Java 8 Programming Language deel 2: OCP Casus

Java 8 Programming Language deel 2: OCP Casus

Klassikaal + virtueel = hybride

Staat de klassikale cursus tegelijkertijd gepland met de virtuele cursus? Dan kun je ervan uitgaan dat wij deze training hybride geven. Dit betekent dat je tussentijds kunt switchen van klassikaal naar virtueel en andersom.

Lees meer.

Algemeen

Java 8 OCP casus training: Programming Language deel 2
Wil jij je Oracle Certified Professional certificaat behalen? Doe extra praktijkervaring op in het toepassen van API’s in deze praktische 3-daagse OCP Java casus training. Alle onderdelen binnen het toepassen van API’s in de praktijk, komen aan bod en je kunt zelf kiezen aan welk onderdeel van de casus je extra tijd wilt besteden. Ook is er ruimte voor het één op één stellen van al je vragen. Je kunt starten wanneer je wilt!  Kies voor de specialist in Java en volg de OCP Java 8 training bij Vijfhart.

Het doel van deze Java 8 training
Je doet praktische ervaring op met het programmeren op OCP Java niveau. Als je de Java training deel 2 hebt gevolgd, is deze casus een geschikt vervolg om praktijkervaring op te doen in het toepassen van diverse API’s. Tijdens deze training oefen je onder andere met de Java.nio package, die een toegankelijke manier biedt om met bestanden te werken. Heb je de casus van Java 8 deel 1 gemaakt, gebruik dan je eigen API.

Onderwerpen die we behandelen

 • Enums
 • Java.io en Java.nio
 • JDBC
 • Streams
 • Lokalisatie en resource bundles
 • Formattering van getallen en datums
 • Lambda expressies

Wil je weten welke onderdelen nog meer aanbod komen? Bekijk de lijst met onderwerpen.

Voor jou geschikt?
Wil je met Java 8 gaan programmeren of je alvast voorbereiden op een casus van het OCP Java examen? Dan is deze training echt een aanrader!

De OCP casus die we behandelen:
Als basis wordt een Tree-API geleverd. Hiermee zet je objecten in een boomstructuur. Je leest een opgegeven directory in, in een Tree API. Daarna berekenen we statistieken over de directories en bestanden. De informatie wordt ook geformatteerd en gelokaliseerd met behulp van resource bundles. Als tijdens het bouwen van de applicatie blijkt dat de performance te wensen over laat, dan wordt de Tree API (waar mogelijk) gerefactored. Hierbij gebruiken we onder andere parallelle streams. Ook het doorlopen van de boomstructuur zelf is mogelijk. Verderop in de casus werken we met memo’s. De memo’s staan ook in boomstructuur, en worden in een andere applicatie uitgewerkt. In deze eenvoudige toepassing is het de uitdaging om een vorm van persistentie te regelen. Hierbij passen we het Data Access Object (DAO) design pattern toe. De memo’s worden via een DAO object opgeslagen in het file system of in de database. En worden daar ook weer uit opgehaald.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Inleiding Object-Oriëntatie en UML of vergelijkbare kennis.
Java 8 Programming Language deel 2 of vergelijkbare kennis.
Java 8 Programming Language deel 1 of vergelijkbare kennis.
Leesvaardigheid in het Engels, het cursusmateriaal is Engelstalig.

Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:

Java 8 Programming Language deel 1: OCA Casus of vergelijkbare kennis.
OCA Java SE 8 Programmer Examentraining (1Z0-808) of vergelijkbare kennis.

Persoonlijk advies?

Onderwerpen

 • Enums
 • java.io en java.nio
 • JDBC
 • Streams
 • Localisatie en resource bundles
 • Formattering van getallen en datums
 • Lambda expressies

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Java 8 Programming Language deel 2: OCP Casus

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Java 8 Programming Language deel 2: OCP Casus


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: Java 8 Programming Language deel 2: OCP Casus

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Java 8 Programming Language deel 2: OCP CasusLesmethoden

Jij  bent ons uitgangspunt

Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen groeit op zijn eigen manier. Daarom hebben we drie specifieke lesmethoden ontwikkeld.

Klassikale cursus
Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

Persoonlijk begeleid
Jij kiest je onderdelen en leert in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. Je behandelt de lesstof zelf op één van onze locaties. Zo kies je alleen de stof die je persoonlijk nodig hebt. Je kennis en de gewenste competenties zijn hierbij de uitgangspunten. Tijdens de cursus beantwoord je meerkeuze- en open vragen. Daarna neem je deze één-op-één door met de trainer. Zo zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de cursus echt beheerst.

BLENDED

Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

VIRTUEEL

Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

 • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
 • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
 • Optioneel: een camera en/of microfoon
 • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
 • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC
Meer informatie
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid