Introductie in de Informatiebeveiliging

Introductie in de Informatiebeveiliging(Partnercursus)

Deze cursus geeft een compleet overzicht van informatiebeveiliging.
In begrijpelijke taal leer je waar het bij informatiebeveiliging om gaat, welke standaarden worden gebruikt in het bedrijfsleven, overheden, non-profit en de zorgsector. Je krijgt inzicht in wat die standaarden precies inhouden, hoe hun onderlinge relaties zich verhouden en wat de belangrijkste valkuilen zijn.

Daarnaast krijg je uitleg over het management en de praktische operationele inrichting van informatiebeveiliging. De centrale rol en de werking van risicoanalyses vormt een belangrijk onderdeel van deze cursus. In deze cursus behandelen we de kaders van ISO27001 en NEN7510. Zo worden alle belangrijke facetten belicht en ben je zelf in staat om te bepalen of je nog extra kennis of ervaring wil opbouwen. Onderdeel van de cursus zijn praktijkopdrachten, zoals het uitvoeren van een risicoanalyse.

Doelgroep

Deze introductiecursus is voor iedereen die de beginselen van de informatiebeveiliging (IB) wil begrijpen. Of je nu een carrière in de IB start of gewoon nieuwsgierig bent naar risicobeheersing, je wil oriënteren voor een ISO27001- of NEN7510-implementatie, of als voorbereiding op een primaire of ondersteunende rol bij een IB-afdeling; deze tweedaagse cursus geeft je een totaalbeeld dat je daarvoor nodig hebt.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig om deel te nemen aan deze cursus.

Onderwerpen

 • Dag 1: managementprocessen voor informatiebeveiliging
  • Een algemene inleiding in de informatiebeveiliging en risicomanagement, waarbij de gebruikelijke termen en definities worden uitgelegd
  • Een overzicht van de gehele ISO27000-serie, NEN7510, CobiT, hun onderlinge relaties en de relatie met andere standaarden zoals ISO9001 en ISO14001. Ook de belangrijkste valkuilen van beveiligingsstandaarden komen aan bod
  • Aansturen en beheersen van de informatiebeveiliging en het opstellen en onderhouden van een beveiligingsbeleid. Hierbij wordt gekeken naar de inrichting van het ISMS volgens ISO27001 en NEN7510
  • De beginselen van risico-analyse en risicomanagement, inclusief een overzicht van standaarden voor risicomanagement, zoals ISO27005, de ISO31000-serie en andere standaarden
 • Dag 2: de operationele kant van informatiebeveiliging
  • Beveiligingsbeleid
  • Organisatie van informatiebeveiliging
  • Beheer van bedrijfsmiddelen
  • Beveiliging van personeel
  • Fysieke beveiliging en beveiliging van de omgeving
  • Beheer van communicatie- en bedieningsprocessen
  • Toegangsbeveiliging
  • Verwerving, ontwikkeling en onderhoud van informatiesystemen
  • Beheer van informatiebeveiligingsincidenten
  • Bedrijfscontinuïteitsbeheer
  • Naleving

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Introductie in de Informatiebeveiliging

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


  Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Ervaringen

    ervaringen verzameld via Logo Springtest

    Lucienne Groenendaal

    Secretarieel medewerkster

    "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

    9

    Ariana Scheepers

    "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

    10

    Eric Pos

    Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

    "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

    9
    Tags:
    De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

    Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

    Kunnen wij je helpen?

    Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


    Cursus: Introductie in de Informatiebeveiliging


     E-mailadres

     Telefoonnummer

     Opmerking of vraag


     Meer weten

     Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


     Cursus: Introductie in de Informatiebeveiliging

      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

      Introductie in de Informatiebeveiliging       Lesmethoden
       JIJ BENT ONS UITGANGSPUNT

       Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen leert op zijn eigen manier. Daarom hebben we zes specifieke lesmethoden ontwikkeld.

       KLASSIKALE CURSUS

       Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

       VIRTUEEL

       Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

       Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

       • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
       • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
       • Optioneel: een camera en/of microfoon
       • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
       • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC

       Hybride
       Veel van onze trainingen organiseren wij ‘hybride’. Hierbij is een deel van de cursisten fysiek in het klaslokaal aanwezig en een ander deel van de cursisten virtueel.

       PERSOONLIJK BEGELEID

       Alleen de onderdelen leren die jij wilt leren en dat in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. In overleg met jouw opleidingsadviseur plan je de eerste dag persoonlijke begeleiding op één van onze locaties in. Afhankelijk van jouw training krijg je geprint cursusmateriaal of toegang tot mijn.vijfhart.nl waar je theorie leest, video’s bekijkt, oefeningen, meerkeuze- en openvragen maakt die je daarna één-op-één met de trainer behandelt. Hierdoor zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de training echt beheerst.

       VIRTUEEL PERSOONLIJK BEGELEID

       Virtueel Persoonlijk begeleid is de virtuele variant van Persoonlijk begeleid leren.

       E-LEARNING

       Je krijgt toegang tot een persoonlijke online leeromgeving met daarin al het benodigde cursusmateriaal. Een e-learning volg je waar en wanneer jij wilt én in jouw eigen tempo. Bij een deel van ons opleidingsportfolio heb je de mogelijkheid om de training in de lesmethode E-learning te volgen.

       BLENDED

       Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

       Meer informatie
       Onderwerpen
       Actieve filters: Wis alle filters
       Pageloader
       PRIVACY VOORWAARDEN

       Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid