Oracle APEX Fundamentals deel 2

      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

      Oracle APEX Fundamentals deel 2       Lesmethoden
       JIJ BENT ONS UITGANGSPUNT

       Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen leert op zijn eigen manier. Daarom hebben we zes specifieke lesmethoden ontwikkeld.

       KLASSIKALE CURSUS

       Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

       VIRTUEEL

       Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

       Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

       • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
       • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
       • Optioneel: een camera en/of microfoon
       • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
       • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC

       Hybride
       Veel van onze trainingen organiseren wij ‘hybride’. Hierbij is een deel van de cursisten fysiek in het klaslokaal aanwezig en een ander deel van de cursisten virtueel.

       PERSOONLIJK BEGELEID

       Alleen de onderdelen leren die jij wilt leren en dat in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. In overleg met jouw opleidingsadviseur plan je de eerste dag persoonlijke begeleiding op één van onze locaties in. Afhankelijk van jouw training krijg je geprint cursusmateriaal of toegang tot mijn.vijfhart.nl waar je theorie leest, video’s bekijkt, oefeningen, meerkeuze- en openvragen maakt die je daarna één-op-één met de trainer behandelt. Hierdoor zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de training echt beheerst.

       VIRTUEEL PERSOONLIJK BEGELEID

       Virtueel Persoonlijk begeleid is de virtuele variant van Persoonlijk begeleid leren.

       E-LEARNING

       Je krijgt toegang tot een persoonlijke online leeromgeving met daarin al het benodigde cursusmateriaal. Een e-learning volg je waar en wanneer jij wilt én in jouw eigen tempo. Bij een deel van ons opleidingsportfolio heb je de mogelijkheid om de training in de lesmethode E-learning te volgen.

       BLENDED

       Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

       Meer informatie
       Onderwerpen
       Actieve filters: Wis alle filters
       Pageloader
       PRIVACY VOORWAARDEN

       Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid