CDMP – Data Management & Governance Fundamentals training

CDMP – Data Management & Governance Fundamentals training (Cibit cursus)

CDMP – Data Management & Governance Fundamentals training

Wil jij datagedreven gaan werken? Is de kwaliteit van de data daarvoor goed genoeg? Is jouw organisatie klaar om daar mee te beginnen? Begrijpen zij elkaar als zij over data praten?

Leer de kansen van Data te benutten om daarmee waarde te creëren!
Word Certified Data Management Professional!

Deze (examen)training helpt je met het voorbereiden voor de CDMP certificering (het Data Management Fundamentals examen van DAMA International).

Certificering – Certified Data Management Professional (CDMP)

Certified Data Management Professional is een internationaal, onafhankelijk en breed erkende certificering. Het CDMP-programma wordt ontwikkeld door en in samenwerking met The Global Data Management Community (DAMA). DAMA levert examens en houdt de status bij van gecertificeerde professionals. Certificering is niet een doel op zichzelf, maar wel een goede onderbouwing in een professioneel georganiseerde omgeving.

De Certified Data Management Professional training helpt jou met het voorbereiden op het Certified Data Management Professional (CDMP) examen. Dit examen leidt je ook op voor CDMP-certificering.

Certificeren is geen verplichting, maar een mogelijkheid, die we ondersteunen in samenwerking met The Global Data Management Community DAMA NL.
De CDMP-examens zijn online beschikbaar en internationaal getoetst op de laatste versie van Data Management Body of Knowledge (DAMA-DMBOK2).

Doelgroep

Voor professionals in het Data Management veld die vanuit een holistische aanpak zich verder willen ontwikkelen op de verschillende kennisgebieden van data management, zoals vastgelegd in het Data Management Book of Knowledge (DMBOK2).

Voorkennis

De training Certified Data Management training is bedoeld voor professionals die minimaal 3 jaar ervaring hebben op het gebied van data management.

Een persoonlijke intake met een docent kan onderdeel zijn van de aanmeldingsprocedure.

Onderwerpen

 • Data Governance:
  • Introductie van data management aan de hand van Data Management Body of Knowledge (DMBOK2) – het bekendste raamwerk op dit gebied
  • Wat is het verschil tussen data governance en data management?
  • Hoe organiseer je je data management binnen een bestaande organisatie?
 • Maturity and Skill Development:
  • Hoe bepaal je je data management volwassenheid van jouw organisatie? Welke middelen zijn er om te groeien in maturity?
  • Welke skills heb je nodig gedurende de data management data life cycle?
 • Datagebruik:
  • Het is moeilijk om een data model te beoordelen als goed of slecht zonder dat je het doel weet. Een model kan alleen maar goed of slecht zijn in de context van de doelstelling. Daarom is een duidelijke doelstelling nodig om te bepalen welke modellering je het beste in kan zetten.
  • Wanneer gebruik je een Data Warehouse & Business Intelligence en wanneer kies je voor data integratie? Wanneer kies je voor Data Science? Aan de hand van opdrachten gaan we op zoek naar wat het beste aansluit bij de wensen van jouw stakeholders.
  • Welke gevolgen heeft dit op je data architectuur. Welke mogelijkheden zijn er? En wat zijn de karakteristieken van deze oplossingen? Deze module helpt jou om te bepalen wanneer jij welke oplossing het beste in kan zetten met het beste resultaat.
 • Data management in praktijk:
  • Hoe zorg je ervoor dat de juiste data op het juiste tijdstip bij de juiste doelgroep terecht komt?
  • Hoe ga je om met datakwaliteit, data privacy en security?
  • Hoe ga je om met meta-data en hoe bepaal je je master data? Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je om de issues tijdens het data management proces te reduceren.

Planning & Prijs

Ervaringen

ervaringen verzameld via Logo Springtest

Lucienne Groenendaal

Secretarieel medewerkster

"Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

9

Ariana Scheepers

"De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

10

Eric Pos

Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

"Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

9
De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

Kunnen wij je helpen?

Laat jouw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Cursus: CDMP - Data Management & Governance Fundamentals training


  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag


  Meer weten

  Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


  Cursus: CDMP - Data Management & Governance Fundamentals training

   Wij helpen je graag

   Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

   CDMP - Data Management & Governance Fundamentals training    Onderwerpen
    Actieve filters: Wis alle filters
    Pageloader
    PRIVACY VOORWAARDEN

    Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid