IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE)

IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE)(Partnercursus)

Training IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE)

Voel jij de druk op heldere requirements toenemen? Wil jij leren op welke manieren je verschillende requirements kan vastleggen en de kwaliteit verhogen? Systemen worden complexer en het aantal betrokkenen met soms conflicterende belangen nemen toe. Opdrachtgevers hebben behoefte aan systemen waarin de wensen van verschillende betrokkenen zijn meegenomen. Requirements engineering is het vakgebied dat hier een antwoord op geeft met haar focus op het ophalen, beschrijven, valideren en beheren van requirements.

Doe in 3 dagen de basiskennis van Requirements Engineering op en word een gecertificeerde RE Professional!

Als deelnemer leer je de basisprincipes van requirements engineering. Omdat elke situatie anders is, wordt je gereedschapskist gevuld met allerlei vormen voor het ophalen en uitwerken, vastleggen en beheren van requirements. Je leert ook welk requirements engineering proces het beste bij jouw situatie past. Hierbij wordt rekening gehouden met de doelstellingen en scope van de verandering die doorgevoerd dient te worden. Daarvoor leer je de noodzaak om de juiste belanghebbenden te betrekken, de juist werkproducten te selecteren en te plannen en deze werkproducten van voldoende detail te voorzien. Conflicten tussen requirements en de belangen van de belanghebbende leer je te onderkennen en worden uit onderhandeld. Jij bent tenslotte de brug tussen de business voor het vervullen van hun doelstellingen en de leverancier die de oplossing voor het probleem gaat realiseren.

Doe in drie dagen alle benodigde basiskennis van het vakgebied op. Het programma richt zich volledig op de IREB* vereisten.

Na de IREB CPRE Foundation training :

 • weet je de begrippen en termen die in het vakgebied gehanteerd worden;
 • weet je wat de basis principes zijn van requirements engineering;
 • weet je wat het belang is van requirements en de rol van de belanghebbenden;
 • weet je welke werkproducten jouw als requirements analist en de belanghebbenden helpen;
 • weet je welke technieken er zijn om requirements te verzamelen (eliciteren), analyseren, vast te leggen en te valideren;
 • weet je hoe je problemen en conflicten in requirements kan herkennen en deze kan oplossen;
 • weet je welke requirements engineering processen en structuren er zijn, zodat je weet welke in jouw situatie het beste passen;
 • weet je hoe requirements gedurende hun levenscyclus worden beheerd;
 • weet je waarop je let bij het selecteren en toepassen van een requirements engineering tooling;
 • kun je met je gevulde gereedschapskist dit toepassen in jouw situatie.

IREB Foundation examen

Na afloop van de training kan je eenvoudig zelf een IREB Foundation examen plannen via iSQI, een onafhankelijk exameninstituut. Het examen duurt 75 minuten en is mulitple-choice. Als je score meer dan 60% bedraagt ben je geslaagd. Het Foundation level certificaat is onbeperkt geldig. De kosten van het examen zijn €250,- (niet inbegrepen bij de prijs van de training).

Doelgroep

Requirements Engineers, Requirements Managers, Informatie/Business analisten, Functioneel ontwerpers en iedereen die een belang heeft bij requirements zoals Testers, Functioneel Beheerders, Architecten.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig om deel te nemen aan deze training.

Onderwerpen

 • Wat, Waarom, Waar en hoe passen we requirements engineering toe. Wat zijn de rollen en taken van een requirements analist, enz.
 • Basisprincipes van requirements engineering;
 • Waardeoriëntatie, belanghebbenden, gedeeld begrip, de context, probleem – requirement – oplossing, validatie, evolutie, innovatie en systematisch en gedisciplineerd werken.
 • Werkproducten en manieren van documenteren;
 • Kenmerken van werkproducten, niveau van abstractie en detaillering, algemene documentatie richtlijnen, plannen van werkproducten, werkproducten op basis van natuurlijke taal, sjablonen en modellen.
 • Modeleren van de context en requirements. Modeleren van structuur en gegevens, functie en stroom, toestand en gedrag.
 • Verklarende woordenlijsten, prototypes en kwaliteitscriteria voor werkproducten en requirements, enz.
 • Het uitwerken van requirements;
 • Bronnen van de requirements, het eliciteren van requirements met uitleg over vele verschillende technieken, herkennen en oplossen van conflicten in de requirements, het valideren van requirements, enz.
 • Proces- en werkstructuren;
 • Factoren die van invloed zijn, aspecten waar rekening gehouden mee moet worden, het configureren van een requirements engineering proces gericht op de situatie, enz.
 • Het beheren van de requirements;
 • Wat is requirementsmanagement, levenscyclusmanagement, versiebeheer, configuraties, attributen en perspectieven, traceerbaarheid, omgaan met veranderende requirements, prioriteren, enz.
 • Toolondersteuning
 • Tools in requirements engineering, introduceren van tools, enz.

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE)

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


  Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Ervaringen

    ervaringen verzameld via Logo Springtest

    Lucienne Groenendaal

    Secretarieel medewerkster

    "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

    9

    Ariana Scheepers

    "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

    10

    Eric Pos

    Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

    "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

    9
    De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

    Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

    Kunnen wij je helpen?

    Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


    Cursus: IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE)


     E-mailadres

     Telefoonnummer

     Opmerking of vraag


     Meer weten

     Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


     Cursus: IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE)

      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

      IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE)       Lesmethoden
       JIJ BENT ONS UITGANGSPUNT

       Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen leert op zijn eigen manier. Daarom hebben we zes specifieke lesmethoden ontwikkeld.

       KLASSIKALE CURSUS

       Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

       VIRTUEEL

       Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

       Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

       • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
       • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
       • Optioneel: een camera en/of microfoon
       • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
       • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC

       Hybride
       Veel van onze trainingen organiseren wij ‘hybride’. Hierbij is een deel van de cursisten fysiek in het klaslokaal aanwezig en een ander deel van de cursisten virtueel.

       PERSOONLIJK BEGELEID

       Alleen de onderdelen leren die jij wilt leren en dat in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. In overleg met jouw opleidingsadviseur plan je de eerste dag persoonlijke begeleiding op één van onze locaties in. Afhankelijk van jouw training krijg je geprint cursusmateriaal of toegang tot mijn.vijfhart.nl waar je theorie leest, video’s bekijkt, oefeningen, meerkeuze- en openvragen maakt die je daarna één-op-één met de trainer behandelt. Hierdoor zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de training echt beheerst.

       VIRTUEEL PERSOONLIJK BEGELEID

       Virtueel Persoonlijk begeleid is de virtuele variant van Persoonlijk begeleid leren.

       E-LEARNING

       Je krijgt toegang tot een persoonlijke online leeromgeving met daarin al het benodigde cursusmateriaal. Een e-learning volg je waar en wanneer jij wilt én in jouw eigen tempo. Bij een deel van ons opleidingsportfolio heb je de mogelijkheid om de training in de lesmethode E-learning te volgen.

       BLENDED

       Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

       Meer informatie
       Onderwerpen
       Actieve filters: Wis alle filters
       Pageloader
       PRIVACY VOORWAARDEN

       Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid