IPMA

 • Duur

  4 dagen
 • Prijs

  2495,-
 • 8,9

  Reviews

  1000+ reviews
 • Locatie

  Nieuwegeinvirtueel
 • Planning

  Planning ophalen...
 • Lesvorm

  klassikaal

Projectmatig werken wordt in bijna elk organisatie toegepast. Of je nou werkt met Agile, Prince2 of Scrum, IPMA biedt een overkoepelend en actueel aanbod van best practices en onderdelen. Dit maakt IPMA heel compleet.

Met een IPMA-cursus leer je competenties waarmee je een project kunt managen. IPMA is niet gericht op één methode of één project, dus is het heel breed toe te passen. Omdat een project meerdere rollen kent, is IPMA opgesplitst in vier certificeringsniveaus. Drie daarvan, IPMA D, IPMA C en IPMA PMO D vind je bij Vijfhart. Deze drie niveaus zijn samengebundeld in een cursus.

IPMA (International Project Management Association) is een internationaal platform voor projectmanagers. De certificeringen worden onafhankelijk uitgegeven door IPMA Certificering en zijn internationaal geldig. IPMA is een veelgevraagde certificering voor projectmanagers.

IPMA C
Met IPMA C bewijs je dat je naast de theoretische kennis ook over de capaciteit beschikt om de projectmanager bij complexe projecten te ondersteunen. IPMA C leert je op een professionele manier naar projecten te kijken, zodat je jouw projectmanagement naar een hoger niveau tilt. Deze certificering is dan ook voor de meer ervaren projectmanagers. Na het behalen van deze certificering mag je jezelf Certified Project Manager noemen.

Het volledige IPMA C-traject bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel in de vorm van een assessment. Na het behalen van het examen ontvang je jouw deelcertificaat. Om het volwaardige IPMA C-certificaat te verkrijgen, dien je binnen 18 maanden na inschrijving bij IPMA-certificering voor het IPMA C theorie-examen het IPMA C-assessment succesvol af te ronden.

IPMA D
IPMA D is de certificering voor de beginnende projectmanager en voor de meer ervaren projectmedewerker. Je bouwt theoretische kennis op het gebied van projectmanagement en leert kritisch kijken naar jouw eigen functioneren binnen een project. Met deze kennis kun je het IPMA D-certificaat behalen, waarna je jezelf Certified Project Management Associate mag noemen.

IPMA PMO D
IPMA PMO D is de certificering voor iedereen die werkzaam is in een Project Management Office en behoefte heeft aan meer theoretische onderbouwing en erkenning van zijn of haar vakmanschap. Tijdens het IPMA PMO D traject leer je je eigen functioneren kritisch beoordelen en doe je theoretische kennis op van alle aspecten binnen dit vakgebied.

Certificering
Deze cursus bereidt je voor op het officiële theorie examen. Dit examen is niet bij de cursus inbegrepen en dien je zelf te boeken bij IPMA Certificering Nederland. Aanvullende informatie over het examen vind je op de website van IPMA Certificering Nederland.

Doel

 • Leer hoe je jouw projectmanagement skills kunt verbeteren en hoe je deze in de praktijk kunt toepassen.

Doelgroep

Projectmanagers en projectleiders, project-, programma- en/of portfolio-ondersteuners en iedereen die werkzaam is binnen een projectmanagementbureau.

Voorkennis

Hbo werk- en denkniveau, ervaring met projectmanagement en enige ervaring in het vakgebied PMO is wenselijk.

Bijzonderheden

De drie verschillende IPMA cursussen worden in één klas gegeven. De voordelen van het combineren zijn:
 • Geen keuze moeten maken vóór de cursus, maar tijdens of na de cursus
 • Ervaring uitwisselen vanuit diverse invalshoeken

Onderwerpen

Alle IPMA niveaus behandelen 28 competenties: 13 vaktechnische, 10 gedragsmatige en 5 contextuele competenties:

 • Vaktechnische competenties (Practice)
  • V1. Projectaanpak
  • V2. Eisen en doelen
  • V3. Scope
  • V4. Tijd
  • V5. Organisatie en informatie
  • V6. Kwaliteit
  • V7. Financiën
  • V8. Mensen en middelen
  • V9. Inkoop
  • V10. Plannen en beheersing
  • V11. Risico’s en kansen
  • V12. Belanghebbenden

  Planning & Prijs

  Pageloader
  Alle prijzen zijn excl. BTW.
  Meer informatie over incompany of maatwerk
  Cursus: IPMA

  Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

  [contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

  Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

     Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

     Ervaringen

     ervaringen verzameld via Logo Springtest

     Lucienne Groenendaal

     Secretarieel medewerkster

     "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

     9

     Ariana Scheepers

     "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

     10

     Eric Pos

     Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

     "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

     9
     De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

     Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

     Kunnen wij je helpen?

     Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


     Cursus: IPMA


      E-mailadres

      Telefoonnummer

      Opmerking of vraag


      Meer weten

      Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


      Cursus: IPMA

       Wij helpen je graag

       Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

       IPMA        Onderwerpen
        Actieve filters: Wis alle filters
        Pageloader
        PRIVACY VOORWAARDEN

        Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid