Docker Introductie

Klassikaal + virtueel = hybride

Staat de klassikale cursus tegelijkertijd gepland met de virtuele cursus? Dan kun je ervan uitgaan dat wij deze training hybride geven. Dit betekent dat je tussentijds kunt switchen van klassikaal naar virtueel en andersom.

Lees meer.

Algemeen

Docker is sterk in opmars in het IT en applicatie landschap van bedrijven. Maar wat is Docker eigenlijk en hoe zorg je ervoor dat je de voordelen van Docker optimaal benut binnen je eigen organisatie?
In deze 1-daagse introductietraining maak je kennis met de essentie van Docker, en leer je hoe je zelf containers en images kunt maken en welke tooling je daarvoor kunt gebruiken.
Je krijgt een goed beeld van de voor èn nadelen van Docker, hoe je de Docker kunt gebruiken om het beheer van applicaties en infrastructuur te vereenvoudigen, en een overzicht van het ecosysteem dat er rond Docker aan het ontstaan is.

Doel

 • Na deze training ben je in staat om de concepten van Docker te beschrijven en het verschil met traditionele virtualisatie uit te leggen. Je weet de valkuilen van Docker te benoemen en te voorkomen. Je kunt zelf de juiste versie van Docker voor jouw omgeving installeren en containers uit de Docker Hub gebruiken. Als je dieper in Docker wilt duiken en alle ins en outs wilt weten, dan raden we je aan om onze drie daagse Docker training die genoemd staat bij de vervolgcurssen staat te volgen.

Doelgroep

Deze technische introductie is bedoeld voor systeembeheerders, (technisch) applicatiebeheerders en infrastructuurbeheerders die willen weten wat Docker voor hun eigen organisatie kan betekenen.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Linux / UNIX deel 1 of vergelijkbare kennis.
Enige kennis van Linux en ervaring met de commandline shell is vereist om de aan de oefeningen in deze training deel te nemen.

Persoonlijk advies?

Onderwerpen

 • Inleiding
 • installatie
 • Concepten
  • Dockerfile
  • Docker images
  • Docker Containers
 • Containerbeheer
 • de Registry
 • Microservices en Applicaties
 • Docker in productie
  • Mindset
  • Persistente data
  • Schaling
  • Security
 • Orchestration
  • Platform
  • Ecosystems

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Docker Introductie

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: Docker Introductie


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: Docker Introductie

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Docker IntroductieOnderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid