CISM, Certified Information Security Manager

CISM, Certified Information Security Manager(Partnercursus)

Algemeen

CISM staat voor Certified Information Security Manager. Het CISM certificaat geeft u internationale erkenning als security professional en verhoogt uw markwaarde. De CISM training leidt u op voor het afleggen van het officiele CISM examen van ISACA.
De CISM training geeft u handvatten om informatiebeveiliging in lijn brengen met aanwezige business doelstellingen en wettelijk gestelde eisen volgens het ISACA gedachtengoed. Als Security Manager wordt van u verwacht dat u in risico’s denkt en aan de mogelijkheden om deze risico’s tot een voor uw organisatie aanvaardbaar niveau te beperken. Ook is het belangrijk om uw beveiligingsbeleid in lijn te brengen met uw bedrijfstrategie. Tevens richt de training zich op security incidenten waarin het beperken van de impact daarvan voor de business centraal staat. Deze training bereidt u voor op het CISM examen van ISACA.

Doel

 • De CISM training en het examen bestaan uit onderstaande vier domeinen. ISACA toetst de invulling ervan continue aan de actualiteit, zodat de training aan blijft sluiten op het hedendaagse profiel van de (Information) Security Manager:Domein1: Information Security Governance (24%)Domein 2: Information Risk Management and Compliance (33%)Domein 3: Information Security Program Development and Management (25%)Domein 4: Information Security Incident Management (18%)

Doelgroep

(Information) Security Manager, (Information) Security
Officer, IT Security specialisten.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Er gelden geen specifieke toelatingseisen om deel te kunnen nemen aan deze CISM training. Wel dient u over voldoende relevante praktijkervaring te beschikken om gecertifieerd te worden en de CISM titel bij een succesvol resultaat te mogen voeren.

Persoonlijk advies?

Mirza Osmanagic

Accountmanager

Onderwerpen

 • Domein1: Information Security Governance (24%) Een informatiebeveiliging governance framework opstellen, inclusief de daarvoor benodigde ondersteunende processen, invoeren en onderhouden ter verzekering dat de informatiebeveiligingsstrategie in lijn ligt met de business goals en -doelstellingen; informatie risico’s op gepaste wijze beheerd worden; en resources voor het programma verantwoordelijk worden gemanaged.Domein 2: Information Risk Management and Compliance (33%) Informatie risico’s tot een acceptabel niveau managen, zodat aan de business- en compliance eisen van een organisatie worden voldaan.Domein 3: Information Security Program Development and Management (25%) Het invoeren en managen van een informatiebeveiligingsprogramma in overeenstemming met de informatiebeveiligingsstrategie.Domein 4: Information Security Incident Management (18%) Het plannen, invoeren en managen van het vermogen om incidenten op het gebied van informatiebeveiliging te kunnen ontdekken, onderzoeken, beantwoorden en ervan te herstellen zodat de impact op de business geminimaliseerd wordt.

  Planning & Prijs

  Ervaringen

  ervaringen verzameld via Logo Springtest

  Lucienne Groenendaal

  Secretarieel medewerkster

  "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

  9

  Ariana Scheepers

  "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

  10

  Eric Pos

  Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

  "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

  9
  Betalen op later moment
  Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
  8,3 gemiddeld op Springest
  Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
  Pageloader
  De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

  Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

  Kunnen wij je helpen?

  Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


  Cursus: CISM, Certified Information Security Manager


   E-mailadres

   Telefoonnummer

   Opmerking of vraag


   Meer weten

   Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


   Cursus: CISM, Certified Information Security Manager

    Wij helpen je graag

    Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

    CISM, Certified Information Security Manager     Lesmethoden
     JIJ BENT ONS UITGANGSPUNT

     Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen leert op zijn eigen manier. Daarom hebben we zes specifieke lesmethoden ontwikkeld.

     KLASSIKALE CURSUS

     Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

     VIRTUEEL

     Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je hebt hierbij de ondersteuning van een ervaren docent, krijgt alle praktijkervaring mee, alleen zit je niet in één van onze klaslokalen. Ook kan je chatten met medecursisten tijdens de training.

     Wat heb je nodig om virtueel training te kunnen volgen?

     • Een internetverbinding (voorkeur >10mbps)
     • Een actuele internetbrowser (liefst met HTML5 ondersteuning, voorkeur voor Chrome of Firefox)
     • Optioneel: een camera en/of microfoon
     • De oplossing is geschikt voor zowel Windows, MacOS als Linux
     • Het is niet nodig om een applicatie of client te installeren op jouw PC

     Hybride
     Veel van onze trainingen organiseren wij ‘hybride’. Hierbij is een deel van de cursisten fysiek in het klaslokaal aanwezig en een ander deel van de cursisten virtueel.

     PERSOONLIJK BEGELEID

     Alleen de onderdelen leren die jij wilt leren en dat in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. In overleg met jouw opleidingsadviseur plan je de eerste dag persoonlijke begeleiding op één van onze locaties in. Afhankelijk van jouw training krijg je geprint cursusmateriaal of toegang tot mijn.vijfhart.nl waar je theorie leest, video’s bekijkt, oefeningen, meerkeuze- en openvragen maakt die je daarna één-op-één met de trainer behandelt. Hierdoor zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de training echt beheerst.

     VIRTUEEL PERSOONLIJK BEGELEID

     Virtueel Persoonlijk begeleid is de virtuele variant van Persoonlijk begeleid leren.

     E-LEARNING

     Je krijgt toegang tot een persoonlijke online leeromgeving met daarin al het benodigde cursusmateriaal. Een e-learning volg je waar en wanneer jij wilt én in jouw eigen tempo. Bij een deel van ons opleidingsportfolio heb je de mogelijkheid om de training in de lesmethode E-learning te volgen.

     BLENDED

     Met de juiste mix van online en offline leren is blended de lesmethode van Vijfhart. Naast de ondersteuning van een gecertificeerde en ervaren trainer, krijg je praktijkdagen op één van onze locaties en kun je met een online leeromgeving overal 24/7 leren. Aan de hand van een op maat gemaakt opleidingsplan, volg je de leerroute die past bij jouw kennisniveau en wensen. Wat, waar en wanneer leren…. jij bepaalt!

     Meer informatie
     Onderwerpen
     Actieve filters: Wis alle filters
     Pageloader
     PRIVACY VOORWAARDEN

     Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid