CRISC – Certified in Risk and Information Systems Control

CRISC – Certified in Risk and Information Systems Control (Partnercursus)

De CRISC training bereidt je op strategisch gebied voor op de unieke uitdagingen van IT- en enterprise risk management. Je leert alles over het identificeren en managen van (business)risicos door de ontwikkeling, implementatie en het onderhouden van controls passend bij de informatiesystemen (IS) in je organisatie.

Deze training stelt je in staat om IT risicos in te schatten op hun gevaar voor de organisatie, waardevolle gegevens en de gehanteerde doelstellingen. Vervolgens leer je plannen op te stellen om deze risicos te beperken en waar mogelijk te vermijden. Hierbij houd je rekening met voorwaarden op het gebied van Governance en compliancy, efficiency en het continueren van prestaties.

Ter voorbereiding op de CRISC training ontvang je al bij inschrijving het officiële ISACA studiemateriaal inclusief oefenvragen. Zo kom je beter voorbereid binnen in de klassikale training en kun je op basis van de doorgenomen stof gerichter vragen stellen aan de praktijkervaren docent. Resultaat is een meer interactieve cursus met meer diepgang op de zwaardere onderwerpen.

De CRISC training en het examen bestaan uit onderstaande vier job practice areas. ISACA toetst de invulling ervan continu aan de actualiteit zodat de training aan blijft sluiten op het hedendaagse profiel van de Risk Professional:

Doel

 • Deze training bereidt je voor op het CRISC examen van ISACA. Dit examen kan jaarlijks in drie blokken van acht weken worden afgenomen op diverse locaties in Nederland
 • Er gelden geen toelatingseisen voor examendeelname. Wel dien je over voldoende relevante praktijkervaring te beschikken om de CRISC titel bij een succesvol resultaat te mogen voeren. Voldoe je nog niet aan de gestelde eis dan is het mogelijk om deze ervaring op te doen nadat je geslaagd bent voor het examen.
 • Cursisten die onverhoopt zakken voor het examen mogen kosteloos opnieuw deelnemen aan de klassikale training. Onze begeleiding stopt pas wanneer je slaagt.

Doelgroep

 • Security Managers, -Directors, -Consultants
 • Risk Officers
 • Risk Managers
 • (Chief) Compliance Officers
 • Audit Managers, -Directors, -Consultants
 • CISO
 • CIO
 • IT Managers
 • IT Consultants

Onderwerpen

 • 1. Risk Identification (27%)
  • Identify the universe of IT risk to contribute to the execution of the IT risk management strategy in support of business objectives and in alignment with the enterprise risk management (ERM) strategy.
 • 2. Risk Assessment (28%)
  • Analyze and evaluate IT risk to determine the likelihood and impact on business objectives to enable risk-based decision making.
 • 3. Risk Response and Mitigation (23%)
  • Determine risk response options and evaluate their efficiency and effectiveness to manage risk in alignment with business objectives.
 • 4. Risk and Control Monitoring and Reporting (22%)
  • Continuously monitor and report on IT risk and controls to relevant stakeholders to ensure the continued efficiency and effectiveness of the IT risk management strategy and its alignment to business objectives.

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: CRISC - Certified in Risk and Information Systems Control


  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag


  Meer weten

  Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


  Cursus: CRISC - Certified in Risk and Information Systems Control

   Wij helpen je graag

   Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

   CRISC - Certified in Risk and Information Systems Control    Onderwerpen
    Actieve filters: Wis alle filters
    Pageloader
    PRIVACY VOORWAARDEN

    Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid