DevOps CI/CD Overview

 • Duur

  1 dag
 • Prijs

  695,-
 • 8,9

  Reviews

  1000+ reviews
 • Locatie

  Nieuwegeinvirtueel
 • Planning

  Planning ophalen...
 • Lesvorm

  klassikaal

DevOps vraagt om een nieuwe manier van werken. Met multidisciplinaire teams, actief samenwerken met de klant, end-to-end verantwoordelijkheid voor producten en diensten en het zoveel mogelijk automatiseren van het leveringsproces middels Continuous Integration & Continuous Deployment (CI/CD) kan DevOps de leveringssnelheid en kwaliteit van IT-systemen enorm verbeteren.

Omdat de basis voor het succes van DevOps wordt gevormd door een nauwe samenwerking tussen ontwikkelaars en systeembeheerders is het belangrijk om gedegen kennis te hebben van de DevOps mindset, de bijbehorende cultuur en de werking van CI/CD pipelines. Er zijn daarbij legio tools te vinden die je binnen een DevOps team kunt gebruiken, maar welke tool kies je nu en wat doen al die tools precies?

Deze cursus zorgt voor ervoor dat je op conceptueel niveau een goed beeld krijgt van DevOps en de meest gebruikte tools voor CI/CD. De rode draad van de dag wordt gevormd door de afkorting CALMS: Cultuur, Automation, LEAN, Measurements & Sharing.

Hiermee worden de belangrijkste aspecten van DevOps en Continuous Delivery toegelicht. Met een uitgebreide live demo, volop ruimte voor interactie en mogelijkheid om in te gaan op voor jouw relevante casuïstiek, komen DevOps en CI/CD tot leven.

We also offer this course in English, check it out here: DevOps CI/CD Overview (English).

Doel

 • Na het volgen van deze cursus ben je bekend met de belangrijkste concepten van DevOps en Continuous Delivery en zie je in detail de werking van een CI/CD pijplijn. Je bent daardoor beter in staat keuzes te maken welke tool(s) voor jouw situatie geschikt zijn en hoe je ze op een slimme manier inzet.

Doelgroep

Systeembeheerders, (service) delivery managers, product owners, scrum masters, testers en softwareontwikkelaars die (gaan) werken binnen een DevOps team

Voorkennis

Er is voor deze training geen specifieke voorkennis vereist.

Bijzonderheden

 • Bij de cursus ontvang je toegang tot onze electronische leeromgeving mijn.vijfhart.nl. Hier vind je al het benodigde cursusmateriaal.
 • Het cursusmateriaal van deze cursus is veelal digitaal. Om optimaal gebruik te kunnen maken van het cursusmateriaal adviseren we je om een eigen device (laptop, tablet) mee te nemen. Dit is echter alleen een advies, geen noodzaak.

Onderwerpen

 • Conceptuele Overview van een CI/CD pijplijn
  • Code editors, weke code editor gebruik bij bepaalde situaties?
  • Source control met git en github
  • Continuous Integration en Building met Jenkins Pipelines, Docker & Vagrant
  • Testing met Selenium, Soapui, Postman, Junit, Cucumber
  • Configuration Management met Ansible, Puppet, Chef
  • Container-orkestratie met Docker Swarm en Kubernetes.
  • Deployment on premise of in de cloud : Amazon Web Services, Pivotal Cloudfoundry, Microsoft Azure, Google Cloud Services of Open Stack met Docker of Packer.
 • Inrichten van CI/CD, zit door de cursus heen.

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: DevOps CI/CD Overview

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


  Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Ervaringen

    ervaringen verzameld via Logo Springtest

    Lucienne Groenendaal

    Secretarieel medewerkster

    "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

    9

    Ariana Scheepers

    "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

    10

    Eric Pos

    Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

    "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

    9
    De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

    Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

    Kunnen wij je helpen?

    Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


    Cursus: DevOps CI/CD Overview


     E-mailadres

     Telefoonnummer

     Opmerking of vraag


     Meer weten

     Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


     Cursus: DevOps CI/CD Overview

      Wij helpen je graag

      Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

      DevOps CI/CD Overview       Onderwerpen
       Actieve filters: Wis alle filters
       Pageloader
       PRIVACY VOORWAARDEN

       Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid