De programmeertaal Perl

Algemeen

Perl: een populaire taal

De programmeertaal Perl speelt bij systeembeheer, maar ook bij het opzetten van websites, vaak een belangrijke rol. De vrije verkrijgbaarheid van de taal en de beschikbaarheid op vele platformen (naast Linux/UNIX onder meer ook op Microsoft Windows) dragen bij aan deze populariteit.

Perl verenigt de mogelijkheden van een aantal talen en utilities die bij veel Linux/UNIX-gebruikers bekend zijn, zoals de taal C, de shell, awk en sed. Daarnaast biedt Perl veel extra’s, waardoor de toepassingsmogelijkheden veel verder reiken. Voor een groot aantal toepassingen bestaan vrij verkrijgbare uitbreidingen op Perl.

Doel

 • De cursus geeft inzicht in de concepten van Perl 5. Zowel de programmeertaal- als de scripting-kanten komen daarbij aan bod.

Doelgroep

Programmeurs, (netwerk-)beheerders en website-ontwikkelaars die behoefte hebben aan één breed inzetbaar en flexibel hulpmiddel.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Voor het volgen van de cursus is programmeerervaring een vereiste. Het maakt daarbij niet uit of u die ervaring hebt opgedaan met een taal die gecompileerd wordt (zoals C, Pascal of Java) of met een scripting-taal (sh, awk, PHP). Belangrijk is vooral dat u in staat bent om op algoritmisch niveau een probleem aan te pakken. Deze kennis verkrijgt u onder andere via onze cursus “Leren programmeren met C”, gevolgd door enige tijd praktijkervaring in programmeren in een andere taal. Voor onervaren programmeurs is Perl een bijzonder moeilijke taal.

Bijzonderheden

Deze cursus wordt verzorgd door AT Computing, het kennisinstituut in open-source technologieën. AT Computing is onderdeel van de Vijfhart Groep.
Persoonlijk advies?

Onderwerpen

 • Scalars: getallen en strings.
 • Arrays: sequentiële rijen.
 • Hashes: associatieve rijen.
 • Contexten: scalar en list context.
 • Controlstructuren: if, while, enz.
 • Reguliere expressies: zoekpatronen.
 • Subroutines: functies met parameters.
 • Input/output-afhandeling.
 • Werken met bestanden.
 • Complexe datastructuren.
 • Packages: het maken en gebruiken van modules.
 • Introductie tot het gebruik van object-oriëntatie.

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
Betalen op later moment
Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
8,3 gemiddeld op Springest
Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
Pageloader
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: De programmeertaal Perl


E-mailadres

Telefoonnummer

Opmerking of vraag


Meer weten

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


Cursus: De programmeertaal Perl

Wij helpen je graag

Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

De programmeertaal PerlOnderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid